خانه / برنامه ریزی / 10 کار ممنوعه در برنامه ریزی
کارهای ممنوعه در برنامه ریزی
کارهای ممنوعه در برنامه ریزی

10 کار ممنوعه در برنامه ریزی

10 کار ممنوعه در برنامه ریزی

 

سلام به همراهان علم ما، در ادامه مقاله ای با عنوان 10 کار ممنوعه در برنامه ریزی را مطالعه خواهید کرد.

امروزه بدون داشتن طرح های دقیق نمی توان انتظار رشد و پیشرفت در کسب و کارهای مختلف را داشت. انسان در مسیر رشد و پیشرفت به ضرورت برنامه ریزی در کسب و کار و زندگی خود پی برده است.

یک برنامه، یک مسیر خاص است که برای کمک به شما جهت دستیابی به اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت می باشد. برنامه ریزی چگونگی دستیابی به اهداف را مشخص می‌کند؛ برایان تریسی در مورد اهمیت برنامه ریزی می گوید “هر دقیقه که برای برنامه‌ریزی زمان می‌گذارید، ۱۰ دقیقه در زمان اجرا صرفه‌جویی خواهید نمود. این کار باعث می‌شود تا ۱۰۰ درصد بازگشت انرژی بیشتری داشته باشید”.

همه ما از اهمیت برنامه ریزی در زندگی اطلاع داریم ولی گاهی با وجود داشتن برنامه ریزی، باز هم یا آن را نیمه کاره رها می کنیم، یا به اهداف خود نمی رسیم. در این مقاله 10 کار ممنوعه در برنامه ریزی بررسی شده، کارهایی که باعث می شود از مسیر اصلی دور شویم و به اهداف خود نرسیم.

اگر شما هم جزو افرادی هستید که برنامه ریزی می کنید ولی به آن عمل نمی کنید، در نیمه راه آن را رها می کنید و یا انگیزه برای عمل کردن به برنامه ریزی خود ندارید، با علم ما همراه باشید.

 

10 کار ممنوعه در برنامه ریزی:

اغلب افراد در مدیریت زمان و انجام برنامه ‌ریزی ‌های صحیح و اصولی دچار مشکل هستند و کارهای ممنوعه و اشتباهاتی در برنامه ریزی انجام می دهند که آنها را از هدفشان دور می کند، در ادامه 10 مورد از این کارهای ممنوعه را بررسی می کنیم.

 

1_ برنامه ریزی ذهنی:

بسیاری از افراد برنامه ریزی خود را مکتوب نمی کنند و تصور می کنند، همین که در ذهنشان باشد که چه کارهایی می خواهند انجام دهند کافی است. اولین و مهمترین کار ممنوعه در برنامه ریزی مکتوب نکردن برنامه است.

برنامه خود را با همه جزئیات بنویسید. مسیر خود را مشخص کنید، برای هر گام خود برنامه ریزی مکتوب داشته باشید. برنامه ریزی که در ذهن دارید هیچ وقت عملی نمی شود.

 

2_ برنامه بدون تعیین مهلت انجام:

تعیین محدودیت زمانی یکی از قسمت های ضروری برنامه ریزی است. وقتی برای خودتان مهلت و محدودیت زمانی تعیین نکنید، مجبور می شوید برای انجام وظایف، بارها و بارها برنامه ریزی کنید، مدام کارها را به تعویق می اندازید.

فرض کنید در برنامه شما مطالعه کتاب است، ولی مشخص نکردید مثلا شبی چند صفحه، یا هفته ایی چند صفحه و یا در ماه چه مقدار مطالعه داشته باشید.

در کارهایی که در برنامه خود مشخص کرده اید، مهلت آن را مشخص کنید. مثلا فلان کتاب را در دو هفته می خواهید بخوانید، هر شب قبل از خواب 20 صفحه مطالعه می تواند کمک کند در موعد مقرر کتاب خود را به پایان برسانید. با این کار خود را مجبور می کنید که هر شب مطالعه کنید.

 

3_ نداشتن چک لیست:

از برنامه خود چک لیستی تهیه کنید، کارهایی که هر روز باید انجام دهید را بنویسید و در صورت انجام دادن جلوی آن تیک بزنید.

استفاده از دفتر یا کتاب بصورت چک لیست، شما را هر روز، گام به گام به انجام کارهای روزانه نزدیک تر می کند.

این کار باعث نظم و پیشرفت مسیر شما می شود.

اگر نمی دانید چگونه چک لیست آماده کنید، می توانید از تقویم انگیزشی برای برنامه ریزی استفاده کنید. تقویم انگیزشی از کامل ترین کتاب ها برای برنامه ریزی است، این تقویم شامل هفت بخش می باشد، در هر بخش تکنیک ها و اصول هدف گذاری و برنامه ریزی بصورت کامل توضیح داده شده است. نیمه دوم کتاب برای برنامه ریزی می باشد، بصورت:

  • جداول ماهیانه (برای 12 ماه)
  • جدول شروع ماه
  • چک لیست ماهیانه
  • جدول یادداشت 30 روزِ
  • جدول های هفتگی
  • چک لیست های هفتگی
  • چک لیست ارزیابی پایان ماه

این روش باعث بهبود و رشد فردی در همه ی جنبه های زندگی تان است. در این کتاب به پیدا کردن رسالت و اهداف، برنامه ریزی کردن، ایجاد و یا تغییر عادات، سحرخیزی، ورزش کردن، مطالعه داشتن، شکرگزاری و مدیتیشن روزانه، ثبت فعالیت ها و در نهایت ارزیابی روزانه خود بصورت کاملا ساده و کاربردی اشاره شده.

همچنین با طراحی چک لیست های برنامه ریزی منحصربفرد، می توانید به همه ابعاد زندگی از جمله موارد ذکر شده توجه داشته باشید، که بتوانید در همه ی ابعاد زندگی خود رشد و پیشرفت داشته باشید. (10 کار ممنوعه در برنامه ریزی)

 

 

4_ سخت گیری در برنامه ریزی:

اکثر اوقات در ابتدای برنامه ریزی، سعی می کنیم برنامه ایی سنگین و طاقت فرسا برای خود تنظیم کنیم تا زودتر به هدف خود برسیم. این کار باعث خستگی و در ادامه بی انگیزگی می شود. برنامه ریزی قرار نیست شما را خسته و فرسوده کند.

در واقع شما با برنامه ریزی، زمان را مدیریت می کنید تا به بهترین نحوه از روز و ساعات خود در مسیر اهداف استفاده کنید. برنامه خود را معقول و مناسب تنظیم کنید تا دچار خستگی و دلزدگی نشوید.

 

5_ از دیگران تقلید می کنید:

شما نمی توانید از برنامه شخص دیگری استفاده کنید. برنامه ریزی باید مختص خودتان باشد، با شرایط، اصول و محدودهای خودتان. اگر شخص موفقی دید که طبق برنامه خاصی پیش می رود، آن برنامه مختص خود اوست.

شما نمی توانید دقیقا از همان برنامه برای خود استفاده کنید.  بلکه می توانید آن برنامه را با توجه به شرایط خود تغییر و تنظیم کنید. از افراد موفق الگو بگیرید ولی این به معنای تقلید کورکورانه نیست.

 

6_ برنامه ریزی بدون اولویت بندی:

اولویت بندی یعنی اول کدام کار را انجام دهیم؟ برنامه ریزی بدون اولویت بندی هیچ ارزشی ندارد. وقتی ندانید و یا مشخص نکنید که کدام کار مهم و فوری است، برنامه ریزی شما کارای مناسب را ندارد. همیشه روز خود را با انجام برنامه های دارای اولویت آغاز کنید. اولویت بندی بر اساس ماتریس آیزنهاور (ماتریس اهمیت و فوریت) می توانید به شما کمک کند.

 

7_ حذف تفریح در برنامه:

اکثر اوقات با حذف تفریح و استراحت از برنامه خود، به خیال وقت تلف نکردن، از خود کار می کشید، تمام روز را کار می کنید؛ با این تصور که در برنامه ریزی خود عالی پیش می روید. ولی بعد از مدت کوتاهی بیماری، خستگی و دلزدگی به سراغتان می آید.

شما ربات نیستید، به تفریح و استراحت نیاز دارید. یک برنامه ریزی دقیق و کامل شامل استراحت و تفریح نیز می شود. در زمان تفریح ذهن شما استراحت کرده و وقتی به سراغ کارهایتان می روید، با قدرت و انرژی بیشتری می توانید به امور رسیدگی کنید.

حذف تفریح از برنامه خود، یعنی شکست برنامه و برنامه ریزی مجدد.

 

8_ برنامه های روز خود را، همان روز مرور و بررسی می کنید:

حتما می پرسید اشکال این کار کجاست؟ بهترین زمان مرور و بررسی برنامه ها، شب قبل است.

قبل از خواب برنامه فردا را مرور و بررسی کنید تا به محض بیدار شدن بدانید باید چکاری انجام دهید، این کار سرعت و تمرکز شما را افزایش می دهید، همچنین روز خود را با آمادگی ذهنی بیشتری برای پیگیری اهداف و برنامه شروع می کنید. همین تغییرات کوچک در برنامه ریزی باعث تغییرات بزرگ در زندگی می شود.

 

9_ به همه پیشنهادات یا خواهش دیگران جواب مثبت می دهید:

اگر شما هم جز این دسته از افراد هستید و قدرت «نه» گفتن را بلد نیستید، پس دیر یا زود با مشکلات زیادی در برنامه ریزی خود مواجه می شوید.

«نه» گفتن یک مهارت و هنر است، مهارت آموختنی است، پس وقتی کاری را بلد نیستید، آن را یاد بگیرید. مانند هر مهارت دیگری که برای آن وقت صرف می کنید، برای مهارت «نه» گفتن هم وقت صرف کنید و یاد بگیرید به دیگران «نه» بگویید.

مطالعه‌ای انجام شده در دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو نشان می‌دهد که هر چه گفتنِ نه، برای شما سخت‌تر باشد، احتمال اینکه به استرس، فرسودگی جسمی و ذهنی و حتی افسردگی (که موجب تضعیف خودکنترلی می‌شوند) دچار شوید نیز بیشتر خواهد بود.

در واقع نه گفتن، برای بسیاری از افراد چالش اصلی رسیدن به خودکنترلی است. «نه» واژه‌ای قدرتمند است که نباید از استفاده از آن هراسی داشته باشید.

افرادِ دارای هوش هیجانی بالا، در زمان نه گفتن، از عباراتی مانند «فکر نمی‌کنم بتوانم» یا «مطمئن نیستم بتوانم» استفاده نمی‌کنند. نه گفتن به انجامِ وظیفه‌ای جدید، موجب محترم شمردن وظایف فعلی شما شده و به شما امکان می‌دهد تا آنها را با موفقیت انجام دهید.

به خودتان یادآوری کنید که نه گفتن، نشانه‌ای از خودکنترلی است که با جلوگیری از اثرات منفی انجام وظایف و تعهدات بیش از حد، در آینده خودکنترلی شما را افزایش می‌دهد.

 

10_ حذف نکردن عوامل حواس پرتی:

عوامل حواس پرتی هر چیزی می تواند باشد، شبکه های اجتماعی، برنامه های بی اهمیت تلویزیون، تماس های تلفنی طولانی و غیر ضروری و … همه‌ی اینها مانعی برای انجام درست و به موقع برنامه ریزی ما می شوند.

دانستن چگونگی به حداقل رساندن حواس پرتی ها و مدیریت وقفه‌ها، خیلی مهم است. این عوامل حواس پرتی می توانند زمان زیادی از ما در طول روز بگیرند و همین باعث عقب افتادن از برنامه می شود و در نهایت نیمه کاره رها کردن برنامه.

عواملی که باعث حواس پرتی می شوند را یادداشت کنید و برای هر کدام راه حلی بنویسید. مثلا برای خود قانونی تعیین کنید که فقط در زمان خاصی شبکه های اجتماعی را در مدت کوتاهی چک کنید. (10 کار ممنوعه در برنامه ریزی)

 

نتیجه گیری:

برای داشتن برنامه ریزی اصولی و کاربردی، علاوه بر اجرای بایدها و نبایدها، عادات مخرب و منفی خود را نیز اصلاح کنید. عادتی مانند پرسه زدن طولانی مدت در شبکه های اجتماعی، تقلید کورکورانه از دیگران و … . ذهن خود را از عوامل مخرب دور کنید.

قطعا این کار ساده ایی نیست ولی تفاوت افراد موفق و ناموفق در همین است. افراد موفق یاد گرفتند اصولی برنامه ریزی کنند، کارهای ممنوعه و اشتباه برنامه ریزی را می دانند و هوشیارانه به مسیر خود ادامه می دهند.

اگر هنوز برای برنامه ریزی سردرگم هستید و نمی دانید چکار کنید، از کتاب چاپی تقویم انگیزشی، معجزه ی برنامه ریزی استفاده کنید.

 

پیشنهاد ویژه: بخش های کتاب تقویم انگیزشی

کتاب چاپی تقویم انگیزشی، معجزه ی برنامه ریزی (دکتر شهریار مرزبان) بخش های مختلفی دارد، شامل:

  • بخش اول بصورت خلاصه به نحوه شکل گیری این تقویم، نظرات و تجربیات افراد در استفاده از تقویم و در نهایت اینکه چرا این کتاب برای شما مفید است.
  • بخش دوم؛ اجزای اصلی تقویم را تشریح شده که شامل اهداف اصلی زندگی شخصی شما و هفت کار کوچک و اجباری که برای رشد همه جانبه شما موثر است.
  • بخش سوم؛ تکنیک های مهم و کاربردی به شما آموزش داده می شود، که در طول مسیر رسیدن به اهداف، سرعت بیشتری داشته باشید.
  • بخش چهارم؛ ده گام برای پیدا کردن رسالت شخصی و اهداف را شما آموزش میبینید.
  • بخش پنجم؛ نحوه کار با تقویم را آموزش و پرسش های متداول استفاده کنندگان را پاسخ داده شده.
  • بخش ششم؛ که با عنوان بخش خیلی خصوصی است، دو کار خیلی خصوصی برای پیشرفت شخصی خود انجام می دهید.
  • بخش هفتم؛ جداول و چک لیست های برنامه ریزی ماهیانه و هفتگی قرار دارد، این بخش اصلی ترین بخش کتاب است، تمام بخش های قبلی برای عَمَلی کردن این بخش است.

 

 

 

www.elmema.com

برای بازگشت به نقشه راه برنامه ریزی (کلیک کنید)

برای دیدن سایر نقشه راه ها و راهنمای سایت (کلیک کنید)

برای دریافت راهنمای در واتس‌اپ (کلیک کنید)

برای اشتراک گذاری این صفحه کلیک کنید:  واتس‌اپ تلگرام 

 

درباره ی مدیر سایت علم ما

Avatar photo
علمِ ما یک گروه کاملا تخصصی در زمینه کلیه فعالیت های پژوهشی، کسب و کار، بازاریابی و رشد فردی می باشد، که در اسفند ۱۳۹۴ راه اندازی شد. علم ما متشکل از اساتیدی است که علاوه بر دانش علمی عالی، بطور کامل با بازار کار در انواع کسب و کار و ابعاد رشد فردی در بهبود فردی در دنیای واقعی هم آشنا هستند. گروه علم ما درصدد است تا با استفاده از روش‌های نوین آموزشی و تاکید بر صد در صد کاربردی بودن، آموزش های سطح اول را در اختیار شما همراهان و دوستان عزیز ارایه دهد. پر متقاضی ترین آموزش های مجموعه علم ما: دوره کوچینگ، دوره های کسب و کار، کتاب تقویم انگیزشی و...

مطلب پیشنهادی

چک لیست ارزیابی برنامه ریزی پایان ماه

چک لیست ارزیابی برنامه ریزی پایان ماه

چک لیست ارزیابی برنامه ریزی پایان ماه   سلام به همراهان خوب علم ما، اگر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *