خانه / کوچینگ / هدف کوچینگ چیست؟ | 8 هدف برتر کوچینگ
هدف کوچینگ چیست؟
هدف کوچینگ چیست؟

هدف کوچینگ چیست؟ | 8 هدف برتر کوچینگ

هدف کوچینگ چیست؟

 

سلام به همراهان خوب علم ما، این روزها زیاد راجب کوچینگ می شنویم. با وجود این بسیاری از افراد هنوز با مفهوم کوچینگ، اهداف آن آشنا نیستند. این در حالی است که آشنایی با هدف کوچینگ می‌ تواند باعث شناخت بیشتر این رشته و به کارگیری راهکارهای آن در تمامی زوایای زندگی فردی، اجتماعی شود. به همین منظور در مقاله هدف کوچینگ چیست؟ اهداف کوچینگ را به طور کامل بررسی می کنیم. با علم ما همراه باشید.

کوچینگ چیست؟

قبل از اینکه به هدف کوچینگ برسیم، اول مفهوم کوچینگ را بررسی می کنیم.

کوچینگ فرآیندی است که هدف آن بهبود عملکرد افراد است. کوچینگ به جای گذشته یا آینده دور بر «اینجا» و «اکنون» تمرکز دارد. اگر چه مدل ‌های مختلفی از کوچینگ وجود دارد، اما تقریبا در همه این مدل ‌ها «مربی» (Coach) به عنوان «متخصص» در نظر گرفته نمی ‌شود. بلکه کوچ نقش تسهیل ‌کننده فرایند یادگیری را دارد.

در واقع یک کوچ یا مربی تمام تلاش خود را بر این می‌ گذارد که با کشف مهارت‌ ها و استعدادهای فرد و همچنین اتکا بر دانش او، راه موفقیت فرد را نمایان سازد. برخلاف جلسات مشاوره و روانشناسی، در جلسات کوچینگ تلاش می‌ شود تا فرد به درک درستی از زندگی رسیده و بتواند خودش بهترین تصمیمات را برای زندگی اخذ کند.

 

 

8 هدف برتر کوچینگ:

کوچینگ نیز مانند بسیاری از مشاغل دیگر دارای اهداف مشخصی است. که دانستن این اهداف به ما کمک می کند تا بهترین ها را انتخاب کنیم و تصمیم درست و مناسبی را در درباره کسب و کار و توسعه ی فردی خود بگیریم.

یکی از اصلی‌ترین هدف های که کوچینگ در تمام شاخه های خود دارد، حداکثر کردن عملکرد افراد برای رسیدن به بالا‌ترین پتانسیل خود است. از این طریق افراد با پتانسیل بالایی که دارند به اهدافی که برای خود مشخص کرده اند دست پیدا می کنند. در ادامه اهداف اصلی کوچینگ را بررسی می کنیم. (هدف کوچینگ چیست؟)

1. به حداکثر رساندن پتانسیل افراد:

حداکثر پتانسیل به معنای این است که به بهترین نسخه از خود دست پیدا کنیم. و کارایی و بهره وری کاملی داشته باشیم. بسیاری از متخصصان بر این باورند که حتی بهترین مدیران و رهبران نیز ممکن است نتوانند بدون یک کوچ مهارت‌های خود را برای به حداکثر رساندن پتانسیل فردی، به‌ طور کامل توسعه دهند. هدف کوچینگ این است که نظم و ساختار را در زندگی شما به ارمغان بیاورد تا به وسیله آن بتوانید عملکرد خود را به حداکثر برسانید.

کوچینگ به شما کمک می‌ کند تا بتوانید ساختارهای فکری و ذهنی مهمی که برای رسیدن به اوج پتانسیل و بهبود ببخشیدن به توانایی‌ های خود نیاز دارید را تشخیص دهید. و یک رویکرد هدفمند را برای ارتقاء آن در نظر بگیرید.

2. ایجاد سیستم خود باوری:

کوچینگ به افراد کمک‌ تا به خودشان و مهارت هایی که دارند باور داشته باشند. اساس خودباوری داشتن اعتماد به نفس است. هدف کوچ این است که شناسایی کند چه چیزی شما را از ایجاد یک سیستم خودباوری باز می دارد. و به شما کمک می کند تا رفتار انتقادی خود را که ممکن است از تجربیات خود گرفته اید، بیاموزید. یک کوچ ابزارها و تکنیک هایی را در اختیار شما قرار می دهد تا به شما کمک کند سیستم خودباوری خود را بسازید و بر الگوهای فکری منفی غلبه کنید. (هدف کوچینگ چیست؟)

3. توسعه رهبری:

بزرگترین راه برای تاثیرگذاری بر سازمان، تمرکز بر توسعه رهبری است. اما یکی از مشکلاتی که در سازمان‌ ها، ادارات، شرکت‌ ها و گروه‌ های کاری مختلف وجود دارد، نقص در سیستم رهبری و مدیریت است. یک رهبر باید بداند که بهتر است با کارمندان خود همدلی کند، ایده‌ ها و نظرات آنها را بشنود، به آنها کمک کند از اشتباهات خود درس بگیرند و آنها را به کار گروهی دعوت کند. در همین راستا هدف کوچینگ آگاه ساختن رهبر گروه یا سازمان و هدایت آن به سمت مدیریتی باز و آگاهانه است.

4. ایجاد نظم و انضباط:

منظم بودن این امکان را به افراد می‌ دهد که دیدگاه سالم و مثبتی در زندگی داشته باشند. در این میان هدف کوچینگ نیز ایجاد این نظم و انضباط در افراد برای افزایش اراده، خویشتن داری، اعتماد به نفس، خودباوری و توانایی تحقق هدف است.

هدف کوچینگ این است که کمک کند مشکلاتی که با آن مواجه هستید را شناسایی کنید، روش مناسبی برای غلبه بر آنها پیدا کنید، به طور منظم و مداوم به کار خود ادامه دهید، از ابتدا تا انتهای راه مشتاق باشید و خود را از منطقه امن خارج کنید.

5. ایجاد انگیزه:

کسب و کارهای کمی هستند که موفق می‌ شوند. چرا که تعداد افراد مشتاق و با انگیزه خیلی کم است. وقتی یک فرد با انگیزه روی زندگی و هدف خود کار کند یا وقتی یک نیروی مشتاق روی پروژه‌ای کار کند، مطمئن باشید که نتیجه آن معجزه آسا خواهد بود. یک کارمند مشتاق و فعال ویژگی را دارد به اسم انگیزه شغلی که وجه تمایز آن با دیگران است. کارهایی که یک فرد با انگیزه می‌ تواند انجام دهد از استاندارهای بالایی برخوردار هستند و در ازای آن پاداش بیشتری را دریافت می‌ کنند.

یک کوچ با برقراری ارتباط، تصدیق و تقویت تلاش ها، دادن بازخورد مثبت، افزایش رضایت از خود، ایجاد ارزش خود و احساس تعلق انگیزه را در فرد، در گروه و در سازمان ایجاد می کند. (هدف کوچینگ چیست؟)

6. مدیریت استرس:

وقتی یاد گرفتید برای چالش های زندگی خود را آماده کنید و اجازه ندهید موضوعی زندگی و کار شما را بهم بریزد، یعنی مدیریت استرس. کوچینگ با مجهز کردن شما در مقابل چالش ها، سلامت روان شما را تضمین می کند. و این آرامش کمک می کند تصمیمات بهتری در هنگام چالش ها بگیرید.

7. بهبود خودآگاهی:

خودآگاهی همانطور که از اسمش پیداست به توانایی فرد در شناخت و آگاهی احساسات، باورها، رفتارها، انگیزه ‌ها و سایر ویژگی ‌های او از جمله نقاط قوت و ضعف اشاره دارد.

خودآگاه بودن به معنای این است که شما نگاه عمیق‌تری به احساسات خود داشته باشید. اینکه چرا یک نوع احساس خاص را تجربه می ‌کنید و اینکه چگونه احساسات شما می ‌تواند به واکنش تبدیل شود. و این واکنش چگونه می‌ تواند زندگی شما را تحت تاثیر عوامل منفی یا مثبت قرار دهد. هدف از خودآگاهی افزایش اعتماد به نفس، خلاقیت، تصمیم گیری درست، ایجاد رابطه قوی‌تر و برقراری ارتباط موثر با خود و دیگران است.

کوچینگ شما را خودآگاه می کند. همچنین به شما کمک می کند تا بفهمید چرا دیگران ممکن است به شیوه خود فکر و عمل کنند. شما می توانید خود و دیگران را ارزیابی کنید و متوجه شوید که در شرکت خود در چه جایگاهی قرار دارید. کوچینگ همچنین با استفاده از رویکردهای هدفمند برای افزایش عملکرد، نقاط ضعف را برطرف می کند.

8. حل مسئله:

یک کوچ با استفاده از تکنیک های درون نگر، تجزیه و تحلیل سناریوها، ارائه دیدگاه های تازه و متفاوت و ارائه ابزارهای مختلف برای مقابله با یک موقعیت دشوار، مشکلات را حل می کند. با درک این موضوع می توان ذهنیت حل مسئله را که برای محیط کار ضروری خواهد بود، در خود پرورش داد. (هدف کوچینگ چیست؟)

 

 

نتیجه گیری:

کوچ قرار نیست به شما چیزی را یاد بدهد. او در مسیر یادگیری دست شما را می ‌گیرد و پا‌به‌پایتان حرکت می‌ کند. افراد با نشخوار‌های ذهنی خود درگیر هستند و این صدا مانع می ‌شود تا بتوانند راحت بر چیزی که در درون آنها جریان دارد تمرکز کنند.

کوچینگ کمک می‌ کند تا حواستان را از صدای درونی‌تان پرت کرده و مسائل را با توانایی‌ های درونی که با جلسات کوچینگ آنها را پرورش داده اید، حل کنید. این است هدف کوچینگ.

 

 

www.elmema.com

برای بازگشت به نقشه راه کوچینگ (کلیک کنید)

برای دیدن سایر نقشه راه ها و راهنمای سایت (کلیک کنید)

برای اشتراک گذاری این صفحه کلیک کنید:  واتس‌اپ تلگرام 

 

اینستاگرام دکتر مرزبان (کلیک کنید) | کوچینگ فردی با دکتر مرزبان (کلیک کنید)

برای دریافت راهنمای در واتس‌اپ (کلیک کنید) 09164052373

 

درباره ی شبنم مرزبان

Avatar photo
شبنم هستم، نویسنده کتاب سخت تر از سخت و سرپرست نویسندگان علم ما. مطالعه، آموزش دیدن و نوشتن رو خیلی دوست دارم و در علم ما مقالاتم رو با شما به اشتراک میزارم...

مطلب پیشنهادی

انواع مدل های کوچینگ

مدل CLEAR در کوچینگ

مدل CLEAR در کوچینگ   سلام به همراهان خوب علم ما. مدل کوچینگ یا همان مدل …

6 دیدگاه

  1. سلام
    وقتتون بخیر
    نقشه راه کوچینگ میزنم روش باز نمیشه
    چر؟

  2. جدیدا محتوا هاتون خیلی عالی شده
    من هر روز صبح نیم ساعت رو گذاشتم واسه مطالعه مقالات علم ما
    پرقدرت ادامه بدید

  3. سلام سلام
    مورد ۴، نظم و انضباط رو شدید موافقم
    واقعا با کوچ فردی بوجود میاد

  4. عالی عالی
    میشه مهارت هارو آموزش بدید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *