خانه / برنامه ریزی / تکنیک “نه” گفتن برای رسیدن به برنامه شخصی
تکنیک نه گفتن برای رسیدن به برنامه شخصی
تکنیک نه گفتن برای رسیدن به برنامه شخصی

تکنیک “نه” گفتن برای رسیدن به برنامه شخصی

تکنیک “نه” گفتن برای رسیدن به برنامه شخصی

 

سلام به همراهان علم ما، ما انسان ها به عنوان موجودات اجتماعی می‌خواهیم روابط خود را با دیگران حفظ کنیم و گاهی برخلاف میل باطنی به درخواست بقیه پاسخ مثبت می دهیم حتی با اینکه می دانیم این کار برنامه شخصی ما را مختل می کند. تکنیک “نه” گفتن برای رسیدن به برنامه شخصی مقاله ایی است که به آن می پردازیم تا با بررسی این تکنیک متوجه یکی از اشتباهات اساسی در برنامه ریزی شوید. با علم ما همراه باشید.

 

تکنیک نه گفتن:

مهارت “نه” گفتن به این معنا است که بدانیم چه زمانی باید درخواست دیگران را رد کنیم. این طبیعی است که گاهی نتوانیم درخواست دیگران را بپذیریم، چرا که هر کدام از ما حد و مرزها و شرایط خاص خود را داریم.

“نه” گفتن به دیگران به معنی بی‌احترامی و طرد کردن آن‌ها نیست بلکه به این معنا است که ما برای خود و حد و مرزهایمان ارزش قائل می‌شویم.

 

چرا یادگیری تکنیک “نه” گفتن مهمه؟

گاهی پذیرفتن درخواست دوستی باعث ایجاد تداخل در برنامه ریزی ما می شود. ساعت ها برای هفته و ماه خود برنامه ریزی می کنیم ولی با قبول کردن بی جای درخواستی خارج از برنامه، کل برنامه ما تغییر می کند و عقب می افتد. زمانی این اتفاق می افتد که بلد نیستم “نه” بگوییم.

اگر به همین شیوه ادامه دهید، همیشه در استرس برای به انجام رساندن کارهای خود و بقیه هستید.

اگر تکنیک “نه” گفتن را یاد نگیرید مجبور هستید همیشه زیر بار مسئولیت قرار بگیرید و زندگی خود را با استرس زیاد همراه کنید. “نه” گفتن کار ساده ای نیست اما تنها راه کاهش استرس در برنامه ریزی است. یادگیری تکنیک “نه” گفتن برای رسیدن به برنامه شخصی کاری ضروری است.

یادتان باشد “نه” گفتن به معنی خودخواهی نیست. وقتی وظیفه جدیدی را نمی پذیرید به این معنی است که مسئولیت هایی که در حال حاضر به عهده دارید برایتان اهمیت دارد و نمی خواهید در انجام آنها کوتاهی رخ دهد.

 

چرا نمی توانیم نه بگوییم؟

دلایل زیادی هست که که قدرت “نه” گفتن را از ما می گیرید. در ادامه به چند نمونه اشاره می کنیم:

  • گاهی اوقات ممکن است اینگونه تصور شود که یک درخواست فرصتی است که نباید از دست داد. برای مثال اگر از فردی درخواست شود که به بخش دیگری از شرکت منتقل شود، علاوه بر اینکه او نمی خواهد دوستانش را در بخش فعلی ترک کند، تصور اینکه فرصت پیش آمده هم دیگر پیش نمی آید، او را آزار داده و «نه» گفتن را برایش سخت می کند.
  • در فرهنگ خانوادگی ما، مهارت “نه” گفتن یک بی ادبی تلقی شده است.
  • در بعضی مواقع ممکن است به خاطر اینکه با جمع و گروهی هستید و می‌خواهید همراه با آن ها باشید از “نه” گفتن اجتناب کنید. چرا که ممکن است رابطه تان با آنها دچار مشکل شود.
  • از این‌که خودخواه دیده شوید ترس دارید.
  • فکر می‌کنید که “نه” گفتن باعث شکستن دل طرف مقابل می‌شود.
  • گاهی بعد از “نه” گفتن، احساس پشیمانی و عذاب وجدان دارید.
  • رابطه مستقیمی بین “نه” گفتن و شهامت وجود دارد. اگر فردی با شهامت هستید و از انتقاد دیگران نمی ترسید، پس قدرت “نه” گفتن را نیز دارید.

 

چگونه تکنیک نه گفتن را پرورش دهیم؟

اکنون که با این تکنیک آشنا شدید، وقت آن رسیده که تکنیک “نه” گفتن را در خود پرورش دهید تا بتوانید زمان خود را به درستی و هم جهت با اهداف و برنامه های خود مدیریت کنید.

اولویت هایتان را به وضوح مشخص کنید:

اگر به خوبی و اصولی برای اهداف خود برنامه ریزی کرده باشید، پس می دانید که اولویت بندی در برنامه ریزی بسیار مهم است.

تکنیک “نه” گفتن برای رسیدن به برنامه شخصی و اهداف الزامی است.  با مشخص کردن اولویت ها در برنامه ریزی، می توانید به هر چیزی که به اولویت زندگیتان لطمه می زند، “نه” بگویید.

هر چه اهداف زندگی تان را با وضوح بیشتری رتبه بندی کنید، در پاسخ به درخواست های بی اهمیت با صراحت بیشتری از کلمه “نه” استفاده خواهید کرد، زیرا اکنون می دانید که دقیقا می خواهید به چه چیزی “بله” بگویید و زمان خود را صرف چه کارهایی کنید.

اگر هنوز نمی دانید چگونه برنامه ریزی کنید و اولویت های خود را مشخص نکرده اید. می توانید از کتاب تقویم انگیزشی، معجزه برنامه ریزی از دکتر مرزبان استفاده کنید.

 

 

به برنامه ریزی خود پایبند باشید:

با  تکنیک “نه” گفتن به درخواست بقیه، به برنامه ریزی و مسیر خود پایبند باشید. خود را موظف کنید طبق برنامه پیش بروید و اجازه ندهید چیزی تمرکزتان را به هم بزنید.

15 دقیقه صبر کنید:

وقتی شخصی درخواستی از شما دارد، سریع پاسخ مثبت ندهید. از طرف مقابل بخواهید که صبر کند تا بتوانید برنامه خود را بررسی کنید.

تکنیک “نه” گفتن شامل تعمل در پاسخگویی نیز می باشد. 15 دقیقه زمان مناسبی است که درخواست طرف مقابل را بسنجید و برنامه خود را بررسی کنید. بعد از 15 دقیقه به اون پاسخ دهید.

مختصر و مفید بگویید نه:

اگر قصد انجام کاری را ندارید، فقط کلمه “نه” به همراه یک توضیح مختصر کفایت می کند. دلیلی وجود ندارد که طرف مقابلتان را قانع کنید که به شما حق بدهد و نیازی به توضیح بیش از حد وجود ندارد، بنابراین می توانید بگویید ” نه، الان مشغول کار مهمی هستم” ، ” نه، برنامه دیگری برای امروز دارم”. به همبن سادگی.

بدانید که “نه” گفتن به دیگران حق طبیعی شما است:

خیلی اوقات می‌ترسیم که با “نه” گفتن به دیگران آن‌ها را ناراحت کنیم. بااین‌حال باید بدانیم که “نه” گفتن به درخواست دیگران حق طبیعی ما است و به معنی بی‌ارزش‌ شمردن و یا بی‌علاقه بودن به دیگران نیست.

ما صرفا یک درخواست را رد می‌کنیم زیرا با توجه به شرایط زندگی‌ و حد و مرزهایمان توان انجام آن را نداریم. در واقع می‌توان دیگران را دوست داشت و محترم شمرد و باز هم به آن‌ها “نه” گفت.

 نمی‌توانید همه را راضی نگه‌ دارید:

خیلی اوقات از ترس قضاوت دیگران و در تلاش برای راضی نگه داشتن آنان از “نه” گفتن می‌ترسیم. با این‌ حال باید بدانیم آن‌ که در زندگی ما نقش اصلی را بازی می‌کند خودمان هستیم و نه دیگران.

در نهایت این تصمیمات و نظرات و انتخاب‌های ماست که زندگی‌مان را می‌سازند و نه دیگران. از طرف دیگر نیز راضی نگه ‌داشتن همه انسان‌ها هیچ‌گاه ممکن نیست.

پس بهتر است به جای تلاش بیهوده برای راضی نگه ‌داشتن دیگران، حد و مرزهای مشخصی را برای زندگی خود تعیین کنیم و اجازه ندهیم که دیگران زندگی ما را اداره کنند. اولویت زندگی خود باشید و با یادگیری تکنیک “نه” گفتن برای رسیدن به برنامه شخصی و اهداف خود قدم بردارید.

از فکر خودخواه شدن نترسید:

یکی از دلایلی که از تکنیک “نه” استفاده نمی کنیم این است که می ترسیم با “نه” گفتن به دیگران به فردی خودخواه تبدیل شویم. فرد خودخواه همیشه به دیگران جواب منفی می‌دهد و فقط به خودش فکر می‌کند.

به خودتان بگویید که خودخواه نیستید. اگر درخواست غیرمنطقی کسی را رد کردید و او شما را خودخواه خواند، بهتر است رابطه‌تان را با آن فرد کاهش دهید. با نگاهی به گذشته و تمام جواب‌های مثبتی که به دیگران داده‌اید، می‌توانید بفهمید که خودخواه نیستید.

 

فواید نه گفتن:

فواید تکنیک “نه” گفتن بسیار زیاد است که ما آنها را به صورت لیست در ادامه می‌آوریم:

  • “نه” گفتن باعث می‌شود بتوانید مرزهای زندگی خود را تعیین کنید. اگر همیشه در حال “بله” گفتن باشید، قطعا افرادی هستند که از این ویژگی شما به نفع خودشان، سواستفاده کنند. با تکنیک “نه” گفتن، روی برنامه شخصی خودتان تمرکز کنید.
  • مهارت “نه” گفتن باعث می‌شود روی زندگی خود کنترل داشته باشید و همین عامل به صورت مستقیم، اعتماد به نفس شما را تا حد زیادی تقویت می‌کند.
  • رد درخواست‌های غیر منطقی دیگران باعث می‌شود زمان بیشتری برای رسیدن به زندگی شخصی‌تان و حرکت در مسیر موفقیت و برنامه شخصی داشته باشید.
  • قاطعیت و شهامت شما را افزایش می‌دهد.
  • وقت خود را با کارهایی که علاقه ای به آن ها ندارید تلف نمی‌کنید.
  • به مدیریت زمان و برنامه شخصی تان خللی وارد نمی‌شود.
  • در رسیدن به موفقیت سرعت شما را چندین برابر می‌کند.
  • عزت نفستان افزایش پیدا می‌کند و حس ارزشمندی شما بیشتر می‌شود.
  • مهارت مدیریت زمان را افزایش می‌دهد.

 

نتیجه گیری:

“نه” گفتن یک مهارت است و مهارت یاد گرفتنی است. پس برای آن وقت بگذارید. زمانی که ما شهامت “نه” گفتن نداشته باشیم، مجبور هستیم درخواست های نامعقول دیگران را بپذیریم و فرصت های زیادی را در زندگی از دست بدهیم.

همین کار باعث شکست در برنامه ریزی می شود. عدم بکار گیری تکنیک “نه” گفتن باعث می شود همیشه در برنامه خود عقب باشید و دیر یا زود برنامه را رها کنید. برای زمان خود ارزش قائل باشید و با یادگیری تکنیک “نه” نگفتن برای رسیدن به برنامه شخصی خود تلاش کنید.

 

 

www.elmema.com

برای بازگشت به نقشه راه برنامه ریزی (کلیک کنید)

برای دیدن سایر نقشه راه ها و راهنمای سایت (کلیک کنید)

برای دریافت راهنمای در واتس‌اپ (کلیک کنید)

برای اشتراک گذاری این صفحه کلیک کنید:  واتس‌اپ تلگرام 

 

این محتوا چقدر براتون مفید بود؟

لطفا به محتوای ما با ستاره امتیاز دهید

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تاکنون کسی به این محتوا رای نداده! اولین کسی باشید که این محتوا را ارزیابی می کند...

درباره ی مدیر سایت علم ما

Avatar photo
علم ما یک سایت آموزشی و مشاوره‌ای هست که از سال 94 راه اندازی شد. در سایت علم ما به موضوعات راه اندازی و رشد کسب و کار و رشد و توسعه فردی می پردازیم. حتما از دوره های رایگان علم ما استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی

چک لیست و جدول برنامه ریزی روزانه و هفتگی و ماهیانه

چک لیست و جدول برنامه ریزی روزانه و 24 ساعته (دانلود رایگان فایل)

چک لیست و جدول برنامه ریزی روزانه و 24 ساعته (دانلود رایگان فایل)   سلام …

3 دیدگاه

  1. خیلی عالی بود
    ممنون بابت تکنیک ها

  2. تا میتونید سرتون رو شلوغ کنید
    بهترین کار همینه

  3. تکنیک 15 دقیقه واقعا عااااالیه
    واسه من جواب داد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *