10 ابزار کوچینگ
سلام به همراهان خوب علم ما، امروزه که در آستانه دوره جدیدی از رشد و تحول هستیم، روش های جدید کار تبدیل به هنجار شدهاند. فناوری های جدید به کار گرفته می شوند. و تعداد قابل توجهی از کارهایی که توسط افراد انجام می شود هر روز بیش از قبل توسط اتوماسیون پیش می رود. هر چه بیشتر پیش می رویم و هوش مصنوعی نقش های حرفهای و تخصصی را در خود ذوب می کند و اغلب تخصص ها و مهارت های دستی را به خود اختصاص می دهد. در این شلوغی تنها گزینهای که هنوز جایگزینی برای آن یافت نشده است، نوآوری و خلاقیت انسانی است که می تواند نیاز یک کسب و کار را در این تغییرات برآورده کند. این احساس که باید همراه با زمان حرکت کنیم، نیاز به متحول شدن دارد که بتوانیم بحران های موجود را پشت سر بگذاریم. کوچینگ حرفهای است که رویکرد منحصر به فردی دارد و در پاسخ به این نیاز به وجود آمده است. در این مقاله به مفهوم کوچینگ، کوچ و 10 ابزار کوچینگ می پردازیم. با علم ما همراه باشید.
کوچینگ چیست؟
کوچینگ یعنی باز کردن پتانسیل یک فرد برای به حداکثر رساندن عملکرد خود است.
در کوچینگ، کوچ ها بدون هیچ قضاوتی، به مراجع کمک می کنند که تکه های پازل زندگی خود را کنار هم چیده و از آن تابلوی زیبا و شفافی بسازد. کوچینگ یک رابطه حمایتی دوسویه است که در آن کوچ با همراه شدن با مراجع، باعث می شود مراجع تمام نیرو و تمرکز خود را بر روی مسیر رسیدن هدف بگذارد.
کوچ کیست؟
کوچ فردی است که به طور حرفهای آموزش دیده است تا شما را در مسیر به حداکثر رساندن توانایی ها و دستیابی به نتایج دلخواهتان همراهی کند. او کسی است که شما را حمایت می کند تا اهداف خود را شناسایی کرده و در طول مسیر شما را تشویق می کند تا نسخه بهتری از خودتان بسازید. به طور کلی، کوچ به فردی گفته می شود که تخصص و مهارت استاندارد شده کوچینگ را در بستری آکادمیک، معتبر و ساختارمند کسب کرده و با استفاده از ابزارها و تکنیک های خاص، کوچی یا همان مراجع را تا رسیدن به هدف همراهی و حمایت می کند.
بررسی 10 ابزار کوچینگ:
امروزه ابزار کوچینگ در عصر اطلاعات چه هستند؟ ابزار کوچینگ را که برای کسب آگاهی و مدیریت شرایط موجودِ خودتان، برای رشد فضیلت ها و رسیدن به زندگی بهتر، نیاز داریم بیشتر بشناسیم. با علم ما همراه باشید.
1. تعیین هدف:
اولین و مهمترین ابزار کوچینگ که کوچ باید به طور کامل آموخته باشد، تعیین هدف است. اگر کوچ بتواند در جلسات کوچینگ با توجه به ارزش ها و توانایی های فرد، از همان ابتدا اهداف را به درستی تشخیص دهد، به طور حتم ادامه مسیر راحت تر بوده و مراجع به آینده امیدوارتر خواهد بود. در حقیقت تعیین هدف یک ابزار روشنگری برای مربی و هم برای مشتری محسوب می شود.
کمک به مراجع در جهت مشخص کردن اهدافش علاوه بر اینکه یکی از اصول کوچینگ است، یک تکنیک انگیزشی حیاتی نیز هست. هر زمان فرد بتواند به کمک شناسایی ارزش های شخصی خود، اهداف واقعیاش را شناسایی کند، این اهداف انگیزه بسیار بالایی برای حرکت ایجاد خواهد کرد.
2. بازخورد گرفتن:
میدانید که بازخورد گرفتن، بخشی حیاتی برای پیشرفت کار است. شما چه کارهایی را به درستی و چه کارهایی را ضعیف انجام دادهاید؟ و چطور می توانید عملکرد خود را تقویت کنید؟ البته که دادن و گرفتن بازخورد به نوبه خود نوعی هنر به حساب می آید.
کوچ از طریق بازخورد به کوچی کمک می کند که عملکردش را ارتقا بخشیده و به اهدافش برسد. و کوچی نیز از طریق بازخورد به کوچ، فرآیند کوچینگ، کوچ را بهبود می بخشد.
3. گوش دادن فعال:
گوش دادن فعال یعنی کوچ در جلسه کوچینگ با حضور، تمرکز و توجه کامل برای برقراری ارتباط مستقیم و بدون قضاوت به صحبت های کوچی گوش می کند. گوش دادن مشتاقانه و با دقت شامل توجه به کلام، زبان بدن و لحن صدای کوچی، برای دریافت و درک پیام های کلامی یا غیرکلامی و درک شرایط درونی و بیرونی مراجع می باشد.
4. پرسش های هدفمند:
کوچ با حضور کامل به حرف های کوچی گوش می کند. کلمات برخواسته از ناخودآگاه را بر اساس تخصص خود می شنود. و بعد بر اساس صحبت های کوچی، سوالات عمیق و دقیقی می پرسد که منجر به ایجاد یک آگاهی در او بشود.
پرسش عمیق و درست مهمترین قسمت فرایند کوچینگ است که گره های ذهنی را باز می کند. در هنگام فکر کردن برای پاسخ به سوال، ذهن و بیش از 80 درصد مغز کوچی را درگیر سوال می شود. و او با تفکر عمیق و یافتن پاسخ برای پرسش، گره ذهنی را باز کرده و انگیزه پیدا می کند که خودش برای حل مشکل اقدام می کند.
5. گزارش تکمیل:
گزارش تکمیل به مشتریان کمک می کند تا در مورد فرایند کوچینگ فکر کنند. پیشرفت را تشخیص دهند. دانش به دست آمده را جذب کنند. سپس قدم بعدی خود را برای ادامه این مسیر پس از پایان تعامل مربیگری برنامه ریزی کنند. برای مربی کسب و کار، این ابزار به آنها اجازه می دهد تا بازخورد ارزشمندی در مورد سبک مربیگری خود به دست آورد، نکات مثبت را تقویت کرده و در قسمت های ضعیف تر پیشرفت کنند.
6. ایجاد انگیزه:
وظیفه اصلی کوچ این است که در تمامی افراد انگیزه لازم برای انجام فعالیت را ایجاد کند. تا زمانی که مراجع انگیزه لازم برای انجام فعالیت های مختلف نداشته باشد امکان استفاده از استعدادها و ظرفیت های فرد به شکل صحیح انجام نمی گردد.
7. به طور کامل حضور و تمرکز داشته باشید:
دو دقیقه قبل از جلسه برای حضور در لحظه اکنون تنفس عمیق داشته باشید. وقتی جلسه شروع شد تلاش کنید از هرگونه حواس پرتی اجتناب کنید و توجه کامل به مراجع خود داشته باشید. علاقه واقعی و توجه کامل خودتان را به مراجع نشان دهید. شاید این نکات به نظرکاملا بدیهی باشد، اما قدم بسیار مهمی در اعتماد سازی و ارتباط معنادار با مراجع است.
8. بازیابی انرژی در کار:
از دیگر ابزار کوچینگ، بازیابی انرژی در کار است. ما برای خودمان کار می کنیم و باید خوشحال باشیم. اما آیا مشتری شما واقعا از کار خود لذت می برد؟ به مشتریان خود کمک کنید تا ببینند چند درصد از اوقات کاری را واقعا خوشحال و چند درصد ناراضی هستند. عوامل مهم برای شادی آنها را شناسایی کنید. آنها قدرت آگاهی بدهید تا بتوانند تغییری ایجاد کنند.
9. مدیریت و پیگیری مراجع:
به عنوان یک مربی کسب و کار ممکن است به مراجع کمک کنید تا یک استراتژی عالی و مراحل عملی برای دنبال کردن اهداف خود طراحی کند. ولی اگر مشتری حتی یک مرحله را قبل از جلسه بعدی انجام ندهد چه اتفاقی می افتد؟ تمام آن برنامه ریزی روی برگه باقی می ماند و جریان فرآیند مربیگری را مخدوش می کند. و هرگونه پیشرفت معنی داری را که ممکن است انجام شده باشد، به عقب می اندازد.
ابزار مدیریت و پیگیری مراجع برای هر مربی کسب و کاری حیاتی است. زیرا باعث می شود مراجع خود را نه تنها برای تکمیل وظایف آماده کند، بلکه به مراجع بفهماند که رشد کسب و کارشان کاملا متکی به خودشان است. علاوه بر این، به مربی این امکان را می دهد تا ارزیابی کند مراجع بین جلسات چقدر پیشرفت کرده است. و بر اساس آن تنظیمات یا اصلاحات لازم را اجرا کند.
10. عادات موفقیت روزانه:
این ابزار اثر دوجانبه دارد. تنظیم عادات روزانه که مراجع شما را در مدیریت بهتر زمان و اولویت بندی های خود موثرتر می کند. و همچنین باعث مراقبت بهتر از خود می شود به طوری که تعادل و انرژی بیشتری در زندگی خود داشته باشد.
نتیجه گیری:
می توان گفت کوچ، یک متخصص آموزش دیده است که از اشخاص و صاحبان کسب و کار حمایت می کند. و به آنها انگیزه می دهد تا تحول زیادی در زندگی و کسب و کار خود ایجاد کنند. کوچ یا همان مربی، وظایف محوله خود را به کمک ابزارهای منحصر به فرد کوچینگ انجام می دهد. این ابزارها کوچ را توانمند ساخته و به او کمک می کنند تا بینش دقیقی در مورد واقعیت های زندگی شخصی و تجاری مراجع و الزامات آینده او کسب کند. و مشتری را برای دستیابی به موفقیت بهتر هدایت کند.
برای بازگشت به نقشه راه کوچینگ (کلیک کنید)
برای دیدن سایر نقشه راه ها و راهنمای سایت (کلیک کنید)
برای اشتراک گذاری این صفحه کلیک کنید: واتساپ / تلگرام
اینستاگرام دکتر مرزبان (کلیک کنید) | کوچینگ فردی با دکتر مرزبان (کلیک کنید)
برای دریافت راهنمای در واتساپ (کلیک کنید) 09164052373
من هر روز میام واسه مطالعه مقالات
در حد یه دانشگاهه سایتتون
دمتون گرم
سایتتون خیلی باحاله
ممنون میشم ابزار هارو بیشتر باز کنید
یا مثال بزنید
عالی میشه اینجوری
دردد بر شما
من مربی هستم خودم
به مورد “بازیابی انرژی در کار” اصلا تا حالا فکر نکرده بودم
خیلی مهم و ضروریه