سرخط خبرها
خانه / کوچینگ / 8 تفاوت کوچینگ با آموزش
8 تفاوت کوچینگ با آموزش
8 تفاوت کوچینگ با آموزش

8 تفاوت کوچینگ با آموزش

8 تفاوت کوچینگ با آموزش

 

سلام به همراهان خوب علم ما، بسیاری از افراد، هنوز نمی ‌دانند کوچینگ دقیقا چیست و چه کاربردهایی دارد، و تفاوت کوچینگ با آموزش، در چیست. زیرا تفاوت ‌های قابل توجهی بین هر یک از این حوزه ‌ها وجود دارد و هر یک از این افراد در حل مشکل خاصی می ‌توانند به ما کمک کنند. از این رو، عدم اطلاع از تفاوت ‌های این حوزه ‌ها باعث می ‌شود تا افراد هنگام نیاز به مشورت و تصمیم گیری، نتوانند فرد مورد نظر و مناسب خود را پیدا کنند. برای همین در مقاله 8 تفاوت کوچینگ با آموزش، یک بررسی مقایسه‌ای در این مورد انجام داده‌ایم. در این مقاله ابتدا به معنای کوچینگ و آموزش می پردازیم، و در ادامه تفاوت این دو را بررسی می کنیم. با علم ما همراه باشید.

 

کوچینگ چیست؟

کوچینگ یک ابزار خودسازی است که در آن یک کوچ یا متخصص به افراد کمک می ‌کند تا به درستی اهداف، چالش‌ ها و مشکلات خود را بشناسند، از محیط و شرایط خود آگاه شوند و بهترین راهکار را برای بهبود شرایط و توسعه فردی پیدا کنند. در واقع هدف کوچینگ بهبود مهارت ‌های مدیریت زمان، عزت نفس، سخنرانی در جمع، توانایی ‌های رهبری، افزایش اعتماد به نفس و… است که توسط متخصصین کوچینگ به مراجعان آموزش داده می ‌شود.

 

 

آموزش چیست؟

آموزش، عبارت از فعالیت هایی است که به منظور ایجاد یادگیری در یادگیرنده، از جانب آموزگار یا معلم طرح ریزی می شود و بین آموزگار و یک یا چند یادگیرنده، به کنش متقابل جریان می یابد. در واقع آموزش، به هر گونه فعالیت یا تدبیر از پیش طراحی شده ای گفته می شود که هدف آن ایجاد یادگیری در یادگیرندگان است.

 

تفاوت آموزش و کوچینگ:

در ادامه 8 تفاوت اصلی بین آموزش و کوچینگ را بررسی می کنیم.

1. تفاوت آموزش و کوچینگ در فضای آن:

یکی از مهمترین تفاوت کوچینگ با آموزش این است که کوچینگ بیشتر در فضای واقعی، حین کار و مشکلات اتفاق می ‌افتد. ولی آموزش بیشتر تئوری می باشد. و چیزهایی که ممکن است فرد با آن روبه‌رو شود را بیان می‌ کند. همه ما می دانیم که به زبان آوردن نکات، کار راحتی است اما در عمل همه چیز عوض می ‌شود. کوچینگ به افراد این فضا را می‌ دهد که فرآیند حل مسئله را خودشان طی کنند.

2. تفاوت آموزش و کوچینگ در محتوا:

در آموزش دروس و جزوات آموزشی به دوره یا آموزش خاص به صورت یکسان در دسترس همه افراد تحت آموزش قرار می گیرد. ولی محتوای موجود در کوچینگ غالبا متناسب با نیازهای افراد، سازمان و منحنی یادگیری هر فرد است.

3. تفاوت آموزش و کوچینگ در میزان مسئولیت:

یکی دیگر از تفاوت آموزش و کوچینگ در مسئولیت پذیری آن است. مسئولیت آموزش با معلم است. ولی در کوچینگ این مسئولیت بر عهده دو طرف است. مربی به فرد نشان می ‌دهد چگونه حداکثر نتیجه را از مهارتش بگیرد و فرد با توجه به استعداد و سطح مهارتش می ‌تواند چیزهای جدیدی بیاموزد.

4. تفاوت آموزش و کوچینگ در هدف:

همانطور که می دانید هدف از آموزش کسب دانش و مهارت‌ های جدید است. ولی هدف از کوچینگ توسعه دانش، اصلاح و مهارت ‌هاست. برای کوچینگ باید از قبل آموزش دیده باشید. در کوچینگ یاد بگیرید از این آموزش و مهارت‌ ها به درستی استفاده کنید و آنها را افزایش دهید.

5. تفاوت آموزش و کوچینگ در رویکرد:

تفاوت آموزش و کوچینگ در رویکرد نیز از بحث های بسیار مهم است. رویکرد کوچینگ پایین به بالا است و متکی بر نیازها، خواسته ها، اهداف و سوالات افراد خواهد بود. در حالی که آموزش، مهارت محور است.

6. تفاوت آموزش و کوچینگ در ساختار:

آموزش به صورت یک درس گروهی و یا یک دوره آموزشی مشخص است که ممکن است حتی به صورت آنلاین برای افراد ارائه ­شود. در آموزش، ارائه درس ها برای تمام گروه است نه فرد خاصی. بنابراین برای ارتباط یک به یک بین آموزش دهنده و افراد فرصت کمی وجود دارد.

ولی در کوچینگ رابطه یک به یک بین کوچ و افراد اتفاق می­ افتد. ساختار بندی کوچینگ کمتر از آموزش بوده و زمان بندی و برنامه ریزی در صورت لزوم اجرا می ­شود. در واقع کوچینگ دارای یک روند مداوم است که پیشرفت افراد را پیگیری و دنبال می­ کند.

7. تفاوت آموزش و کوچینگ در زمان:

آموزش در زمان معینی انجام می ‌شود. یعنی در روزها و ساعات مشخص. ولی کوچینگ چارچوب زمانی معینی ندارد. در واقع کوچینگ زمان معینی ندارد و وقتش نامحدود است.

8. تفاوت آموزش و کوچینگ در مکالمه:

در آموزش مکالمه‌ای یک طرفه و دستوری انجام می ‌شود. ولی در کوچینگ مکالمه دو طرفه و غیردستوری است و در آن سعی دارد افراد خودشان به نتیجه برسند.

 

 

جمع بندی:

کوچینگ یک فرایند همراهی و حمایتی است که از طریق آن، فرد برای دستیابی به اهداف خود برای موفقیت و رضایت از زندگی و کار تلاش می‌ کند. هدف اصلی کوچینگ، توسعه و بهبود مهارت‌ ها و توانایی‌ های فرد، افزایش اعتماد به نفس و بهبود کیفیت زندگی است.

آموزش را می‌ توان فرایند یادگیری تعریف کرد. فرایندی که در آن می توان از انواع شاخه ها مانند اخلاق، مهارت، دانش و هنر بهرمند شد. اموزش اصولا رسمی است. آموزش بهترین راه برای انطباق دادن منابع جدید آموزشی و اطلاعاتی به افراد است.

هدف آموزش معرفی مفهوم یا مهارتی است که به صورت اساسی و پایه با نیاز افراد در خصوص مهارت فعلی آنها انطباق دارد. آموزش اغلب یک تعهد دوره ای برای یک موضوع مشخص و خاص است و نه یک روند مداوم.

همچنین هدف از آموزش ایجاد یک نیروی انسانی آگاه و خبره با عملکرد بالا برای انجام وظایف مربوطه است. و در ادامه فرایند کوچینگ به طور مکرر برای حفظ این عملکرد صحیح و مشخص به کار گرفته می ­شود.

 

 

www.elmema.com

برای بازگشت به نقشه راه کوچینگ (کلیک کنید)

برای دیدن سایر نقشه راه ها و راهنمای سایت (کلیک کنید)

برای اشتراک گذاری این صفحه کلیک کنید:  واتس‌اپ تلگرام 

 

اینستاگرام دکتر مرزبان (کلیک کنید) | کوچینگ فردی با دکتر مرزبان (کلیک کنید)

برای دریافت راهنمای در واتس‌اپ (کلیک کنید) 09164052373

 

درباره ی شبنم مرزبان

شبنم هستم، نویسنده کتاب سخت تر از سخت و سرپرست نویسندگان علم ما. مطالعه، آموزش دیدن و نوشتن رو خیلی دوست دارم و در علم ما مقالاتم رو با شما به اشتراک میزارم...

مطلب پیشنهادی

20 صلاحیت ضروری در کوچینگ

20 صلاحیت ضروری در کوچینگ

20 صلاحیت ضروری در کوچینگ   سلام به همراهان خوب علم ما، در این مقاله …

3 دیدگاه

  1. نکته مهمی گفتید
    اگر مسئولیت پذیر هستیم بریم دنبال مربی فردی

  2. اونایی که فکر میکنن با آموزش کوچینگ، دیگه تمومههه، بدونید که:
    کوچ فردی باعث رشده
    اموزش کوچینگ باعث افزایش آگاهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *