خانه / برنامه ریزی / برنامه ریزی به روش تقویم انگیزشی دکتر مرزبان
برنامه ریزی به روش تقویم انگیزشی دکتر مرزبان
برنامه ریزی به روش تقویم انگیزشی دکتر مرزبان

برنامه ریزی به روش تقویم انگیزشی دکتر مرزبان

برنامه ریزی به روش تقویم انگیزشی دکتر مرزبان

از زهرا شفیعی

 

سلام به همراهان علم ما. امروز میخوایم تقویم انگیزیشی،که تقویمی برای برنامه ریزی و هدف گذاریست را باهم بررسی کنیم. این تقویم اثری از دکتر شهریار مرزبان، مربی کوچ فردی است.

در روش تقویم انگیزشی دکتر مرزبان، برنامه‌ريزي بر اساس چهار اصلي كه در زیر نوشته شده است، در زندگي ما ثابت مي‌شود. به عبارتي اگر اين چهار اصل را در برنامه‌ريزي لحاظ كنيم، به اين معناست كه داراي يك برنامه خوب هستيم، در غير اين ‌صورت چندان نمي‌توان به آن برنامه‌ريزي اعتماد كرد.

  • مکتوب: اول اين‌كه برنامه حتما بايد مكتوب باشد.
  • جزئیات: دوم اين‌كه در برنامه بايد عدد و رقم وجود داشته باشد.
  • زمان بندی: سوم اين‌كه زمان داشته باشد. به عبارت ديگر داراي محدوده زماني باشد.
  • چک لیست: چهارم این که باید برای هر هدف خود چک لیست داشته باشید.

به‌ عبارتي اگر ما برنامه مكتوب سالیانه، ماهیانه و هفتگی كه داراي عدد، رقم و زمان است، راجع به اهداف، كار، ازدواج، تحصيل، پيشرفت‌ها، كارها‌یمان و راجع به خيلي از مسائل ديگر داشته باشيم، جز افرادي هستيم كه برنامه‌ريزي در زندگي‌مان جريان دارد.

اگر واقعا بخواهید که هماهنگ با رویاها و امیال خود زندگی کنید، باید جز آن دسته از افراد باشید که خود باعث پیش آمدن اتفاقات می شوند. برای موفقیت و رسیدن به آنچه می خواهید، باید برنامه ریزی کنید!

برای شروع برنامه ریزی، اهداف خود را اولویت بندی کنید. برنامه بلند مدت خود را بنویسید و کم کم آن را به اجزای کوچک و قابل اجرا تبدیل کنید. مزیت چشمگیر این روش این است که تمام تمرکز بر اجرایی شدن اهداف و برنامه ها هست و برای اجرا شدن برنامه ریزی ها چک لیست های کاملا کاربردی طراحی شده.

ابتدا با جزییات بنویسید که 10 سال آینده در چه جایگاهی دوست دارید باشید. برای رسیدن به آن جایگاه برنامه 5 ساله، 3 ساله و 1 ساله تنظیم کنید. در مرحله بعد برنامه یک ساله خود را به برنامه فصلی (3 ماهه) و بعد به ماهیانه تبدیل کنید. در نهایت برنامه ماهیانه را به برنامه هفتگی و روزانه تبدیل کنید و اجرا کند!

قطعا الان به این فکر می کنید که چقدر سخت است، درسته؟ ولی سخت نیست!، فقط به زمان و تمرکز احتیاج دارید. این نقشه گنج شما است و هر چقدر با جزییات بیشتری آن را پر کنید زودتر و دقیق تر به نتیجه می رسید و با جداول و چک لیست های کتاب تقویم انگیزشی برای اهداف و برنامه های خود براحتی می توانید برنامه های بلند مدت خود را به برنامه های کوتاه مدت و اجرایی تقسیم کنید.

در بخش پایانی کتاب، برای شما انواع چک لیست و جداول برنامه ریزی را تهیه و تنظیم شده، کافیست هر روز طبق برنامه و چک لیست ماهیانه و هفتگی عمل کنید. این جداول تضمینی است برای اینکه شما در مسیر اهداف خود بمانید و آهسته و پیوسته به اهداف خود نزدیک شوید.

پس با توجه به رسالت، اهداف بلند مدت و میان مدت، شما باید اهداف سالیانه خود را مشخص کنید و برای رسیدن به اهداف سالیانه خود باید بصورت منظم و پیوسته برنامه ی ماهیانه و هفتگی داشته باشید و در راستای اهداف خود گام بردارید. هر کاری که روزانه انجام می دهید، هرچند کوچک، باید در راستای اهداف و رسالت تان باشد.

 

بخش چک لیست های روش تقویم انگیزشی

این بخش دارای سه قسمت است:

1- جدول برنامه ریزی شروع ماه

2_ چک لیست های هفتگی و ماهیانه

3_ جدول ارزیابی برنامه ریزی پایان ماه

 

1_ جدول برنامه ریزی شروع ماه:

هدف بلند مدت و رسالت: برای اینکه کارهای ماهیانه خود در راستای اهدافتان باشد، در این بخش رسالت یا هدف بلند مدت خود را بنویسید.

هدف یکساله: برای اینکه کارهای ماهیانه خود در راستای اهدافتان باشد، در این بخش هدف یکساله را بنویسید.

اهداف این ماه: با توجه به اهداف یکساله خود، اهداف این ماه خود را مشخص کنید و بنویسید.

جملات ضمیر ناخودآگاه: با توجه به اهداف مدنظر این ماه، برای خود جملات تاکیدی مشخص کنید و هر روز صبح بعد از بیدار شدن و هرشب قبل خواب، جملات را با انرژی تکرار کنید.

جدول شروع ماه: برای اینکه هر ماه منظم و با قدرت در راستای اهداف خود پیش بروید، لازم است که قبل از شروع ماه با جزییات به بخش های مختلف زندگی خود توجه کنیم و معیار هایی را برای خود در نظر بگیریم. لازم به ذکر است که بعضی بخش ها کاملا ساده و مشخص است و شاید احتیاجی نباشد چیزی بنویسید، مثل آب نوشیدن. در زیر در مورد بخش های مختلف جدول شروع ماه توضیحاتی می دهم:

 

2_ چک لیست های هفتگی و ماهیانه

در این بخش چک لیست های هفتگی و ماهیانه، با درنظر گرفتن اهداف، عادات و ابعاد ضروری زندگی تهیه شده، که فقط کافیه هر روز طبق چک لیست پیش بروید.

 

3_ جدول ارزیابی پایان ماه:

این جدول شامل بخش های زیر است:

هدف بلند مدت و رسالت: رسالت خود را بنویسید.

هدف یک ساله: هدف یک ساله خود را بنویسید.

اهداف این ماه: اهداف اصلی این ماه چی بود؟ (مطابق جدول اول ماه)

دستاورد ها: مواردی که طبق هدف و برنامه کاملا انجام شده است.

اهداف محقق نشده: مواردی که طبق هدف و برنامه انجام نشده. علت چیست؟

ارزیابی شخصی: ارزیابی و نظر شما از برنامه این ماه چیست؟

ارزیابی مربی: نظر مربی یا دوست هم مسیر شما چیست؟

تغییرات در ماه آینده: چه تغییراتی باید در برنامه ی ماه آینده بدهید؟ کدام موارد را بهتر است تکرار کنید؟ کدام موارد انجام شده و باید کار های جدید انجام بدهید؟

 

نتیجه گیری

همانطور که از این روش متوجه شده اید، بعد از مشخص کردن اهداف، برنامه گام به گام فعالیت ها برای رسیدن اهداف شما باید مشخص شود، هرماه به کمک چک لیست ها برنامه اجرایی شما بازنگری می شود و در چک لیست های ماه بعد اصلاح می شود، بعد از آن شما طبق چک لیست های هفتگی یا ماهیانه برنامه خود را اجرا می کنید، در چک لیست ها علاوه بر مشخص کردن اهداف به سایر ابعاد زندگی هم توجه شده است.

شما می توانید بخش اول کتاب تقویم انگیزشی دکتر مرزبان را بصورت رایگان از سایت علم ما دانلود و مطالعه کنید.

فایل PDF جدول برنامه ریزی و پادکست صوتی این روش برنامه ریزی همگی رایگان در:

دوره جامع تکنیک های برنامه ریزی (کلیک کنید)

 

www.elmema.com

برای بازگشت به نقشه راه برنامه ریزی (کلیک کنید)

برای بازگشت به نقشه راه تقویم انگیزشی (کلیک کنید)

برای دیدن سایر نقشه راه ها و راهنمای سایت (کلیک کنید)

برای دریافت راهنمای در واتس‌اپ (کلیک کنید)

برای اشتراک گذاری این صفحه کلیک کنید:  واتس‌اپ تلگرام 

درباره ی شبنم مرزبان

Avatar photo
شبنم هستم، نویسنده کتاب سخت تر از سخت و سرپرست نویسندگان علم ما. مطالعه، آموزش دیدن و نوشتن رو خیلی دوست دارم و در علم ما مقالاتم رو با شما به اشتراک میزارم...

مطلب پیشنهادی

چک لیست و جدول برنامه ریزی روزانه و هفتگی و ماهیانه

چک لیست و جدول برنامه ریزی روزانه و 24 ساعته (دانلود رایگان فایل)

چک لیست و جدول برنامه ریزی روزانه و 24 ساعته (دانلود رایگان فایل)   سلام …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *