خانه / کوچینگ / کوچینگ چیست؟
کوچینگ چیست؟
کوچینگ چیست؟

کوچینگ چیست؟

کوچینگ چیست؟

 

سلام به همراهان خوب علم ما، حتما این روزها زیاد راجب کوچینگ شنیده اید. افرادی می‌بینید که خود را به عنوان کوچ کسب و کار (بیزینس کوچ) یا کوچ فردی و یا کوچ مدیران اجرایی معرفی می‌ کنند. در این مقاله ما با مفهوم کوچینگ آشنا می شویم که اصلا کوچینگ چیست؟ و چه کاربردی دارد. با علم ما همراه باشید.

 

تعریف کوچینگ:

اولین استفاده از اصطلاح «کوچ» به سال 1830 و دانشگاه آکسفورد بر می ‌گردد. آن زمان به فردی که قرار بود دانش ‌آموزی را در یک مسیر مشخص هدایت کند تا در نهایت در یک آزمون موفق شود، کوچ می ‌گفتند. بنابراین از نظر تاریخی، کلمه «کوچینگ» به معنی فرآیندی است که افراد را از یک موقعیت خاص، به جایی که می ‌خواهند باشند منتقل می ‌کند. اولین استفاده از این اصطلاح در رابطه با ورزش بود.

سال 1974 بود که تیموتی گالوی با نوشتن کتاب «بازی درونی تنیس» اثر قابل توجه و عمیقی بر رویکرد کوچینگ و تثبیت آن گذاشت. او یک مربی تنیس بود و در حین تدریس با کنجکاوی و عمیق شدن روی رفتارهای شاگردانش توانست سبک جدیدی در بازی تنیس خلق کند. بعد کتابی در این زمینه نوشت. این کتاب در آن سال به تیتراژ میلیونی رسید. تیموتی گالوی با کتاب بازی درونی تنیس، تفکرات را درباره کوچینگ متحول ساخت.

گالوی بر این باور است که کوچ باید راه را بر دیالوگ ‌های درون ذهنی افراد ببندد. و این جمله را در ذهن آنها جا بیندازد: “روی دست‌هایت تمرکز کن! باید زاویه متفاوتی به دستهایت بدهی.”

 

گالوی می‌گوید: “من با اعتماد عمیق به توانایی ‌های درونی بازیکنانم به یادگیری با تجربه ‌های دست اول خودشان پی بردم.”

او ادامه می ‌دهد: “وقتی به دیالوگ ‌های درونی ذهنت مجالی برای خودنمایی نمی‌ دهی، بدنت می ‌تواند کنترل اوضاع را به دست بگیرد. می ‌توان گفت وقتی این دیالوگ‌ های درونی ذهن به حالت تعلیق در می ‌آید، بدن می ‌تواند به یک ایده کاملا واضح و شفاف دست یابد و بفهمد که چه باید بکند.”

در واقع کوچینگ فرآیندی است که هدف آن بهبود عملکرد افراد است. کوچینگ به جای گذشته یا آینده دور بر «اینجا» و «اکنون» تمرکز دارد. اگر چه مدل ‌های مختلفی از کوچینگ وجود دارد، اما تقریبا در همه این مدل ‌ها «مربی» (Coach) به عنوان «متخصص» در نظر گرفته نمی ‌شود. بلکه کوچ نقش تسهیل ‌کننده فرایند یادگیری را دارد.

در کوچینگ، اساسا کوچ به فرد کمک می ‌کند تا خودش عملکرد خودش را بهبود بخشد. به عبارت دیگر، کوچ به افراد کمک می‌ کند تا به طور بهینه یاد بگیرند.

 

اهمیت کوچینگ از دیدگاه بیل گیتس:

همه به یک مربی نیاز دارند. فرقی نمی کند بسکتبالیست باشید، تنیسور، ژیمناستیک یا بازیکن بازی بریج. همه ما افراد نیاز داریم که به ما بازخورد بدهند. اینطوری پیشرفت می کنیم.

 

 

کوچ کیست؟

کوچ فردی است که به ‌طور حرفه‌ای آموزش دیده است تا شما را در مسیر به حداکثر رساندن توانایی ­ها و دستیابی به نتایج دلخواهتان همراهی کند. او کسی است که شما را حمایت می‌ کند تا اهداف خود را شناسایی کرده و در طول مسیر شما را تشویق می‌ کند تا نسخه بهتری از خودتان بسازید. به طور کلی، کوچ به فردی گفته می ‌شود که تخصص و مهارت استاندارد شده‌ کوچینگ را در بستری آکادمیک، معتبر و ساختارمند کسب کرده. و با استفاده از ابزارها و تکنیک ‌های خاص، کوچی یا همان مراجع را تا رسیدن به هدف همراهی و حمایت می‌ کند.

 

هدف کوچینگ:

کمک به یادگیری و آموزش افراد یکی از ارزشمندترین و انسانی‌ترین کارهای ممکن است. کاری که مربیان یا به اصطلاح کوچ ‌ها انجام می ‌دهند.

 اما هدف از فرایند کوچینگ چیست؟ همه افراد این پتانسیل را دارند که زندگی‌شان، روابطشان و کسب ‌و کارشان را تغییر دهند. فرایند کوچینگ قصد دارد با آزاد کردن این پتانسیل، افراد را برای مواجهه با دشواری ‌های پیش رویشان یاری کند.

یکی از اصلی ترین اهداف کوچینگ، حداکثر کردن عملکرد از راه کمک کردن به مشتری برای رسیدن به بالاترین حد پتانسیل است.

دیگر اهداف اصلی کوچینگ شامل ایجاد نظم و انضباط شخصی، توسعه ی رهبری، ایجاد انگیزه، ایجاد سیستم خودباوری و بهبود خودآگاهی است.

 

 

نتیجه گیری:

در مقاله کوچینگ چیست؟ با مفهوم کوچینگ، کوچ و هدف آن آشنا شده اید. میدانید که برای رشد فردی و کسب و کار به فردی با تجربه نیاز دارید که با اطمینان خاطر به سمت برنامه ها و اهداف خود قدم بردارید. میدانید که دیگر زمان آزمون و خطا نیست و شما  برای رسیدن به اهدافتان باید از یک کوچ با تجربه کمک بگیرید.

شما تا حالا از کوج استفاده کرده اید؟ کسی را دارید که در رسیدن به اهدافتان شما را راهنمایی کند؟ کسی که اجازه ندهد راه را کج بروید، کسی که در تمام مراحل کنار شماست. چه در کسب و کار و چه در رشد فردی.

 

 

www.elmema.com

برای بازگشت به نقشه کوچینگ (کلیک کنید)

برای دیدن سایر نقشه راه ها و راهنمای سایت (کلیک کنید)

برای اشتراک گذاری این صفحه کلیک کنید:  واتس‌اپ تلگرام 

 

اینستاگرام دکتر مرزبان (کلیک کنید) | کوچینگ فردی با دکتر مرزبان (کلیک کنید)

برای دریافت راهنمای در واتس‌اپ (کلیک کنید) 09164052373

 

 

درباره ی شبنم مرزبان

Avatar photo
شبنم هستم، نویسنده کتاب سخت تر از سخت و سرپرست نویسندگان علم ما. مطالعه، آموزش دیدن و نوشتن رو خیلی دوست دارم و در علم ما مقالاتم رو با شما به اشتراک میزارم...

مطلب پیشنهادی

انواع مدل های کوچینگ

انواع مدل های کوچینگ

انواع مدل های کوچینگ   سلام به همراهان خوب علم ما، کوچینگ، راهکاری در جهت …

7 دیدگاه

  1. عالی بود
    ممنون از سایت خوبتون با این همه محتوا عالی

  2. سلام
    ممنون بابت مطالب ارزشمند شما
    نقشه راه کوچینگ برای من باز نشد
    میشه لطف بفرمایید بررسی کنید

  3. سپاس از مطالب خوبتون
    مطالب کوچینگ رو هر هفته کی ها میزارید؟

  4. سلام
    وقت بخیر
    هزینه جلسات کوچ فردی چنده؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *