خانه / برنامه ریزی / روش تایم بلاکینگ (روش برنامه ریزی ایلان ماسک)
برنامه ریزی به روش تایم بلاکینگ
برنامه ریزی به روش تایم بلاکینگ

روش تایم بلاکینگ (روش برنامه ریزی ایلان ماسک)

روش تایم بلاکینگ (روش برنامه ریزی ایلان ماسک)

از زهرا شفیعی

سلام به دوستان علم ما

برقراری تعادل میان وظایف و کارهای گوناگون در زندگی‌ آسان نیست. کار، درس و خرده‌کاری‌های هر روز زندگی؛ همچنین زمانی برای رسیدن به خودتان. در چنین اوضاعی برنامه ریزی روزانه به شما کمک می‌کند. همان کاری که افراد موفق و معروف هر روز انجام می دهند. با برنامه ریزی و مدیریت، کنترل کارها آسان‌تر می‌شود، می‌توانید میان اهداف کوتاه‌مدت و بلند‌مدت تعادل برقرار و کارها را بر اساس اهمیتی که برایتان دارند اولویت‌بندی کنید. در این مقاله با تکنیک برنامه ریزی تایم بلاکینگ می پردازیم تا ببینیم افراد موفق مانند ایلان ماسک چگونه روز خود را برنامه ریزی می کنند. پس با من همراه باشید.

Time Blocking یا بلوک بندی زمانی روشی برای مدیریت زمان است که از شما می خواهد روز خود را به بخش­ ها یا همان بلوک‌های زمانی کوچک (مثلا دو ساعت دو ساعت) تقسیم کنید و هر بلوک را برای انجام یک کار خاص اختصاص دهید. حتما در مورد ایلان ماسک، بیل گیتس و کال نیوپرت شنیده اید. همه آنها تایم بلاکر (استفاده کننده از بلوک های زمانی) هستند و با این روش بیشترین میزان بهره وری را از روز خود دارند. تایم بلاکینگ ارتباط تنگاتنگی با دسته بندی وظایف دارد، به این معنی که کارهای مشابه را می توان با هم گروه بندی کرد و به تکه‌های زمانی تقسیم کرد. کارها عمدتا دو نوع اند: عمیق و کم عمق. کارهای عمیق معمولا نیاز به توجه شدید و تفکر عمیق دارند، در حالی که کارهای کم عمق، کارهای نسبتا کم ارزشی هستند که به دقت زیاد برای انجام نیاز ندارند.

بلوک بندی زمانی روشی بسیار مفید برای انجام کار عمیق است و کلید آن، اولویت بندی وظایف از قبل است.

 

برای برنامه ریزی به این روش ابتدا باید تمام فعالیت هایی که برای یک روز در ذهن فرد است را بنویسید و به این ترتیب ذهن خود را تخلیه نماید. این کار می تواند به صورت روزانه انجام شود یا در مواردی که فرد بخواهد این روش را برای یک سال، یک ماه و . . . انجام دهد. سپس برای هر روز به کارهای سالانه و ماهانه توجه کند و برنامه ریزی هر روز را انجام دهد. می توانید یک بررسی هفتگی داشته باشید و ببینید که برای هفته آینده چه کارهایی قرار است انجام شود. سپس کارهای خود را برای تک تک روزهای هفته آینده بنویسید. با توجه به برنامه هفتگی که دارید می توانید در همان ابتدا، در برخی روزهای هفته برای انجام تسک مورد نظرتان یک بلوک زمانی در نظر بگیرید. در هر شب یا ابتدای هر روز قبل از انجام هر کاری، جدول کارهای روزانه تان را رسم کنید، در قسمت مشخص شده ذهنتان را تخلیه کنید و تمام کارهایی که برای انجام در آن روز مد نظر دارید را یادداشت کنید. سپس آنها را مورد بررسی قرار دهید، از بین آن ها سه کار مهم و قابل اجرا و البته هم راستا با هدف کلی زندگیتان را انتخاب کنید و در کارهای مهم روز بنویسید. سپس در ستون بلوک های زمانی (در این ستون باید 24 ساعت روز را به صورت یک ساعته یا نیم ساعته بنویسید) برای سه کار مهم روزتان یک بلوک زمانی را اختصاص دهید و در روز به آن تایم ها جهت انجام تسک مورد نظر پایبند باشید و تمام برنامه تان را به درستی مدیریت کنید که تایم مورد نظر را توسط کار دیگری اشغال نکنید. در انتهای هر روز کاری، بر کارهایی که انجام نشده اند و همینطور، کارهایی که اضافه شده اند مروری داشته باشید و باقی هفته خود را بر طبق آن تنظیم کنید. ارزیابی پایان روز برای بالا بردن بهره وری بسیار مهم می باشد. حتما گزارش درست و دقیقی به خود بدهید و در صورت انجام نشدن کاری در بلوک زمانی مورد نظر و عدم جایگزینی در بلوک زمانی دیگر در آن روز، علت را بنویسید و برای انجام آن تسک در روز بعد یا دیگر روزهای هفته برنامه ریزی کنید. در روزهایی که از پیش بلوک بندی زمانی شده اند، نیازی ندارید که به صورت مداوم درباره اینکه الان چه کاری را باید انجام دهید تصمیم بگیرید. تمام کاری که نیاز است انجام دهید این است که برنامه بلوک بندی شده خود را دنبال کنید. به این صورت، اگر حواستان پرت شد یا از کار جدا افتادید، به سادگی می‌توانید به برنامه خود نگاهی بیندازید و به کاری که زمان را برای آن بلاک کرده بودید برسید.

در روش تایم بلاکینگ با محدود کردن زمانی خاص برای کاری مشخص، بهره وری بالا رفته و موجب ایجاد تمرکز در کار می شود. این کار فرد را از سردرگمی و بلاتکلیفی می رهاند. با نظم دادن به کارها شروع کار آسان تر می شود و پایبندی به برنامه و انجام کارها بیشتر می شود. این کار ذهن را موظف به انجام کارهای سخت و فریب دهنده می کند و مسئولیت پذیری را افزایش می دهد. تایم بلاکینگ از دو منبع گرانبهای شما یعنی همان “زمان” و “تمرکز” شما محافظت می‌کند و مانع از دست رفتن انرژی ذهنی‌تان با پریدن از کاری به کار دیگر می‌شود.

حتی اگر تایم بلاکینگ به نظر یک مفهوم ساده برسد، هنوز هم می توان از آن استفاده نادرست کرد و به افراط و تفریط کشاند.

* نباید برای هر دقیقه از روز، یک وظیفه تعیین کنید و ۲۴ ساعتتان را درگیر کنید.

* نباید نسبت به برنامه سخت‌گیر باشید و هیچ گونه تغییر و انعطاف پذیری مجاز نباشد.

* نباید زمان تخمینی انجام یک کار را بسیار خوش بینانه در نظر بگیرید.

*نباید فعالیت‌های ریلکس کننده را در بین کارهایتان فراموش کنید.

* نباید تکه های زمانی متوالی را فقط با کارهای عمیق و یا کم عمق بچینید. (ترجمه شده از تیک تاک)

 

 

فایل PDF جدول برنامه ریزی و پادکست صوتی این روش برنامه ریزی همگی رایگان در:

دوره جامع تکنیک های برنامه ریزی (کلیک کنید)

 

www.elmema.com

برای بازگشت به نقشه راه برنامه ریزی (کلیک کنید)

برای بازگشت به نقشه راه تقویم انگیزشی (کلیک کنید)

برای دیدن سایر نقشه راه ها و راهنمای سایت (کلیک کنید)

برای دریافت راهنمای در واتس‌اپ (کلیک کنید)

برای اشتراک گذاری این صفحه کلیک کنید:  واتس‌اپ تلگرام 

 

این محتوا چقدر براتون مفید بود؟

لطفا به محتوای ما با ستاره امتیاز دهید

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تاکنون کسی به این محتوا رای نداده! اولین کسی باشید که این محتوا را ارزیابی می کند...

درباره ی شبنم مرزبان

Avatar photo
شبنم هستم، نویسنده کتاب سخت تر از سخت و سرپرست نویسندگان علم ما. مطالعه، آموزش دیدن و نوشتن رو خیلی دوست دارم و در علم ما مقالاتم رو با شما به اشتراک میزارم...

مطلب پیشنهادی

چک لیست و جدول برنامه ریزی روزانه و هفتگی و ماهیانه

چک لیست و جدول برنامه ریزی هفتگی و هفت روز هفته (دانلود رایگان فایل)

چک لیست و جدول برنامه ریزی هفتگی و هفت روز هفته (دانلود رایگان فایل)   …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *