روش و استراتژی بازاریابی سنتی
انگلیسی: Traditional Marketing
سلام به همراهان خوب علم ما. ترویج کسب و کار با استفاده از تبلیغات یکی از روش هایی است که به هر شرکت در این راه کمک می کند. همه این کارها معمولا از طریق تبلیغات و بازاریابی انجام می گیرد. بازاریابی را می توان به روش سنتی یا روش های مدرن یعنی بازاریابی دیجیتال انجام داد. در این مقاله به بررسی کامل روش و استراتژی بازاریابی سنتی می پردازیم. با علم ما همراه باشبد.
بازاریابی سنتی چیست؟
بازاریابی سنتی یک مقوله نسبتا گسترده است که انواع مختلفی از تبلیغات و بازاریابی را در بر می گیرد. این روش بازاریابی شامل تبلیغاتی است که هر روز می بینیم و می شنویم. به این نوع بازاریابی، بازاریابی آفلاین هم می گویند که در مقابل آن بازاریابی دیجیتال یا بازاریابی آنلاین قرار دارد.
به بیانی دیگر استفاده از روش های سنتی برای بازاریابی یک محصول یا سرویس را بازاریابی سنتی می نامیم. این می تواند شامل استفاده از ابزارهای مختلفی مثل تلویزیون، رادیو، بازاریابی کاغذی و … شود.
اصولا در بازاریابی سنتی ردپایی از دنیای دیجیتال دیده نمی شود:
- استراتژی قیمت گذاری به کانال های آنلاین وابسته نیست؛
- از کانالهای توزیع آفلاین برای دسترسی به مشتری استفاده می شود؛
- محصول در کانال های آفلاین مثل تلویزیون، رادیو و روزنامه تبلیغ می شود و …
- بعضا حتی خود محصول هم هیچ ارتباطی به دنیای دیجیتال ندارد؛ مثلا ماشین لباسشویی است.
به طور کلی استراتژی های بازاریابی سنتی در یکی از پنج دسته زیر قرار می گیرند:
- تبلیغات چاپی (تبلیغات در روزنامهها، مجلات، خبرنامهها و سایر مطالب چاپی)
- تبلیغات از طریق پخش (تلویزیون، رادیو و …)
- تبلیغات از طریق پست مستقیم (کاتالوگ، کارت پستال و غیره)
- تبلیغات تلفنی (بازاریابی تلفنی، بازاریابی پیامکی و غیره)
- تبلیغات محیطی (بیلبوردها، بنرهای تبلیغاتی، لایت باکس و غیره)
مزایای بازاریابی سنتی
بروشورها، پوسترها و بنرها همگی از اشکال بازاریابی سنتی محسوب می شوند. این روش ها سال هاست که مورد استفاده قرار گرفتهاند و امروزه همچنان سودمند هستند. برخی از مزایای بازاریابی سنتی عبارتند از:
دسترسی آسان به مخاطبان هدف محلی:
وقتی کسب و کار شما از طریق روزنامه ها، مجلات یا رادیو محلی معرفی و تبلیغ شود، می توانید به مشتریان بالقوه محلی دسترسی پیدا کنید.
ایجاد اطمینان و اعتبار:
در مقایسه با بازاریابی آنلاین، محتوای چاپی و تبلیغ در رسانه های بزرگ به برندها قابلیت اعتماد بیشتری می دهد. چرا؟ چون شیوه بازاریابی سنتی با بودجه های بزرگ و بعضا گزاف سروکار دارد. شرکتی که توانایی مالی برای اجرای این کمپین ها را دارد، حتما منابع مالی خوبی دارد و کلاهبردار نیست.
درک آسان:
از آنجایی که این سبک از تبلیغات پیشینه زیادی دارد تقریبا همه مخاطبان با آن آشنا هستند.
روش های بازاریابی سنتی ممکن است تنها ابزار رسیدن به گروه ویژه ای از مصرف کنندگان باشد:
برای مثال اگر شما علاقمند به فروش به افراد سالمند هستید، بسیاری از آنها از اینترنت یا رسانه های اجتماعی استفاده نمی کنند.
بالاترین میزان مواجهه با برند:
یک تراکت چسبانده شده به دیوار را در نظر بگیرید، در طول روز شاید هزاران نفر از کنار آن رد شوند و چشمشان به آن بخورد. حالا بیلبوردهای بزرگ و تبلیغات تلویزیونی را تصور کنید. بازاریابی سنتی پیام و محصولات را در معرض دید افراد زیادی قرار می دهد، و Brand Exposure را به حداکثر می رساند.
بازاریابی سنتی ملموس تر از بازاریابی اینترنتی است:
تلاش های بازاریابی سنتی معمولا به سختی قابل تقلید هستند و به همان اندازه نیز قابل اندازه گیری می باشند.
معایب بازاریابی سنتی
پرهزینه و گران بودن فعالیت های بازاریابی:
خرید آگهی های تلویزیونی و رادیویی، یا تبلیغات چاپی بسیار پرهزینه می باشد. صرف بودجه های بازاریابی بابت بورشورها، کارت های ویزیت، پست نمودن کاتالوگ ها و موارد مشابه از جمله موارد پرهزینه است.
پیگیری سخت تر نتایج بازاریابی:
بازاریابی سنتی عمدتا متکی بر ارزیابی سخت نتایج کمی (افزایش فروش) است. در صورتیکه در بازاریابی اینترنتی بازخوردهای حاصل از فعالیت های اینترنتی و دیجیتال ملموس تر می باشد.
کمبود زمان
بهروزرسانی پیامها در بازاریابی سنتی نسبت به بازاریابی دیجیتال به زمان بیشتری نیاز دارد. در بازاریابی سنتی شما برای تغییراتی که می خواهید ایجاد کنید، زمان زیادی نخواهید داشت. اگر بخواهید آگهی خود را در روزنامه منتشر کنید، باید آن را از قبل آماده کرده باشید. این در حالی است که با استفاده از اینترنت، امکان تغییر آگهی تنها در چند دقیقه وجود دارد.
استخدام بازاریاب و فروشنده
از آنجا که بازاریابی سنتی متکی بر بکارگیری فعالیت های بازاریابی و فروش مستقیم است، لذا استخدام تعداد نفرات بالاتر منجر به افزایش هزینه ها و فعالیت های ستادی بازاریابی می گردد.
مرگ تبلیغات سنتی
تبلیغات سنتی ممکن است مرده باشد. در اواخر دهه ۱۹۹۰، بازاریابان در مورد “مرگ” تبلیغات سنتی صحبت می کردند. زمانی که مشخص شد که اینترنت ماندگار است. و انقلاب دیجیتال به ما رسیده است. اما علیرغم ادعاهای متفاوتی که می گفتند تبلیغات سنتی برای همیشه از بین می رود، این تبلیغات هنوز هم به عنوان یک رسانه بازاریابی ماندگار به نظر می رسد. و حتی طرفدارانی دارد که استدلال می کنند: تبلیغات سنتی هرگز از بین نمی رود.
جمع بندی
هرچند دیجیتال مارکتینگ و روش های متعدد آن دنیا را گرفته، اما بازاریاب ها نمی توانند کاملا از خیر کانل هایی مانند تلویزیون، رادیو، روزنامه و… برای تبلیغ یکسری کسبوکارها بگذرند. واقعیت این است که در برخی سناریوها، بازاریابی سنتی بخشی حیاتی از کمپینها در نظر گرفته می شود. استراتژی بازاریابی سنتی بارها و بارها توسط شرکت های بزرگ و کوچک به اجرا در آمده اند. برخی از استراتژی های بازاریابی سنتی تقریبا به اندازه خود مفهوم بازاریابی قدیمی هستند و بسیاری از آنها، امروزه نیز موثر هستند و کارایی خود را از دست نداده اند و در برخی از کسب و کارها نیز اثربخشی بالایی داشته اند.
آرشیو مقالات بازاریابی و فروش (کلیک کنید)
آرشیو مقالات کسب و کار (کلیک کنید)
برای اشتراک گذاری این صفحه کلیک کنید: واتساپ | تلگرام
اینستاگرام دکتر مرزبان (کلیک کنید) | مشاوره و کوچینگ فردی با دکتر مرزبان (کلیک کنید)
برای دریافت راهنمای در واتساپ (کلیک کنید) 09164052373
اسمش سنتی هست
ولی خیلی گرونه! :)))
این هر هفته مطالب جدید و خوب دارید، واقعا عالیه
ممون از تیم خوبتون
تبلیغات مستقیم موثر ترین روش هست
سخت و زمانبره
ولی پوووول خوبی گیرتون میاد