سرخط خبرها
خانه / برنامه ریزی / برنامه ریزی روزانه به سبک داوینچی (Da Vinci)
برنامه ریزی روزانه به روش داوینچی
برنامه ریزی روزانه به روش داوینچی

برنامه ریزی روزانه به سبک داوینچی (Da Vinci)

برنامه ریزی روزانه به سبک داوینچی (Da Vinci)

از زهرا شفیعی

سلام به همراهان علم ما

برنامه ریزی کردن یکی از مهم‌ترین کارهایی است که انجام آن می‌تواند زندگی ما را در جهت رسیدن به اهدافمان هدایت کند. بدون یک برنامه ریزی صحیح و کامل، رسیدن به هدف امکان‌پذیر نخواهد بود. تکنیک های برنامه ریزی زیادی وجود دارد که شما می‌توانید از آن‌ها در برنامه خود بهره بگیرید، اما ممکن است هر تکنیکی برای شما مناسب نباشد. بنابراین هر کس بسته به اهداف، سبک زندگی، شرایط و موقعیت خاص خود می‌تواند شیوه خاصی از برنامه‌ریزی را برای زندگی‌اش در نظر بگیرد. همچنین برنامه ریزی کامل است که تمام جنبه های زندگی را در بر بگیرید، نه فقط کار و درس.

برنامه ریزی داوینچی، جزو تکنیک هایی است که به جنبه های زندگی می پردازد مانند ورزش، تفریح و … . با من همراه باشید تا با این تکنیک آشنا شویم.

برنامه ریزی روزانه داوینچی روشی دیگر است که به شما کمک می‌کند یاد بگیرید چگونه با برنامه ریزی روزانه و سازمان‌دهی روز مؤثرتری داشته‌ باشید. این روش، که آدریان ایلیوپولوس (Adrian Iliopoulus) آن را توسعه‌ داده‌ است، به شما امکان می‌دهد برنامه‌هایی را تنظیم کنید که زندگی‌تان را هدفمند، سرگرم‌کننده و خلاقانه‌تر کنند. با اجرای برنامه ها به این روش از اهمال کاری جلوگیری می شود. اهمال کاری به معنای انجام کارهای غیر مفید و غیر ضروری و نامربوط به اهداف زندگی به جای انجام کارهای مفید، ضروری و هم راستا با اهداف کلی زندگی تان است.

از موارد مورد توجه در این روش برنامه ریزی این است که از حواس پرتی در اجرای برنامه جلوگیری کند تا وقفه های احتمالی در طول اجرای برنامه باعث توقف اجرای آن ها نشود. جالب است بدانید که بعد از یک وقفه‌ی کاری، ۲۳ دقیقه و ۱۵ ثانیه طول می‌کشد تا دوباره به مسیر خودتان برگردید. همچنین ایده ی این برنامه ریزی بر این اساس است که تا حد امکان کارها را به دور از خستگی و فرسودگی انجام دهید تا برنامه برای فرد جذاب تر باشد. بسیاری از افراد پیشنهاد می‌کنند که برنامه‌ریزی هفتگی خود را از روز شنبه آغاز کنید؛ اما آیا این بهترین ایده است؟

خالق برنامه ریزی روزانه داوینچی توصیه می‌کند که برنامه‌ریزی را از عصر جمعه شروع کنید. همان طور که او اشاره کرد، صبح شنبه معادل «ساعات اولیه‌ی کل هفته» است. مانند اکثر روش ها در برنامه ریزی این روش هم بر اولویت بندی کارها و اهداف تاکید دارد. برای اولویت بندی ابتدا باید تمام تسک ها و اهداف خود را یادداشت کرده باشید. سپس با توجه به آن ها اولویت بندی کارها را انجام دهید و اهمیت و ضرورت هر فعالیت را مد نظر قرار دهید. در اولویت بندی کارها باید صادقانه برخورد کنید و با خودتان مهربان باشید، در واقع نباید برای خودتان کارهای غیر قابل دسترس را در نظر بگیرید. در انجام هر فعالیت، گام ها و راه های رسیدن به آن، مراحل و منابع مورد نظر را در نظر بگیرید.

  • در برنامه ریزی به روش داوینچی، ساعت بیداری صبح گاه و نحوه ی شروع روز بسیار مورد اهمیت است. سعی کنید صبح ها کمی زودتر بیدار شوید تا کارهایتان را مدیریت کنید و از کمبود وقت و عجله و استرس در ابتدای روز جلوگیری کنید. همچنین صبح را دلچسب آغاز نمایید، پیشنهاد می شود فعالیت مورد علاقه ی خود را در ابتدای روز قرار دهید و در ساعات ابتدایی روز به انجام آن بپردازید تا انگیزه و انرژی کافی برای طول روز داشته باشید. جهت بهتر آغاز کزدن روز، هر شب قبل از خواب به ذهن خود سرو سامان دهید و یا مدیتیشن انجام دهید. یک خواب راحت و بدون استرس به شروع روز با نشاط تر کمک می کند.
  • کارها به دو دسته تقسیم می‌شوند: “کار عمیق و سخت”، “کار عمیق و ساده”. کارهای عمیق و سخت کارهای پرچالشی هستند که انرژی زیادی از شما می‌گیرند. سعی کنید کارهای عمیق و سخت را در شنبه تا دوشنبه انجام دهید. کارهای عمیق و ساده هم کارهای مهمی هستند که ساده‌ترند؛ این کارها را هم در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه انجام دهید.
  • هنگام برنامه ریزی در طول روز زمانی را برای مدیریت امور روزانه، مانند چک کردن ایمیل ها، خرید روزانه و دیگر کارهای روتین زندگی تان در نظر بگیرید و برای آن ها زمان مناسبی را قرار دهید تا در طول روز برای انجام آن ها دچار استرس و تنش نشوید.
  • هر روز برای فعالیتهای سرگرمی، مراوده های اجتماعی، ورزش، فعالیت های معنوی یا مدیتیشن و دیگر فعالیت های مورد علاقه خود تایمی را در نظر بگیرید. برای جلوگیری از فرسودگی شغلی، باید هر روز وقت بگذارید تا بتوانید آرام باشید، ریلکس کنید؛ با دوستان و خانواده‌ی خود وقت بگذرانید و بازی کنید. سرگرمی به معنای انجام کلیه‌ی فعالیت‌هایی است که شما را راضی می‌کنند، از انجام مختلف بازی‌ها گرفته تا تماشای فیلم یا خواندن کتاب. انجام این فعالیت ها و در نظر گرفتن زمان برای انجام آن ها ذهنتان را در طول انجام برنامه تان مشتاق و آرام می سازد.

با اینکه برنامه ریزی روزانه داوینچی با تکنیک برنامه ریزی روزانه GTD کمی متفاوت است، زیرا کل روز را در بر می‌گیرد و به شما امکان می‌دهد که یک برنامه‌ی روزمره تنظیم کنید. با این حال، این روش در طول روز کاری شما که GTD انجام می‌دهد، از عهده‌ی سازمان‌دهیِ وظایف با جزئیات زیاد برنمی‌آید؛ بنابراین، با ترکیب این ۲ روش می‌توانید سیستمی را برای سازمان‌دهی کل روز خود به روش متعادل‌تری ایجاد کنید؛ برنامه‌ای که کمک می‌کند کارها را در زمان مختص به خودشان انجام دهید و در ساعات دیگر، از برنامه‌ی سرگرمی خود لذت ببرید تا مطمئن شوید که دچار فرسودگی شغلی نمی‌شوید.

 

فایل PDF جدول برنامه ریزی و پادکست صوتی این روش برنامه ریزی همگی رایگان در:

دوره جامع تکنیک های برنامه ریزی (کلیک کنید)

 

www.elmema.com

برای بازگشت به نقشه راه برنامه ریزی (کلیک کنید)

برای بازگشت به نقشه راه تقویم انگیزشی (کلیک کنید)

برای دیدن سایر نقشه راه ها و راهنمای سایت (کلیک کنید)

برای دریافت راهنمای در واتس‌اپ (کلیک کنید)

برای اشتراک گذاری این صفحه کلیک کنید:  واتس‌اپ تلگرام 

 

درباره ی شبنم مرزبان

شبنم هستم، نویسنده سایت خووووووووووووووب علم ما و سرپرست نویسندگان سایت علم ما. حال خوب ساختنی هست و علم ما فقط وسیله هست :)

مطلب پیشنهادی

مدیریت زمان

پادکست: مدیریت زمان

پادکست: مدیریت زمان از زهرا پشنگ پور   سلام به همرهان خوب علم ما، همانطور …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *