سرخط خبرها
خانه / کتاب و مطالعه / زندگی نامه افراد موفق / ماریا شاراپووا (زندگی نامه افراد موفق)
https://elmema.com/category/book/biography-of-successful-people

ماریا شاراپووا (زندگی نامه افراد موفق)

ماریا شاراپووا (زندگی نامه افراد موفق)

 

ورزش‌ تنیس‌ در بین‌ زنان‌ از زمانی‌ به‌ اوج‌ رسید که‌ «اشتفی‌گراف‌» تنیسور آلمانی‌ خود را به‌ صدر جدول‌ رساند و با قهرمانی‌های‌ پی‌‌در‌پی‌، توانست‌ این‌ ورزش‌ را در رده‌ زنان‌ بر سر زبان‌ها بیندازد، قبل‌ و بعد از «گراف‌» که‌ در حال‌ حاضر همسر «آندره‌ آغاسی‌» است‌، کسی‌ به‌ مانند او در رده‌ زنان‌ در این‌ ورزش‌ به‌ معروفیت‌ نرسید تا این‌ که‌…

روسیه‌ به‌ داشتن‌ یک‌ تنیسور زن‌ افتخار می‌کند تا حدی‌ که‌ روز ۳۱ مرداد ۸۴ را به‌ عنوان‌ روز تاریخی‌ در ورزش‌ ملی‌ روسیه‌ اعلام‌ کرده‌ است‌ زیرا در این‌ روز تنیس‌باز شماره‌ یک‌ روسیه‌ درصدر جدول‌ رتبه‌بندی‌ جهان‌ جای‌ گرفت‌. «ماریاشاراپووا» کاری‌ را انجام‌ داد که‌ تا قبل‌ از او هیچ‌ یک‌ از بانوان‌ ورزشکار شوروی‌ سابق‌ و یا روسیه‌ موفق‌ به‌ انجام‌ آن‌ نشده‌ بودند. او در صدر جدول‌ رتبه‌ بندی‌ انجمن‌ تنیس‌ بازان‌ زن‌ جهان‌ قرار گرفت‌. در ۵۲ هفته‌ رقابت‌های‌ مختلف‌ او در بین‌ شرکت‌کنندگان‌ بهترین‌ نتیجه‌ را کسب‌ کرد. گفتنی‌ است‌ که‌ ماریا پانزدهمین‌ نفری‌ است‌ که‌ موفق‌ به‌ تصاحب‌ این‌ عنوان‌ در طول‌ تاریخ‌ ۳۰ ساله‌ حیات‌ این‌ انجمن‌ شد.

 

ماریا شاراپووا با نام مستعار ماشا زاده ۱۹ آوریل ۱۹۸۷؛ تنیس‌باز مشهور روس است که در سال ۲۰۰۵ رتبه اول بین تنیس‌بازان زن دنیا را کسب کرد.

 

دوراه کودکی ماریا شاراپووا

پدر و مادر وی اهل گومل بلاروس هستند اما خود ماریا در شهر نیاگان در روسیه به دنیا آمده ‌است. پدر ماریا او را در سن ۷ سالگی به آمریکا برد، اما مادرش به خاطر مشکل گرفتن روادید نتوانست آن‌ها را همراهی کند. درحقیقت‌ مهاجرت‌ خانواده‌ شاراپووا از نزدیکی‌ شهر چرنوبیل‌، یکسال‌ پس‌ از فاجعه‌ چرنوبیل‌ پایگاه‌ فضایی‌ روسیه‌ به‌ شهر کوچک‌ نیاگان‌ واقع ‌در سیبری‌ صورت‌ گرفته‌ بود. پدرش‌ «سرگئی‌شاراپووا» معلم‌ و بوکسور و مادرش‌ «آلایلنا» یک‌ اقتصاددان‌ است‌. ماریا از آن زمان در آمریکا زندگی می‌کند اما ملیت روسی خود را حفظ کرده ‌است. ماریا در سال ۲۰۰۶ بیشترین دستمزد را در بین زنان ورزشکار دریافت کرده ‌است.

ماریا از ۲ سالگی‌ زیر نظر پدرش‌ با ورزش‌ تنیس ‌آشنا و علاقمند شد و از ۴ سالگی‌ بازی‌ تنیس‌ را آغاز کرد. در ملاقاتی‌ که‌ «مارتینا ناورتیلاوا» مربی‌ تنیس‌ اهل‌ چک‌ در مسکو با ماریا داشت‌، استعداد این‌ دختر بچه‌ ۶ ساله‌ تنیس‌ باز را تشخیص‌ داد و پدر او را قانع‌ کرد تا او را به‌ آکادمی‌ تنیس‌ «نیک‌ بولتیری‌» در آمریکا بفرستد. ماریای ‌۶ ساله‌ ابتدا در تورنمتی‌ در روسیه‌ شرکت‌ کرد‌ و با بدست‌ آوردن‌ کسب‌ مقام‌ برتر، در سال‌ ۱۹۹۳ به‌ همراه‌ پدرش‌ به‌ آکادمی‌ تنیس‌ «نیک‌ بولیتری‌» در فلوریدای‌ آمریکا رفت‌.

ناگفته‌ نماند که‌ سرگئی‌، پدر ماریا با زحمت‌ توانست‌ مبلغ‌ لازم‌ برای‌ تهیه‌ بلیط هواپیما را فراهم‌ سازد و او هم‌ نیز به‌ همراه‌ دخترش‌ راهی‌ غربت‌ در آن‌ سوی‌ اقیانوس‌ شد. ورود به‌ (بولیتری‌) جایی‌ که‌ در آن‌ زمان‌ آغاسی‌،کوریه‌ و کورنیکووا آموزش‌ می‌دیدند، تنها با قرار قبلی‌ میسر بود کم‌ و بیش‌ سرگئی‌ موفق‌ به‌ قانع‌کردن‌ مربی ‌برای‌ تماشای‌ تمرین‌ دخترش‌ شد وآکادمی‌ (نیک‌ بولتیری‌) استعداد خارق‌العاده‌ای‌ را در این‌ دختر بچه‌ روس‌ حس‌ کرد.

ماریا به‌ این ‌ترتیب‌ در آکادمی‌ آموزش‌ تنیس‌ پذیرفته‌ شد و پدرش‌ نیز در «فلوریدا» برای‌ کسب‌ درآمد و هزینه‌ کلاسهای‌ آموزشی‌ دخترش‌ مشغول‌ به‌ کار ساختمانی‌ شد و هر روز یک‌ ساعت‌ پیاده‌ از آپارتمانی‌ که‌ اجاره‌ کرده‌ بود جهت‌ ملاقات‌ با دخترش‌ تا آکادمی‌ تنیس‌ «نیک‌ بولیتری‌» را طی ‌می‌کرد.

پس‌ از مدت‌ ۲ سال‌، «آلایلنا» مادر ماریا که ‌اجازه‌ خروج‌ از روسیه‌ را به‌ او نمی‌ دادند توانست‌ ویزای‌ آمریکا را بگیرد و به‌ دختر و همسرش‌ در فلوریدا بپیوندد. ماریا نیز در این‌ مدت‌ به‌ خوبی ‌تنیس‌ را آموخته‌ بود. او توانسته‌ بود ورزش‌ تنیس ‌را در کشور دیگری‌ به‌ دور از خانواده‌ و به‌ تنهایی‌ و مهمتر از همه‌ با زبانی‌ غیر از زبان‌ روسی‌ به‌ خوبی ‌فراگیرد. لذا تنیس‌ برای‌ او هدف‌ اصلی‌ در زندگی‌اش‌ شد، تنها چیزی‌ که‌ به‌ خاطر آن‌ حاضر بود زندگی‌ پرمشقت‌ در آکادمی‌ تنیس‌ را تحمل‌ کند و مشکلات‌ را پشت‌ سر بگذارد، نتایج‌ کارش ‌بود که‌ بسیار زود ظاهر شد.

 

قهرمانی ماریا شاراپووا

در سال‌ ۱۹۹۵ در حالی‌ که‌ ۸ سال‌ بیشتر نداشت‌، قهرمان‌ مسابقات‌ Orange Bowlفلوریدا شد و پس‌ از آن‌ در تیم‌ تنیس‌ فدراسیون‌ روسیه‌ حضور یافت‌. در سال‌ ۱۹۹۶ اولین‌ حضور ماریا در گراند اسلم‌ بود و ۱۹۹۸ اولین ‌قهرمانی‌اش‌ در مسابقات‌ WTA توکیو در بازی‌های‌ دو نفره‌ به‌ همراه‌ (مارتینا هینگیس‌) به‌دست‌ آمد، البته‌ همه‌ این‌ افتخارات‌ در رده ‌خردسالان‌ و نوجوانان‌ بود.

ماریا در سال‌ ۱۹۹۷ هم‌ توانسته‌ بود به‌ مرحله‌ نیمه‌ نهایی‌ مسابقات ‌قهرمانی‌ ویبلدون‌ راه‌ یابد. باوجودی‌ که‌ رقیب‌ او ۳ سال‌ از وی‌ بزرگتر و همچنین‌ برنده‌ سه‌ مسابقه ‌اولین‌ فدراسیون‌ جهانی‌ تنیس‌ بود. ماریا در سال‌۱۹۹۹ در مسابقات‌ تنیس‌ اپن‌ استرالیا توانست ‌مقام‌ قهرمانی‌ را بدست‌ آورد. در این‌ سال‌ ماریا به‌ عنوان‌ بهترین‌ بازیکن‌ در بازی‌های‌ دو نفره ‌انتخاب‌ شد.

ماریا سالهای‌ ۱۹۹۹ و ۲۰۰۰ را با آسیب‌ دیدگی‌ سپری‌ کرد، سال‌ ۲۰۰۱ زمانی‌ است‌ که‌ او به‌ عنوان‌ یک‌ بازیکن‌ کاملا حرفه‌ای‌ در مسابقات‌ حضور یافت‌. در سال‌ ۲۰۰۳ درمسابقات‌ انفرادی‌ توکیو و کیو بیک ‌سیتی‌ و در مسابقات‌ دو نفره‌ بیرمنگام‌ مقام‌ اول‌ را کسب‌کرد.

ماریا علیرغم‌ آنکه‌ در جهان‌ به‌ شهرت‌ رسیده ‌بود و هر بار مقام‌ اول‌ را کسب‌ می‌کرد اما مغرور نشد و این‌ مسائل‌ او را مغرور نساخت‌ و ثابت‌ کرد که‌ برای‌ او تنیس‌ در اولویت‌ قرار داد و مد و تجارت ‌تنها به‌ عنوان‌ سرگرمی‌ هستند. او در سال‌ ۲۰۰۴در جدول‌ رده‌ بندی‌ ۲۰ تنیس‌ باز برتر دنیا قرارگرفت‌.

او همچنین در سال ۲۰۰۸ با کنار زدن رقبایی مثل ژوستین انه و آنا ایوانوویچ قهرمان اولین گرند اسلم سال یعنی مسابقات آزاد استرالیا شد. او جز ده تنیس‌باز جهان است که توانسته هر ۴ گرند اسلم ویمبلدون ۲۰۰۴ , آزاد امریکا ۲۰۰۶ , آزاد استرالیا ۲۰۰۸ و آزاد فرانسه۲۰۱۲ فتح کند همچنین او برای اولین بار درالمپیک ۲۰۱۲ شرکت کرد و برنده مدال نقره شد. او ۸ فینال گرند اسلم دارد که در ۴ فینال بازنده شده است و جز ۳۰ تنیس‌باز برتر جهان در طول تاریخ است.

ماریا شاراپووا کاری‌ را انجام‌ داد که‌ تا قبل‌ از او هیچ‌ یک‌ از بانوان‌ ورزشکار شوروی‌ سابق‌ و یا روسیه‌ موفق‌ به‌ انجام‌ آن‌ نشده‌ بودند. او در صدر جدول‌ رتبه ‌بندی‌ انجمن‌ تنیس‌ زنان‌ جهان قرار گرفت‌. در ۵۲ هفته‌ رقابت‌های‌ مختلف‌ او دربین‌ شرکت‌کنندگان‌ بهترین‌ نتیجه‌ را کسب‌ کرد. گفتنی‌ است‌ که‌ ماریا پانزدهمین‌ نفری‌ است‌ که ‌موفق‌ به‌ تصاحب‌ این‌ عنوان‌ در طول‌ تاریخ‌ ۳۰ساله‌ حیات‌ این‌ انجمن‌ شد.

 

ماریا اینکار را در بار دوم‌ انجام‌ داد، کاری که ‌افراد بزرگی‌ چون‌ «ناوراتیلو» و «گراف‌» و «هینیگس‌» مربی‌ وی‌ تا قبل‌ از او موفق‌ به‌ انجام‌ آن‌ نشده‌ بودند و اکنون‌ او قله‌ جدول‌ رتبه‌ بندی‌ دنیا را فتح‌ کرده‌ است‌. او پس‌ از فتح ‌ویمبلدون‌ اظهار داشت‌ که‌ در ادامه‌ باید بیشتر کارکند تا در برنامه‌ ورزشی‌ خود پیشرفت‌ داشته‌ باشد و برنده‌ هر مسابقه‌ای‌ باشد. او بر این‌ باور است‌ که ‌برای‌ این‌ کار قبل‌ از هر چیز باید شرایط فیزیکی‌ مطلوب‌ را دارا باشد.

 

علایق ماریا شاراپووا

ماریا علاوه‌ بر تنیس‌ به‌ کتابخوانی‌، موسیقی‌ و فیلم‌ علاقه‌ دارد، ضمن‌ اینکه‌ گاهی‌‌ ورزش‌هایی ‌چون‌ گلف‌، بسکتبال‌ و هاکی‌ روی‌ یخ‌ می‌پردازد.

شرکت‌ها و کارخانجاتی‌ چون‌ موتورولا، هوندا، آدیداس‌، پارلوکس‌ فراگرانس‌، لوکوس‌، رولکس‌ و یانکس‌ اسپانسرهای‌ او هستند و ماریا با انعقاد قرارداد با این‌ شرکت‌ها به‌ تبلیغ‌ محصولات‌ آنها می‌پردازد.

ماریا بیش از نه میلیون طرفدار در شبکه‌ی اجتماعی فیس ‌بوک دارد که روز به روز افزایش می‌یابد. شاراپووا همچنین به عنوان مدل نیز کار می‌کند و به مد علاقمند است. او سابقا نامزد بسکتبالیست اهل اسلوونی ساشا وویاچیچ بود. او فردی‌ صبور و ظاهرا خونسرد می‌باشد اما در باطن‌ بسیار عصبی‌ و مضطرب‌ است‌. هرکس‌ بخواهد با او عکس ‌می‌اندازد و امضا می‌دهد. بطور کلی‌ دختری‌ مهربان‌ خوشرو و خونگرم‌ است.

 

دوپینگ ماریا شاراپووا

در مارس ۲۰۱۶ آزمایش دوپینگ او مثبت اعلام شد.

شاراپووا در ۷ مارس ۲۰۱۶ در یک کنفرانس خبری در لس آنجلس تأیید کرد که از ماده ممنوعه استفاده کرده‌است .او از ماده‌ای به نام ملدونیوم استفاده کرده بود که تا ژانویه ۲۰۱۶ جز مواد ممنوعه نبوده و مطابق اظهاراتش، وی از این موضوع بی‌خبر بوده‌است. سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ اعلام کرد دست کم طی ۵ نامه کتبی در مورد ممنوعیت استفاده از این ماده از ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی، به خانم شاراپووا هشدار داده بوده ولی این قهرمان روس اخطارها را جدی نگرفته ‌است. پس از انتشار این خبر اکثر بازیکنان تنیس از او حمایت کردند. همچنین در پی این اتفاق یک آژانس وابسته به سازمان ملل متحد اعلام کرد که سازمان ملل همکاری خود با او به عنوان سفیر حسن نیت سازمان ملل را متوقف کرده ‌است.

در پی این اتفاق فدراسیون بین‌المللی تنیس اعلام کرد، ماریا شاراپووا به دلیل مثبت اعلام شدن تست دوپینگ به مدت دو سال از حضور در مسابقات تنیس محروم است .این موضوع برای او تبعات مالی سنگینی داشت و بسیاری از حامیان مالی از همکاری با او انصراف دادند.

 

پس از پایان دوره محرومیت اعلام شد که ماریا شاراپووا، تنیس‌باز بدون رنک جهان بعد از ۱۵ ماه آماده بازگشت به مسابقات است و با استفاده از سهمیه آزاد (دریافت وایلد کارت) در مسابقات تنیس اشتوتگارت، مادرید و رم شرکت کند. همچنین شاراپووا در گفتگویی اظهار داشت: من دوران محکومیتم را سپری کردم، چرا نباید برای حضور در مسابقات پافشاری کنم؟ آیا دلیل دیگری برای تنبیه من وجود دارد؟ من دلیلی نمی‌بینم.

به دنبال اعلام این خبر، برخی مارک‌های تجاری مانند نایکی، حمایت مالی خود را از سر گرفتند. نایکی از یازده سالگی حامی مالی شاراپووا بوده‌است.

 

بر اساس نشریه فوربز، شاراپووا از ژوئن ۲۰۱۵ تا مارس ۲۰۱۶ مبلغ ۱/۹ میلیون دلار آمریکا از جوایز مسابقات تنیس و بیست میلیون دلار از حامیان مالی خود درآمد داشته‌است. از این نظر تنها رقیب او سرنا ویلیامز است.

 

پیشنهاد ویژه

www.elmema.com

 

در این کتاب به زندگی نامه افراد موفق ایرانی و خارجی اشاره می کنیم که با وجود سختی ها و مشکلات، مسیر موفقیت خود را طی کردند و به بهترین خود تبدیل شدند. در پایان هر زندگی نامه، به ویژگی های برجسته این افراد اشاره می کنیم و در پایان کتاب لیستی در اختیار شما قرار می دهیم از ویژگی هایی که برای اینکه سخت تر از سخت باشید، به شما کمک زیادی می کند.

 

برای دانلود pdf بخش اول کتاب (کلیک کنید)

برای دیدن توضیحات کامل کتاب (کلیک کنید)

 

https://elmema.comhttps://elmema.com

 

www.elmema.com

این صفحه را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:

تلگرام telegram

اشتراک گذاری در تلگرام (کلیک کنید)

اشتراک گذاری در واتس آپ (کلیک کنید)

 

درباره ی مدیر سایت علم ما

علمِ ما یک گروه کاملا تخصصی در زمینه کلیه فعالیت های پژوهشی، کسب و کار، بازاریابی و رشد فردی می باشد، که در اسفند ۱۳۹۴ راه اندازی شد. علم ما متشکل از اساتیدی است که علاوه بر دانش علمی عالی، بطور کامل با بازار کار در انواع کسب و کار و ابعاد رشد فردی در بهبود فردی در دنیای واقعی هم آشنا هستند. گروه علم ما درصدد است تا با استفاده از روش‌های نوین آموزشی و تاکید بر صد در صد کاربردی بودن، آموزش های سطح اول را در اختیار شما همراهان و دوستان عزیز ارایه دهد. پر متقاضی ترین آموزش های مجموعه علم ما: دوره کوچینگ، دوره های کسب و کار، کتاب تقویم انگیزشی و...

مطلب پیشنهادی

https://elmema.com/category/book/biography-of-successful-people

استیون هاوکینگ (زندگی نامه افراد موفق)

استیون هاوکینگ (زندگی نامه افراد موفق)     او از هر گونه تحرک عاجز است. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *