خانه / هدف گذاری / دایره‌ راحتی چیست؟
دایره راحتی چیست؟
دایره راحتی چیست؟

دایره‌ راحتی چیست؟

دایره‌ راحتی چیست؟

نقش دایره‌ راحتی در هدف گذاری

 

سلام به همراهان علم ما، در ذهن هر انسان دایره راحتی تعریف شده که هر کاری خارج از این دایره برای شخص، تنش زا و استرس آور محسوب می‌شود. این استرس در بیشتر مواقع، افراد را به شدت از موفقیت دور نگه می‌دارد. در مقاله دایره‌ی راحتی چیست؟ می خواهیم مفهوم دایره‌ی راحتی یا منطقه امن را بررسی کنیم زیرا از علل مهم عدم موفقیت و پیشرفت است. با علم ما همراه باشید.

 

دایره‌ی راحتی چیست؟

دایره‌ی راحتی یا دایره‌ی امن یا منطقه امن، شرایطی است که در آن وضعیت، در حالت آرامش و امنیت کامل به سر می‌بریم و همه چیز به حالت روزمره در آمده است. در دایره‌ی امن، کمترین اضطرابی نداریم و هیچ فشاری بر ما وارد نمی‌شود.

دایره‌ی راحتی همان ایده آل ها و شرایطی است که شما در آن احساس راحتی می کنید و دوست ندارید به هیچ عنوان از این شرایط خارج شوید.

دایره‌ی راحتی با میزان استرس و اضطراب شما رابطه مستقیم دارد. هرگاه بخواهید از این منطقه خارج شوید و تجربیات جدیدی را کسب کنید، بدون شک دچار استرس خواهید شد.

اما مهم این است که برای دستیابی به اهدافتان باید از این منطقه خارج شوید. اگر می خواهید تغییر کنید، باید کارهایی که در طول روز انجام می دهید را تغییر دهید. و برای افرادی که در دایره‌ی راحتی خود گیر کرده اند، این یعنی چالش.

 

علت ماندن در دایره راحتی:

ذهن ما به طور کلی در مقابل موقعیت‌ها یا چیزهای تازه، واکنش‌های منفی بروز می‌دهد. اصولا ما احساس امنیت بیشتری در مقابل شرایطی که با آنها آشنا هستیم داریم و رفتارهای مثبت و منفی ما در موارد متفاوت ناشی از همین حس غریزی است.

فعالیت‌ها و رفتارهای انسان در دایره‌ی راحتی وارد یک روزمرگی و الگویی می‌شود که از ریسک و فشار و اضطراب کم کرده و باعث ایجاد امنیت روانی می شود. منافع دایره‌ی راحتی رضایت مستمر، اضطراب کم، و کاهش فشار می باشند. پس طبیعی است که تمایلی به تغییر نداریم.

راحتی سبب از بین رفتن بهره‌وری و پیشرفت می شود. چون بدون حس انگیزه برای پیشرفت و اشتیاق برای تغییر، ما نیرو و انگیزه خود را برای بیشتر کارکردن و یادگرفتن چیزهای جدید از دست می‌دهیم و این یعنی هیچگاه طعم خوش موفقیت را نمی چشیم اگر از دایره‌ی راحتی خود خارج نشویم و متاسفانه اکثر مردم در سطح متوسط و پایین باقی می مانند چون از دایره‌ی راحتی خود خارج نمی شوند.

 

چگونه از دایره راحتی خارج شویم؟

ماندن در منطقه امن شاید راحت تر به نظر برسد اما یک دنیا تجربیات شگفت انگیز، فرصت های رشد شخصی و کاری را از شما خواهد گرفت.

اگر می خواهید از دایره‌ی راحتی خارج شوید، باید کارهای متفاوتی انجام دهید. در ادامه راهکارهایی معرفی می کنیم که کمک می کند از دایره‌ی راحتی خارج شوید.

 

لیست اهداف

داشتن لیستی از اهدافی که باعث رشد می شوند و نگاه کردن به آن در ابتدا و پایان روز می تواند یک انگیزه قوی برای خروج از دایره‌ی راحتی باشد.

اهداف خود را به صورت واضح و دقیق مشخص کنید. سعی کنید اهدافی انتخاب کنید که باعث انگیزه بیشتر برای حرکت و تغییر شوند.

هر چه انگیزه بیشتر باشد، رشد تغییر می شود و سریع تر از دایره‌ی راحتی خارج می شوید.

اگر در انتخاب اهداف خود دچار مشکل شدید، اگر نمی دانید چگونه اهداف مناسب برای خود تعیین کنید، می توانید به دوره هدف گذاری مراجعه کنید. در این دوره، هدف گذاری را با مجموعه درس های مرتبط و مکمل بصورت کامل آموزش داده ایم!

 

 

برنامه ریزی متفاوت:

کارهایی که تا به حال انجام دادیم الان ما را به این وضعیت رسانده است و برای رسیدن به جایی غیر از جای کنونی باید کارهای متفاوت انجام دهیم، تا زمانی که در برنامه کنونی تغییری ایجاد نکنیم، نمی توانیم از دایره‌ی راحتی خود خارج شویم.

حتما لازم نیست تغییرات خیلی بنیادین داشته باشیم، فقط کافی است تغییرات نامحسوسی را برای شروع کار در نظر بگیریم و در آن مداومت داشته باشیم و چرخه بازنگری و اصلاح را برای آن انجام دهیم تا به نتیجه دلخواه برسیم.

کارهای جدیدی به برنامه خود اضافه کنید که قبلا انجام نمی دادید. اگر در برنامه قبلی خود ورزش نداشتید، ورزش را اضافه کنید حتی اگر شده نیم ساعت پیاده روی. هر کاری می توانید انجام دهید تا از این چرخه تکرار و دایره‌ی راحتی خارج شوید.

اگر برای برنامه ریزی و نظم به کمک نیاز دارید. از تقویم انگیزشی معجزه برنامه ریزی اثر دکتر مرزبان استفاده کنید. این تقویم به زندگی شما نظم می دهد، همچنین با آموزش هایی که در کتاب ارائه شده می توانید با روش های برنامه ریزی و هدف گذاری آشنا شوید.

 

 

قرار نیست اتفاق بزرگی رقم بزنید:

بعضی از افراد فکر می‌کنند خروج از دایره‌ی راحتی یعنی اینکه آنها بتوانند یک اتفاق فوق العاده بزرگ که مانند یک بمب سر و صدا کند، رقم بزنند. اما این تصور کاملا اشتباه است.

برای خروج از دایره‌ی راحتی در ابتدا باید تغییرات بسیار کوچکی را رقم بزنید، در غیر این صورت مانند شناگری هستید که هنوز جرأت وارد شدن به آب را ندارد و ناگهان در عمق بسیار زیاد شیرجه می‌زند.

بنابراین اگر قرار است برای خروج از دایره‌ی راحتی اقدامی انجام دهید، سعی کنید از فعالیت‌هایی شروع کنید که کوچک باشند و ریسک آنها پایین باشد.

یادگیری را متوقف نکنید:

یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید برای خروج از دایره‌ی راحتی خود انجام دهید این است که مرتب مطالب جدید را بیاموزید.

کسانی که همیشه سعی می‌کنند چیزهای تازه بیاموزند، اغلب جسارت بیشتری دارند و راحت تر از دایره‌ی راحتی خود خارج می‌شوند.

هر چه بیشتر آموزش ببینید، توانایی های بیشتری نیز کسب می کنید. بنابراین با اعتماد به نفس بیشتری می‌توانید از دایره‌ی راحتی خود خارج شوید و قطعا نگرانی های کمتری نیز خواهید داشت؛ زیرا به خوبی می دانید که ایجاد تغییرات در بسیاری از مواقع مساوی است با کسب موفقیت های جدید.

 

نتیجه گیری:

در مقاله (دایره‌ی راحتی چیست؟) با مفهوم، علت آن و راه های خروج از آن آشنا شدیم.

وقتی در دایره‌ی راحتی قرار داریم، انرژی وجودی‌مان برای حرکت در مسیر موفقیت صرف نمی‌شود. ما شبیه به ابر کامپیوتری می‌شویم که در حد و اندازه‌ی چرتکه از قابلیت‌های آن استفاده می‌شود.

با خروج از دایره‌ی راحتی از توانایی و استعدادهای خود استفاده کنید. ترس و راحت طلبی را کنار بگذارید و خود را به چالش بکشید.

 

www.elmema.com

برای بازگشت به نقشه راه هدف گذاری (کلیک کنید)

برای دیدن سایر نقشه راه ها و راهنمای سایت (کلیک کنید)

برای دریافت راهنمای در واتس‌اپ (کلیک کنید)

برای اشتراک گذاری کلیک کنید:  واتس‌اپ تلگرام 

 

این محتوا چقدر براتون مفید بود؟

لطفا به محتوای ما با ستاره امتیاز دهید

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2

تاکنون کسی به این محتوا رای نداده! اولین کسی باشید که این محتوا را ارزیابی می کند...

درباره ی مدیر سایت علم ما

Avatar photo
علم ما یک سایت آموزشی و مشاوره‌ای هست که از سال 94 راه اندازی شد. در سایت علم ما به موضوعات راه اندازی و رشد کسب و کار و رشد و توسعه فردی می پردازیم. حتما از دوره های رایگان علم ما استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی

https://elmema.com/category/book/biography-of-successful-people

بیل گیتس (زندگی نامه افراد موفق)

بیل گیتس (زندگی نامه افراد موفق)     ویلیام هنری گیتس سوم مشهور به بیل …

2 دیدگاه

  1. سلام.وبسایت زیبایی دارید.واقعا ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *