سرخط خبرها
خانه / کوچینگ / 9 مهارت ضروری در کوچینگ
9 مهارت ضروری در کوچینگ
9 مهارت ضروری در کوچینگ

9 مهارت ضروری در کوچینگ

9 مهارت ضروری در کوچینگ

 

سلام به همراهان خوب علم ما، این روزها اسم کوچینگ را زیاد می شنویم. می دانیم که برای پیدا کردن مسیر زندگی یا کسب و کار خود به یک کوچ نیاز داریم. ولی چگونه کوچ مناسب را پیدا کنیم؟ یک کوچ چه مهارت هایی باید بلد باشد؟ در این مقاله، 9 مهارت ضروری در کوچینگ را بررسی می کنیم، تا شما بتوانید کوچ مناسبی انتخاب کرده و با او ارتباط موثر برقرار کنید. برقراری ارتباط موثر باعث می ‌شود تا بتوانید به خوبی راه‌‌ حل مسائل را پیدا کرده و به نتیجه دلخواه خود در زندگی برسید. با علم ما همراه باشید.

 

9 مهارت مهم و ضروری در کوچینگ:

کوچینگ یکی از تاثیرگذارترین روش­ ها برای پرورش نقاط قوت و شایستگی­ های هر فرد است. افراد در هر سطحی که هستند، با هر نوع جایگاه، شخصیت و سبک زندگی، می­ توانند از آن بهره­مند شوند و الگوهایی را در رفتار خود تشخیص دهند که از آن بی­ اطلاع بوده ­اند.

فردی که کار کوچینگ انجام می‌ دهد باید یک سری از اصول و مهارت ‌ها را بیاموزد تا بتواند در این حرفه موفق عمل کند. این مهارت ‌ها دلیل تمایز کوچ و مشاور هستند. به ‌طور حتم فردی که تمام این مهارت ‌ها را به شکلی اصولی آموخته باشد، در کار خود موفق‌تر است.

 

 

در ادامه به 9 مهارت ضروری اشاره می کنیم:

1. تعیین هدف:

اولین مهارتی که کوچ باید به ‌طور کامل آموخته باشد، تعیین هدف است. اگر کوچ بتواند در جلسات کوچینگ با توجه به ارزش ‌ها و توانایی ‌های فرد، از همان ابتدا اهداف را به درستی تشخیص دهد، به‌طور حتم ادامه مسیر راحت تر بوده و مراجع به آینده امیدوارتر خواهد بود.

کمک به مراجع در جهت مشخص کردن اهدافش علاوه بر اینکه یکی از اصول کوچینگ است، یک تکنیک انگیزشی حیاتی نیز هست. هر زمان فرد بتواند به کمک شناسایی ارزش ‌های شخصی خود، اهداف واقعی‌اش را شناسایی کند، این اهداف انگیزه بسیار بالایی برای حرکت ایجاد خواهد کرد.

2. شناخت باورهای محدود کننده:

همه افراد در ذهن‌شان باورهای محدود کننده و منفی دارند. کوچ باید بداند که این‌ گونه باورها سد بزرگی در برابر کار او هستند. بنابراین شناخت این‌ گونه باورها به کوچ کمک می‌ کند تا با تغییر طرز تفکر مراجع خود او را به سمت موفقیت و زندگی رضایت ‌بخش سوق دهد.

3. ارزیابی دائم:

در پایان هر جلسه کوچینگ باید به ‌طور مستمر ارزیابی صورت بگیرد. کوچ باید این نکته را بداند که برنامه ‌ها و اهداف هر فرد با گذشت زمان، هرگز ثابت نمی ‌مانند. ارزیابی کردن توسط کوچ نیز باعث می ‌شود در جلسات بعدی بتواند مراجع خود را بهتر راهنمایی و همراهی کند و همچنین سوالات هدفمندتری را از قبل برنامه ‌ریزی کند.

4. ارتباط موثر:

ارتباط موثر از مهمترین مهارت های کوچینگ است که یک کوچ از آن استفاده می کند. زیرا دروازه ای برای اعتماد کردن فرد به کوچ خود در طی فرآیند کوچینگ است. در صورت عدم ارتباط موثر، روند کوچینگ تداوم نخواهد داشت. ارتباط موثر همان چیزی است که کوچ ها در آموزش مهارت کوچینگ یاد می گیرند و به کمک آن می توانند آرامش را به مراجع القا کنند و او را از موانع و ترس های شخصی مطلع سازند.

5. ذهنی باز و بدون قضاوت و تعصب داشته باشید:

این یک مهارت مهم و حساس است که پایه و اساس کوچینگ را شکل می ‌دهد. به عنوان یک کوچ باید به این مهارت پایبند باشید، هیچگاه نباید یک انسان دیگر را قضاوت کرد. یک کوچ خوب و حرفه‌ای کنجکاوی به خرج می دهد و یک ذهن باز و بی تعصب دارد. با این روش می ‌تواند سخنان مراجع را برای او بازگو کند، به او بازخورد دهد، پرسش های قدرتمند مطرح کند و به بهترین شکل به او کمک کند.

6. متمرکز ماندن:

به عنوان یک کوچ باید مطمئن شوید که جلسات کوچینگ در مسیر درستی قرار دارند. بحث‌ها و گفتگوهای عادی و روزمره باعث نمی‌ شوند مکالمات از مسیر خود منحرف شوند. به علاوه نباید اجازه دهید که مراجع بیش از اندازه به جزئیات بپردازد.

7. مهارت گوش دادن فعال:

کوچ باید تلاش کند تا در جلسه کوچینگ، با تمرکز، اشتیاق و بدون هیچ‌گونه قضاوتی به سخنان مراجع خود گوش کند. همچنین او باید به زبان بدن و احساس مراجع هنگام صحبت دقت کند تا بتواند بعضی پیام ‌های پنهان در این موارد را شناسایی کند.

8. مهارت های غیرکلامی هوش هیجانی:

برقراری ارتباطات غیرکلامی در روابط سالم میان کوچ و مراجع بسیار مهم است. یک کوچ ماهر کاملا آگاه است که چطور باید از زبان بدن، تماس چشمی و لحن صدای خود استفاده کند تا در مراجع احساس حمایت و امنیت روانی ایجاد کند.  نتیجه این کار افزایش انگیزه مراجع است تا راحت‌تر احساسات و اطلاعات درونی خود را با کوچ به اشتراک بگذارد.

9. مهارت ایجاد ذهنیت مثبت:

یک کوچ حامی مراجع خودش است و او را تشویق می ‌کند تا ذهنیت مثبتی درباره خودش داشته باشد. ذهنیت مثبت به افراد کمک می ‌کند تا کاستی ‌ها و اشتباهاتی را بپذیرند که در طی مسیر مرتکب می ‌شوند، اعتماد به نفس خود را تقویت کنند و حرکت خود در راستای دستیابی به هدف را ادامه دهند.

 

 

نتیجه گیری:

کوچ ­های بزرگ در راهنمایی مشتریان خود، همیشه تلاش می ­کنند به درک متقابلی از شرایط موجود و وضعیت ایده ­آل برسند. آنها مشتریان را برای شناخت پتانسیل درونی خود، غلبه بر موانع موجود و کمک به دستیابی موفقیتی پایدار، حمایت و راهنمایی می­ کنند. یک کوچ حرفه ای، قادر است جهت زندگی مشتری را به گونه ای تغییر دهد تا برای رشد مداوم و شکوفایی خود همواره انگیزه داشته باشد.

در کوچینگ به افراد راه حل آماده یا توصیه های عمومی داده نمی ‌شود. یک فرآیند کوچینگی فرد را در شرایط اقدام و عمل قرار می ‌دهد تا مراجع با مهارت‌ هایی که می ‌آموزد پتانسیل‌ های خود را شناسایی و با بکارگیری آنها از پس مشکلات برآید.

 

 

www.elmema.com

برای بازگشت به نقشه راه کوچینگ (کلیک کنید)

برای دیدن سایر نقشه راه ها و راهنمای سایت (کلیک کنید)

برای اشتراک گذاری این صفحه کلیک کنید:  واتس‌اپ تلگرام 

 

اینستاگرام دکتر مرزبان (کلیک کنید) | کوچینگ فردی با دکتر مرزبان (کلیک کنید)

برای دریافت راهنمای در واتس‌اپ (کلیک کنید) 09164052373

 

درباره ی شبنم مرزبان

شبنم هستم، نویسنده کتاب سخت تر از سخت و سرپرست نویسندگان علم ما. مطالعه، آموزش دیدن و نوشتن رو خیلی دوست دارم و در علم ما مقالاتم رو با شما به اشتراک میزارم...

مطلب پیشنهادی

7 تفاوت کوچینگ با درمانگر

7 تفاوت کوچینگ با درمانگر

7 تفاوت کوچینگ با درمانگر   سلام به همراهان خوب علم ما، بسیاری از افراد، …

6 دیدگاه

  1. بدون ارتباط موثر
    هیچ کاری نمیشه کرد

  2. ای خیلی سخته
    ذهنی باز و بدون قضاوت و تعصب داشته باشید
    و بدون این نمیشه هیچ کاری کرد………….

  3. درود
    من تازه با سایت عالی شما آشنا شدم
    مطالب کوچینگ رو از کجا شروع کنم به خوندن؟
    لطفا راهنمایی کنید

  4. برای تعیین هدف آموزشی دارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *