اصطلاحات روانشناسی
گردآوری: زهرا پشنگ پور
سلام به همراهان علم ما، در این مقاله به بررسی اصطلاحات روانشناسی میپردازیم، با علم ما همراه باشید.
راهنما:
راهنما : یاری دهنده ای است که از طریق یک سلسه فعالیت های نظام مند و سازمان یافته به رشد متعال و همه جانبه ی انسان می انجامد و موجبات بهره گیری از حداکثر توانایی های بلقوه فرد فراهم می اورد.
مشاوره:
مشاوره : مشاوره یک فرایند پیشگیرانه و بهبود بخشی است که اخذ رأی و نظر تخصصی دیگران برای انجام کاری، پیشگیری از بروز مشکل و بیماری و نیز بهبود بخشی عوارض ناشی از مسایل موقعیتی ارایه می شود با توجه به روحیات ، توانایی ها ، علایق ، نیازها و امکانات خویش آگاهانه و عاقلانه تصمیم گیری نمایند.
مشورت:
مشورت : مشورت یعنی بارش ایده و استفاده از تجربیات و تخصص افراد متخصص و با تجربه
کوچینگ:
کوچینگ روندی است که جهت بهبود عملکرد افراد در زندگی حرفه ای، اجتماعی و حتی عاطفی کار میکند، به این معنی که در بسیاری از زمینههای زندگی، برای پیشرفت و ارتقاء عملکرد میتوان از کوچینگ کمک گرفت. تمرکز کوچینگ به جای گذشته بر حال و آینده (نزدیک) فرد است و به کنکاش و رفع مسائل و مشکلات گذشته نمیپردازند. درمانگر : فردی آموزش دیده که بیماری های جسمی یا اختلالات روانی را درمان می کند
روان درمانی:
رواندرمانی. رواندرمانی یا درمان روانشناختی یا صحبت درمانی روشهای مبتنی بر پژوهش راهی برای کمک به افرادی است که دچار انواع مختلفی از بیماری های روانی و اختلالات عاطفی هستند. رواندرمانی به حذف یا کنترل علائم مشکل زا کمک میکند تا فرد عملکرد بهتری داشته باشد و سلامتی و درمان را بالا ببرد با کمک درمانگرتان علاوه بر حل مشکل، مهارت های جدید را می آموزید و در نتیجه می توانید پس از اتمام درمان، چالش های پیش روی خود را بهتر حل کنید.
روانشناسی:
روانشناسی علم مطالعهٔ رفتار و فرایندهای ذهنِ موجود زنده ـ بخصوص انسان ـ بر اساس روش علمی است.
روانشناس:
روانشناس کسی است که رفتار، شخصیت، روابط بین فردی، یادگیری و انگیزش را در انسان به شکل حرفه ای مورد بررسی قرار می دهد. او از یک طرف رابطه بین عملکرد مغز و رفتار را بررسی می کند و از سوی دیگر ارتباط بین محیط و رفتار.
روان پزشک:
روان پزشک دکتری است که در زمینه ی درمان بیماری های روحی روانی تخصص دارد. از آن جایی که روان پزشک مدرک پزشکی دارد و در حیطه ی روان پزشکی آموزش دیده است، از معدود متخصصان حوزه ی روان پزشکی است که می تواند برای درمان بیماری های روحی روانی دارو تجویز کند. روان پزشک درکنار روان درمانی، مثل پزشک عمومی، معاینه ی فیزیکی و آزمایش انجام می دهد.
مددکار اجتماعی:
مدد کار اجتماعی : مددکاری اجتماعی عبارت از مجموعهای متشکل از تدابیر و روانشناسی مشاوره و فعالیتهای حرفهای است که در قالب نهادها، سازمانها و موسسات رفاهی توانبخشی، اجتماعی، فرهنگی و تربیتی عرضه میشود تا با ایجاد تغییر و دگرگونی مناسب در شرایط مادی و معنوی افراد و قشرها جامعه زمینه بهزیستی رشد و تعالی آنها را فراهم آورد.
روانپرستار:
روانپرستاران باید هنرنمایی کنند و با راهنمایی و بازتوانی، بیمار را در مسیر اصلی زندگی و جامعه قرار دهند . روانپرستاری رشته خاصی از پرستاری است که در آن پرستار از شخصیت ، دانش و اطلاعات خویش در زمینه تئوریهای روانی و امکانات موجود محیط برای تغییرات درمانی موثر در افکار، احساسات ورفتار بیمار استفاده می نماید.
سپاس بابت مقالات