خانه / کسب و کار / بازاریابی و فروش / روش و استراتژی بازاریابی پیامکی | همراه با مثال
انواع روش و استراتژی های بازاریابی و فروش
انواع روش و استراتژی های بازاریابی و فروش

روش و استراتژی بازاریابی پیامکی | همراه با مثال

روش و استراتژی بازاریابی پیامکی

انگلیسی: SMS Marketing

 

سلام به همراهان خوب علم ما. معمولا کسب و کارهای نوپا که به تازگی و فعالیت خود را شروع کرده‌اند، از تبلیغات کوتاه مدت برای جذب مشتریان جدید استفاده می‌ کنند. یکی از این تبلیغات، روش و استراتژی بازاریابی پیامکی است. اگر صاحب کسب‌ و کاری هستید، خصوصا مشاغل کوچک و نوپا، از این منبع مقرون‌ به‌ صرفه غافل نشوید و به راحت‌ترین شکل ممکن به مشتریان خود دسترسی پیدا کنید. استفاده از بازاریابی سرویس پیام کوتاه یک روش کم‌ هزینه و با بازدهی بالا است که می‌ توانید از پیام‌ های متنی برای انتقال محتوا و ارائه خدمات به مشتریان استفاده کنید. در این مقاله با علم ما همراه باشید.

 

بازاریابی پیامکی چیست؟

SMS مارکتینگ یا همان بازاریابی پیامکی، به معنای ارسال کمپین‌ های تبلیغاتی یا پیام‌ های مرتبط با کسب‌وکار، با هدف بازاریابی و در قالب پیام متنی است. پس در واقع نوعی از ارتباط است که طی آن می‌ توانید به‌ واسطه‌ی پیامک، با مشتریان خود در تماس باشید. به کمک این سرویس شما می‌ توانید پیام‌ های مختلفی برای مشتریان خود بنویسید و آنها را به‌ صورت مستقیم، به تلفن همراهشان ارسال کنید.

در بازاریابی پیامکی، هدف شما این است که با ارسال پیامک با مخاطبان در ارتباط باشید و آنها را به خرید بیشتر تشویق کنید. این روش بازاریابی، در صورتی که درست اجرا شود، می‌ تواند تاثیری فوق‌العاده روی درآمد شما داشته باشد. همچنین بد نیست بدانید که همچون بازاریابی ایمیلی، پیامک نیز می‌ تواند به صورت انبوه یا اشتراکی ارسال شود.

به بیان دیگر، بازاریابی پیامکی راهکاری است که می‌ تواند هم مشتریان عادی فعلی را به مشتریان بالقوه تبدیل کند و وفادار نگه دارد و هم در جذب مشتری‌ های جدید به شما کمک کند. این شیوه از بازاریابی می‌ تواند یکی از ساده‌ترین، موثرترین و البته کم هزینه‌ترین روش‌ های بازاریابی باشد.

مثلا

وقتی می‌ خواهید تخفیف ویژه‌ای روی یک محصول بدهید، به مشتری اس ام اس بدهید و کد تخفیف برایش بفرستید.

 

اولین پیامک

اولین پیامک با محتوای کریسمس مبارک، در سال 1992 از رایانه‌ای رومیزی ارسال شد. از آن تاریخ تا به امروز، پیامک از یک وسیله ارتباط جمعی به ابزار قدرتمندی برای بازاریابی تبدیل شده است؛ به‌ طوری که از پیامک‌ ها برای تعامل سریع و مستقیم مخاطب با برندها استفاده می‌ شود. طبق آمارهای سال 2021 ما به‌ طور متوسط ​​96 بار در روز گوشی‌ های خود را چک می‌ کنیم. این بدان معناست که ما هر 10دقیقه یک بار به گوشی خود سر می‌ زنیم.

با این اوصاف بازاریابی از نوع پیامکی راحت‌ترین روش به حساب می‌ آید؛ به این دلیل که عموم مردم همواره به بازاریابان کمک می‌ کنند تا پیامشان زودتر دیده شود.

 

شیوه کار بازاریابی پیامکی چگونه است؟

فروشندگان و تمامی کسانی که می‌ خواهند از تبلیغات پیامکی استفاده کنند، اول باید یک متن مناسب آماده کنند. بعد باید یک لیست از شماره همراه مخاطبان هدف خود تهیه کنند. در مرحله آخر، متن را به همه مشتریان ارسال کنند و آنها را در جریان تخفیفات و موضوعات مربوط به خرید و فروش قرار دهند. با این شیوه می‌ توانند یک بازاریابی موفق داشته باشند و در یک ‌لحظه عده بسیار زیادی از مخاطبان یا مشتریان را درگیر پیغام تبلیغاتی خود بکنند.

 

بازاریابی پیامکی مناسب چه کسب‌ و کارهایی است؟

اس ام اس مارکتینگ یا بازاریابی پیامکی، مناسب کسب‌ و کارهایی است که صاحبان آن می‌ خواهند در زمان کم و با سرمایه اندک به سود برسند. به‌ طور کلی کسانی که محصولی را تولید می‌ کنند و می‌ فروشند یا کسانی که خدماتی را ارائه می‌ دهند می‌ توانند از بازاریابی پیامکی استفاده کنند. فروشندگان، صنعتگران و کسانی که در بخش خدمات هستند از جمله کسانی هستند که از Sms مارکتینگ یا تبلیغات پیامکی استفاده می‌ کنند.

 

مزایای بازاریابی پیامکی یا SMS مارکتینگ

در این جا به برخی از مهمترین مزایای بازاریابی پیامکی اشاره کرده ایم:

صرفه‌جویی در زمان:

بازاریابی پیامکی باعث می‌ شود زمان کمتری صرف تبلیغات شود.

 مقرون به صرفه:

وقتی‌ که فروشندگان از بازاریابی پیامکی یا اس ام اس مارکتینگ استفاده می‌ کنند می‌ توانند با هزینه بسیار کم به سود دلخواه دست پیدا کنند.

دسترسی به تعداد زیادی از مشتریان:

از سال ٢٠١٩، دستگاه های تلفن همراه نیمی یا بیشتر از کل استفاده از اینترنت را به خود اختصاص داده اند. بنابراین سرمایه گذاری کسب وکارها در بازاریابی مناسب تلفن همراه بسیار مهم است. پیام های SMS این کار را به آسانی انجام می دهند زیرا برای خواندن روی صفحه نمایش تلفن همراه طراحی شده اند.

محبوبیت کانال های پیامکی نسبت به سایر کانال های بازاریابی:

پیام کوتاه متداول ترین فعالیتی است که افراد با تلفن همراه انجام می دهند. در حالی که پیامک ممکن است به نسل های جوان تر مرتبط باشد، اما یک کانال ارتباطی بین نسلی است. در حقیقت، افراد ۳۵ تا ۴۴ ساله بیشترین مصرف کنندگان اطلاعات مربوط به ورزش و اخبار از طریق پیامک هستند.

ارسال پیامک به افراد در هر سن و با هر پیشینه ای، به شما این امکان را می دهد تا مخاطبان بیشتری را جذب کنید.

ارتباط با مشتریان:

تبلیغات پیامکی کمک می‌ کند تا ارتباط خوبی بین فروشنده با مشتری برقرار شود.

سریع بودن:

یکی از مهمترین مزایای SMS مارکتینگ، سرعت آن است. شما می‌ توانید با ارسال پیامک، خیلی سریع با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید. ضمن اینکه احتمال زیادی هم وجود دارد که آنها پیام شما را بخوانند! همین موضوع می‌ تواند دلیلی باشد که روی این روش به‌ عنوان استراتژی اصلی ارتباطی خود حساب کنید. علاوه بر این، استفاده از SMS مارکتینگ در کنار بازاریابی ایمیلی، می‌ تواند رویکرد مارکتینگ چند کاناله‌ای را برای شما فراهم کند.

قابلیت ادغام با سایر روش های دیجیتال مارکتینگ:

هیچ یک از کانال های بازاریابی به تنهایی برای اهداف بازاریابی بهترین نیست. اما بازاریابی پیام کوتاه می تواند با انواع کانال ها کار کند. بنابراین می توانید از آن در سایر کانال ها و کمپین های خود نیز استفاده کنید.

تقویت مشارکت مشتریان:

مردم دوست دارند احساس کنند برای برندها اهمیت دارند. وقتی کسب و کار شما از پیام کوتاه برای اطلاع مصرف کنندگان در مورد پیشنهادات، رویدادها و سایر اخبار مهم استفاده می کند، آنها احساس می کنند بخشی از این روند هستند. و این باعث افزایش مشارکت و وفاداری مشتریان می شود.

توسعه کسب و کارهای نوپا:

انجام تبلیغات و بازاریابی برای کسب و کارهای نوپا بسیار سخت است. زیرا تبلیغات و بازاریابی به روش سنتی معمولا با هزینه بسیار زیادی همراه است. کسب و کارهایی که به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده‌اند، بودجه و سرمایه کافی برای انجام تبلیغات و بازاریابی ندارند و باید از روش‌ های کم هزینه برای معرفی برند خود به مشتریان استفاده کنند. بازاریابی پیامکی نیازی به استفاده از بسته اینترنت و مواردی مانند این ندارد.

تنها کاری که یک کسب و کار باید انجام دهد، این است که پنل پیامکی را خریداری کرده و مشتریان هدف خود را شناسایی کند.

نرخ تعامل بالا:

از دیگر مزایای بازاریابی پیامکی این است که نرخ تعامل بالایی دارد. حدود ۹۰ درصد از پیامک‌ ها تنها در عرض سه دقیقه بعد از ارسال توسط مخاطبین خوانده می‌ شوند. در نتیجه، بازاریابی پیامکی روش بهتری برای تعامل و ارتباط بیشتر با مشتریان خواهد بود.

قابلیت اندازه گیری نتایج:

شما می‌ توانید با پیگیری شاخص‌ هایی مانند درصد پیام‌ های ارسال شده، درصد پیام‌ های خوانده شده و نوع تعامل مثبت یا منفی مخاطبان با این پیام‌ ها، نتایج بازاریابی پیامکی خود را ارزیابی کنید.

 

مهمترین قوانین یک بازاریابی پیامکی موفق چیست؟

برای نتیجه گرفتن در بازاریابی پیامکی باید قوانین آن را رعایت کنید.

تعیین نقشه راه و مخاطبان هدف:

قبل از اینکه اقدام به ارسال پیامک کنید، اول باید بطور واضح و دقیق و مشخص تعیین کنید که قرار است پیامک ها را دقیقا به چه مخاطبان و مشتریانی ارسال کنید. تعیین این مشتریان یعنی اینکه شما دارید بازارِ هدف و مشتریانی که به احتمال زیاد از شما خرید خواهند کرد مشخص می کنید. در غیر این صورت، پیامک ها به دست کسانی می رسد که نه علاقه ای به محصول شما دارند و نه محصول شما مورد نیاز و مرتبط با کسب و کار آنهاست.

محصول:

توجه داشته باشید که محصولی که قصد تبلیغ آن را دارید مخاطب عام دارد یا خاص؛ آیا محصول تان به درد قشر و گروه خاصی از مردم می خورد؟ آیا تفکیک جنسیتی در مورد محصول شما مطرح است؟ یا به عبارت دیگر آیا مخصوصِ آقایان است، یا بانوان یا هر دو گروه؟ شک نکنید که بدونِ تعیین عام یا خاص بودن مخاطب پیامک، فقط پول و وقت تان را تلف کرده اید و نمی توانید آن نتیجه ای را که می خواهید بدست آورید.

اجازه گرفتن برای ارسال پیامک:

حتما قبل از ارسال پیامک به مشتریان، از آنها اجازه بگیرید. این کار نشان می‌ دهد که مشتریان و وقت آنها برای شما مهم است.

انتخاب سامانه پیامکی مناسب:

با ثبت نام در یک سامانه پیامکی مناسب، یک پنل اس ام اس به شما تعلق می‌ گیرد که می‌ توانید از طریق آن، پیامک های تبلیغاتی را ارسال یا دریافت کنید. البته لازم است بدانید که بسیاری از شرکت‌ ها،استراتژی بازاریابی پیامکی خود را حول داده‌های نرم‌افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری تعریف می‌ کنند. به این ترتیب و با استفاده از این نرم‌ افزار می‌ توانید از قابلیت‌ های فراوان آن در مورد ارتباط با مشتریان و تحلیل رفتار آنها بهره‌مند شوید.

پیام‌ های خود را در زمان مناسب ارسال کنید:

زمانی را برای ارسال اس ام اس انتخاب کنید که مشتریان شما درگیر مسائل زندگی و کار نباشند. مانند زمان قبل و بعد از ساعت کاری یا در زمان‌ های استراحت که معمولا ساعت ناهار مورد نظر ما است.

ارسال پیام‌ های شخصی سازی شده برای خریداران خاص:

مشتری خود را بشناسید و با ارسال پیامک شخصی سازی شده به آنها احساس خوبی هدیه دهید. بدون اغراق بالای 90 درصد پیامک‌ های صندوق ورودی موبایل‌ ها پر از پیام‌ های تبلیغاتی است که بدون شناختن مخاطب هدف ارسال شده‌اند. با وجود این پیشنهاد می‌ کنیم اگر مطلبی را برای مشتریان خود ارسال می‌ کنید آن را منحصربه‌فرد کنید. ارائه sms اختصاصی و استفاده از اطلاعات شخصی مخاطب در متن اس ام اس باعث می‌ شود مشتریان احساس کنند این پیام به صورت اختصاصی برای آنها طراحی شده است و جذابیت بالایی دارد.

جذابیت متن پیام تبلیغی:

خود را جای مخاطب بگذارید و ببینید چطور می‌ توانید بیشترین تاثیر ممکن را روی او بگذارید. شما فقط 160 کاراکتر در اختیار دارید و باید نهایت خلاقیت خود را در نوشتن متنی با لحن صمیمانه، مختصر و مفید به کار گیرید.

هیچ وقت در متن پیامک خود داستان ننویسید:

حوصله ی مخاطب و مشتری احتمالی تان را سر نبَرید و از عبارات و جملاتی استفاده نکنید که در او نگرانی و احساس منفی یا بدبینانه ایجاد کنید. نوشته ی شما نباید مبهم شک برانگیز و مرموز باشد. نباید از عباراتی استفاده کنید که او را عصبی کنید و از خواندن ادامه ی متن پیامک منصرف و زده اش کنید.

 

جمع بندی

در حال حاضر در سراسر دنیا استفاده از موبایل نسبت به سایر تجهیزات الکترونیکی روز به روز بیشتر شده و بهترین وسیله برای دسترسی به افراد است. مهم نیست جایگاه شما در دنیای کسب‌وکار کجاست، بدون شک بازاریابی پیامکی باعث رونق بازار کارتان می‌ شود.

بازاریابی پیامکی به کسب و کارها امکان می‌ دهد تا از طریق کانال‌ های مختلف و در زمان‌ های متفاوت با مشتریان خود ارتباط داشته باشند. با استفاده از بازاریابی پیامکی، می‌ توان پیام‌ های هدفمند و موثر برای مشتریان ارسال کرد.

 

www.elmema.com

آرشیو مقالات بازاریابی و فروش (کلیک کنید)

آرشیو مقالات کسب و کار (کلیک کنید)

برای اشتراک گذاری این صفحه کلیک کنید:  واتس‌اپ  | تلگرام

 

اینستاگرام دکتر مرزبان (کلیک کنید) | مشاوره و کوچینگ فردی با دکتر مرزبان (کلیک کنید)

برای دریافت راهنمای در واتس‌اپ (کلیک کنید) 09164052373

 

این محتوا چقدر براتون مفید بود؟

لطفا به محتوای ما با ستاره امتیاز دهید

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تاکنون کسی به این محتوا رای نداده! اولین کسی باشید که این محتوا را ارزیابی می کند...

درباره ی مدیر سایت علم ما

Avatar photo
علم ما یک سایت آموزشی و مشاوره‌ای هست که از سال 94 راه اندازی شد. در سایت علم ما به موضوعات راه اندازی و رشد کسب و کار و رشد و توسعه فردی می پردازیم.

مطلب پیشنهادی

پادکست های کسب و کار | دکتر شهریار مرزبان

پادکست: مهارت زیاد دارم ولی درآمدم پایینه! | دکتر شهریار مرزبان

مهارت زیاد دارم ولی درآمدم پایینه! پادکست کسب و کار | دکتر شهریار مرزبان   …

4 دیدگاه

  1. مقاله عالی بود، ممنون.
    تجربه من از سال ها تبلیغات پیامکی: کوتاه و جذاب برای افرادی که میشناسید
    همین و بس!

  2. پیشنهاد من اینه
    اول برای مخاطب اصلی خودتون
    دوم هر هفته در روز مشخص
    پیام بفرستید

  3. اجازه گرفتن کاش بشه قانون
    دیونه شدیم‌ از دست پیامک های نامرتبط و زورکی

  4. خیلی خیلی مطالبتون خوبه
    ممنون از نظم و پشتکارتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *