خانه / توسعه فردی / سلامت و خانواده / چگونه یک فرزند باهوش تربیت کنیم؟
www.elmema.com موفقیت گروه آموزشی علم ما

چگونه یک فرزند باهوش تربیت کنیم؟

چگونه یک فرزند باهوش تربیت کنیم؟

 

تربیت یک فرزند باهوش و تیزهوش یکی از آرزوهای هر پدر و مادری است. شما می‌توانید با کمک برخی تکنیک‌ها برای بالاتر بردنش تلاش کنید و فرزندی با هوش اجتماعی بالا را پرورش دهید. با بکارگیری تکنیک های زیر برای تربیت یک فرزند باهوش موفق خواهید شد.

 

با احساساتش آشتی‌اش دهید

اولین قدم برای بالا بردن هوش هیجانی را باید در خانه‌تان‌ بردارید. ارتباط شما و همسرتان با فرزند خود می‌تواند در بالا رفتن هوش هیجانی او تاثیرگذار باشد. برای شروع باید به فرزندتان برای شناخت احساساتش کمک کنید. او باید بداند که در هر لحظه چه حسی را تجربه می‌کند و از روبه‌رو شدن با عواطفش نترسد. او باید بتواند میان خشم و دلتنگی تمایز قائل شود و دیگر احساسات و هیجاناتش را از هم تمایز دهد. چنین فردی خوب می‌داند که چطور می‌شود بر دیگران تاثیر گذاشت و از آنجا که خودش را خوب می‌شناسد، به بهترین شکل هم خود را به دیگران می‌شناساند و ارتباطی موثر با پیرامونش برقرار می‌کند.

 

او را به خودش بشناسانید

اگر می‌خواهید هوش اجتماعی فرزندتان بیشتر شود، به او برای شناخت خودش کمک کنید. اگر به فرزندتان برای شناخت نقات قوت و ضعفش کمک کنید خدمت بزرگی به او کرده اید. فردی که توانایی‌هایش را می‌شناسد و با آگاهی از کاستی‌هایش برای کم کردن آنها تلاش می‌کند، هوش هیجانی بالایی دارد.

 

بگویید خودش را کنترل کند

به فرزندتان مهارت‌های اجتماعی آموزش دهید. به او یاد دهید که از پس کنترل خشمش بر بیاید، قدرت همدلی با دیگران را پیدا کند، آدم‌ها را با تفاوت‌های‌شان از هم متمایز کند و با شباهت‌های‌شان به هم پیوند دهد. به فرزندتان کمک کنید تا با دیگران صمیمی شود، آداب اجتماعی را بشناسد و توانایی تصمیم‌گیری‌اش را تقویت کنید.

 

نه گفتن را آموزش دهید

به کودک‌تان یاد دهید که به تصمیم‌ها و حتی دستورهای نادرست نه بگوید. اگر فرزند شما ارزش‌های درونی شده‌ای داشته باشد و به اصولی پایبند باشد، بهتر می‌تواند در چنین شرایطی مقاومت کند و گفته‌های دیگران را با اصولی که باور دارد، تطبیق دهد. مراقب باشید در این مورد میان حرف و عمل شما تفاوتی نباشد. اگر اصلی را به فرزندتان آموزش دهید و خودتان خلافش عمل کنید، همه رشته‌های‌تان پنبه می‌شود. گذشته از این، هرگز کودک‌تان را مجبور نکنید که به خاطر علاقه یا احترامش نسبت به شما، خلاف باورهایش تصمیم بگیرد. او باید بتواند به آنچه که به آن باور ندارد نه بگوید، حتی اگر مخاطبش شما باشید.

 

راه‌های تازه را نشانش دهید

مهارت حل مسئله از توانایی‌هایی است که صاحبان هوش هیجانی بالا آن را در خود پرورش می‌دهند. اگر فرزند شما بتواند توانایی خطرها و تهدیدهای پیش رویش را ببیند و در مقابل با نگرش و رفتاری مثبت برای حل مسائل پیش رویش تلاش کند، می‌توانید به بیشتر شدن هوش هیجانی‌اش امیدوار باشید. فرزند شما باید بتواند با وجود چالش‌ها و سختی‌های پیش رویش و با وجود اتفاق‌های بدی که در زندگی‌اش می‌افتد، در رسیدن به اهدافش امیدوار باشد و برای تحقق آنها تلاش کند.

 

ترس غیرمنطقی‌اش را بگیرید

ترس کلید نجات آدم‌هاست و یک فرد منطقی خوب می‌داند که شجاعت بی‌حد و مرز تفاوتی با حماقت ندارد. اما اگر می‌خواهید هوش هیجانی فرزندتان بالا برود، ترس‌های غیرمنطقی و مخرب را از او دور کنید. به او شجاعت عبور از مسیرهای تازه را بدهید و بخواهید برای نمایش خلاقیتش گاهی ریسک کند و راه‌های آزموده شده را کنار بگذارد. از فرزندتان بخواهید در عملش ردی از خود باقی بگذارد؛ ردی که دیگران نتوانسته‌اند آن را به جا بگذارند. هیچ وقت برای آموزش چنین مفهومی به کودک‌تان زود نیست. او حتی باید رد پای خلاقیت و جسارتش را در تکالیف مهدکودکش هم به نمایش بگذارد.

برگرفته از مجله سیب سبز

برای دیدن سایر مقالات دسته ی شاد زیستن و موفقیت روی آنها کلیک کنید.

این محتوا چقدر براتون مفید بود؟

لطفا به محتوای ما با ستاره امتیاز دهید

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تاکنون کسی به این محتوا رای نداده! اولین کسی باشید که این محتوا را ارزیابی می کند...

درباره ی مدیر سایت علم ما

Avatar photo
علم ما یک سایت آموزشی و مشاوره‌ای هست که از سال 94 راه اندازی شد. در سایت علم ما به موضوعات راه اندازی و رشد کسب و کار و رشد و توسعه فردی می پردازیم. حتما از دوره های رایگان علم ما استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی

https://elmema.com/category/book/biography-of-successful-people

یاسمن مویدی (زندگی نامه افراد موفق)

یاسمن مویدی (زندگی نامه افراد موفق)     آرزوی کارآفرینی نابینایان را کسی در ذهن …

5 دیدگاه

  1. ممنون از مطلب خوبتون

  2. خیلی خوب بود.

  3. با تشکر از این مطلب خوب

  4. با تشکر از مطلب خوبتون

  5. مطلب عالی بود.فقط اگر بعد از عنوان هر مورد یک راهکار عملی هم داده میشد. عالیتر بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *