سرخط خبرها
خانه / برنامه ریزی / دزدان زمان در برنامه ریزی
دزدان زمان در برنامه ریزی
دزدان زمان در برنامه ریزی

دزدان زمان در برنامه ریزی

دزدان زمان در برنامه ریزی

 

سلام به همراهان علم ما، هدف گذاری و برنامه ریزی را اغلب انجام می دهیم ولی برای اجرای اهداف و برنامه هایمان وقت نداریم. اما چطور ممکن است زمان نداشته باشید وقتی زمان بین تمامی ما به میزان یکسانی تقسیم شده است. بسیاری از ما، این سرمایه ی ارزشمند را بدون فکر صرف مسائل بی ارزش می کنیم. در واقع اجازه می دهیم آن را از ما بدزدند. اگر مقدار کمی پول همراه داشته باشید، بیشتر به امنیت آن توجه می کنید، اما در برابر سرمایه‌ی ارزشمند زمان بی تفاوت هستید. اگر دزدهای زمان را بشناسید دیگر اجازه نمی دهید که این سرمایه ی ارزشمند از دستتان برود. در ادامه به برخی از دزدان زمان در برنامه ریزی اشاره می کنم که لازم است آنها را تحت کنترل داشته باشید. با علم ما همراه باشید.

 

بزرگترین دزدان زمان در برنامه ریزی:

 

تلفن همراه:

بزرگترین دزد زمان تلفن همراه است. در زندگی امروزه، ساعت ها صرف گشتن در شبکه های اجتماعی و دیدن عکس های دیگران و مطالب بی ارزش می شود.

همیشه دوستانی هستند که به دلیل بیکاری خود با شما تماس می گیرند یا پیام می دهند و ساعت ها وقت ارزشمند شما را برای مسائل پیش افتاده می گیرند.

استفاده از تلفن همراه خود را محدود کنید و تنها در زمان های مشخصی در روز شبکه های اجتماعی و یا پیام های خود را بررسی کنید. برای مثال تنها 10 دقیقه در ظهر و فقط برای مسائل کاری گوشی خود را چک کنید و کاملا تمرکز خود را روی کار بگذارید و اصلا سراغ جواب دادن سایر پیام ها و گشت و گذار اینترنتی نروید.

در هنگام بررسی شبکه های اجتماعی بسیار مراقب زمان باشید چون در غیر این صورت ممکن است در طی روز چندین ساعت از زمان با ارزش خود را در فضای مجازی هدر دهید.

 

فکر و نگرانی:

ذهن ما انسان ها مدام در حال تفکر است. بعضی از فکرهایی که در طی روز به ذهن ما خطور می کند، تنها باعث می شود که وقت خود را هدر دهیم. با مشکلی برخورد کردید، ذهنتان درگیر است و بازده و راندمان کاری شما پایین می آید.

شاید دست از کار بکشید و مشغول تفکر شوید یا با همکارانتان به گفت و گو بیهوده بپردازید. زمانی که می خواهید روی کاری تمرکز کنید، از ورود هر فکر بی ربط به ذهنتان جلوگیری نمایید و آنچنان جدی غرق در کار شوید که هیچکس جرات قطع کردن رشته تمرکزتان را نداشته باشد.

به دوستان و همکارانتان بگویید که چه زمانی در دسترس خواهید بود. در مورد افکار بیهوده هم بهترین کار، یادداشت کردن آنها و بررسی دقیق آنها در زمان مناسب است.

 

تعلل کردن و پشت گوش انداختن:

همیشه ندایی درونی به ما این جمله را می گوید، جملاتی مثل “هنوز وقت هست”، “از شنبه شروع می کنم” و … در آن زمان شاید بی حوصله یا در حال هدر دادن وقت به صورت های مختلف باشیم. در این حالت ها باید با ایجاد یک حس اضطرار در خودتان، ابتدا کارهای مهم تر را انجام دهید.

 

جلسات کاری بیهوده:

شرکت در جلسه ای که می توانید بدون حضور فیزیکی آن را تشکیل دهید، هدر دادن وقت است. در عصر ارتباطات، زمانی که می توان با یک تماس تلفنی کارها را پیش برد، حضور در جلسات کار عاقلانه ای نیست، مگر اینکه جلسات ضروری باشند.

در قرارهای کاری مهم نیز از تعارفات و مسائل حاشیه ای دوری کنید. هیچ صحبت مهمی در یک ملاقات حضوری به بیشتر از 20 دقیقه زمان نیاز ندارد.

 

پیشگیری کنید (نقص های فنی):

برای مثال اگر ماشین شما مشکلی جزئی دارد، سریعا پیش تعمیرکار بروید و آن مشکل را حل کنید. همین مشکل کوچک ممکن است یک جلسه ی مهم شما را کنسل کند و کنسل شدن آن جلسه، برنامه ی یک هفته ی شما را بهم بریزد.

 

سایر افراد:

بعضی مواقع در کار مسائلی پیش می آید که از کنترل ما خارج است و علتش کم کاری شخص دیگر است. کارهایی وجود دارند که به چند نفر وابسته است.

باید برنامه خود را بصورت منعطف برنامه ریزی کنیم که برای موارد پیش بینی نشده بتوانیم کمی انعطاف به خرج بدهیم که کل برنامه بهم نریزد.

 

انجام دادن چند کار بصورت هم زمان:

اگر قرار است روی کاری تمرکز کنید، آن را هم زمان با کار دیگر انجام ندهید. انجام چند کار با هم باعث می شود وقت بیشتری را به هر کدام اختصاص دهید.

چرا که تمرکز روی هر کدام از کارها کم می شود. کارها را اولویت بندی کنید و با تمرکز روی اولویت اصلی کار کنید.

 

کارهایی که می‌بایست به دیگران محول شوند:

کارهایی را که می شود واگذار کرد، واگذار کنید. قرار نیست همه ی کارها را خودتان انجام دهید. شما باید کارهای حیاتی و با اولویت بالا را انجام دهید، از انجام کارهای متفرقه و بیهوده خودداری کنید.

 

استرس و خستگی:

استرس و خستگی زیاد عواقب زیادی دارد. استرس و اضطراب طولانی مدت سلامت روحی و جسمی را تحت تاثیر قرار می دهد. شاید شما نمی دانستید که استرس و اضطراب می توانند باعث ایجاد بیماری های گوارشی شوند، خطر ابتلا به عفونت را افزایش داده و عملکرد سیستم های قلبی عروقی، ادراری و تنفسی را تغییر دهند.

زمانی که استرس زیادی دارید نمی توانید روی هدف خود متمرکز باشید و زمان زیادی را تلف می کنید. هر وقت دچار استرس شَدید بودید برای آرام شدن خود این کارها را انجام دهید: مدیتیشن، پیاده روی، صحبت با دوست، مطالعه کردن و در مورد علت استرس خود بنویسید.

 

ناتوانی در گفتن واژه‌ی نه:

اگر نتوانید به دیگران نه بگویید، باید همیشه اولویت‌های دیگران را به اولویت‌های خودتان ترجیح دهید. زمانی به درخواست دیگران جواب مثبت بدهید که درخواست‌ مورد نظر به برنامه شما لطمه ای نزند یا معقول و شدنی باشد.

من شخصا اکثرا مواقع هیجانی تصمیم می گرفتم و بله می گفتم. و بعد همش عذاب وجدان داشتم که چیکار کنم. من از تکنیک 15 دقیقه استفاده می کنم.

بدین صورت که هر درخواستی از من شود، از طرف مقابل 15 دقیقه زمان برای فکر کردن یا بررسی کارهایم می خواستم و بعد در آرامش و بدون هیجان لحظه ای، موضوع را بررسی می کنم و یک جواب منطقی می دهم. (تکنیک “نه” گفتن برای رسیدن به برنامه شخصی – کلیک کنید)

 

دارن هاردی: اگر می خواهید در بین افراد فوق موفق باشید باید خودخواه باشید! باید برای خودتان ارزش زیادی قائل شوید، زیرا کسی که برای خودش ارزش قائل نیست برای هیچ کس و هیچ چیز دیگری ارزش قائل نمی شود.

 

این مقاله برگرفته از کتاب تقویم انگیزشی دکتر مرزبان بود، در کتاب مثال های بیشتری قرار دارد و همچنین تمرینات خیلی خوبی در راستای هدف گذاری و برنامه ریزی وجود دارد.

 

 

نتیجه گیری:

زمان طلاست و اینها که گفتیم دزدان زمان هستند. پس برای مقابله با به سرقت رفتن وقت و زمان تان با آنها مقابله کنید. اگر ما اجازه بدهیم که دزدان زمان از زندگی ما دزدی کنند، نمی توانیم در برنامه ریزی خود موفق باشیم.

 

 

 

www.elmema.com

برای بازگشت به نقشه راه برنامه ریزی (کلیک کنید)

برای دیدن سایر نقشه راه ها و راهنمای سایت (کلیک کنید)

برای دریافت راهنمای در واتس‌اپ (کلیک کنید)

برای اشتراک گذاری این صفحه کلیک کنید:  واتس‌اپ تلگرام 

 

درباره ی مدیر سایت علم ما

علمِ ما یک گروه کاملا تخصصی در زمینه کلیه فعالیت های پژوهشی، کسب و کار، بازاریابی و رشد فردی می باشد، که در اسفند ۱۳۹۴ راه اندازی شد. علم ما متشکل از اساتیدی است که علاوه بر دانش علمی عالی، بطور کامل با بازار کار در انواع کسب و کار و ابعاد رشد فردی در بهبود فردی در دنیای واقعی هم آشنا هستند. گروه علم ما درصدد است تا با استفاده از روش‌های نوین آموزشی و تاکید بر صد در صد کاربردی بودن، آموزش های سطح اول را در اختیار شما همراهان و دوستان عزیز ارایه دهد. پر متقاضی ترین آموزش های مجموعه علم ما: دوره کوچینگ، دوره های کسب و کار، کتاب تقویم انگیزشی و...

مطلب پیشنهادی

مدیریت زمان

پادکست: مدیریت زمان

پادکست: مدیریت زمان از زهرا پشنگ پور   سلام به همرهان خوب علم ما، همانطور …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *