20 صلاحیت ضروری در کوچینگ
سلام به همراهان خوب علم ما، در این مقاله قصد داریم از صلاحیت هایی صحبت کنیم که یک کوچ حرفهای باید داشته باشد. و هر فردی که می خواهد به صورت تخصصی در مهارت کوچینگ فعالیتی جدی داشته باشد، باید به این 20 صلاحیت ضروری در کوچینگ مجهز باشد. آگاهی از این صلاحیت ها هم برای کوچ ضرورری است و هم برای مراجعین کوچ. زیرا با شناخت صلاحیت ها، افراد کوچ مناسب خود را پیدا می کنند و این کار سبب پیشرفت آنها می شود. با علم ما همراه باشید.
یک کوچ حرفه ایی…
یک کوچ حرفهای برای کمک به افراد یا سازمان ها به جای تحمیل، توصیه یا دادن راهکار، همواره پای خود را از ذهن مراجع بیرون نگه داشته، تمامی ایده ها و راه حل ها را از ذهن خود فرد بیرون می کشد. سپس با مهارت و تخصصی که دارد به پرورش این راهکارها می پردازد و افراد و سازمان ها را به تفکر و خلاقیت در رابطه با حل مسائل خود وا می دارد و همواره آنها را در این زمینه توانمند می بیند.
طبیعتا برای همراهی و پیمودن این مسیر به صورت اصولی و حرفهای، یک کوچ باید از مهارت ها و صلاحیت های ویژهای برخوردار باشد. در ادامه به 20 صلاحیت ضروری اشاره می کنیم. با علم ما همراه باشید.
20 مورد از صلاحیت های ضروری در کوچینگ:
1. اجرای کوچینگ طبق اصول اخلاقی:
رعایت اصول اخلاقی یکی از موارد مهم از 20 صلاحیت ضروری در کوچینگ است. و نقش بسیار مهمی در ایجاد یک رابطه مثبت و دارای اعتماد با مراجعین ایفا می کند. اصول اخلاقی کوچینگ تضمین می کنند که کوچ، بهترین منافع مراجع را در نظر می گیرد. و با توجه به اصولی اخلاقی، آنها را در رسیدن به هدفشان همراهی می کند.
2. امانت داری:
یکی از پرقدرت ترین صلاحیت های یک کوچ، امانت داری و حفظ اطلاعات محرمانه مراجعین است. فقط در این صورت است که یک رابطه کوچینگی بر پایه اعتماد و اقدام برای رفع مشکل ایجاد می شود.
3. چشم انداز:
یک کوچ خوب دیدگاه افراد را درک می کند و به آنها قدرت می دهد تا دیدگاه خود را برای بهبود عملکرد تغییر دهند.
4. تنظیم و حفظ توافقنامه کوچینگ:
یکی از صلاحیت های مهم در کوچینگ این است که کوچ و فرد به رابطهی کاملا تعریف شده با چارچوب های مشخص وارد می شوند. کوچ باید بداند با طرف مقابل به شکل شفاف دربارهی نوع همکاری و چارچوب رابطه، فرایند و مسیر و نیز برنامه ها و اهداف کوچینگ توافق و پایبند باشد.
5. ایجاد و توسعه اعتماد و امنیت:
یکی از پایه های برقراری ارتباطات سازنده در کوچینگ، ایجاد و توسعه اعتماد و امنیت است. اعتماد، پایهای اساسی در هر رابطه انسانی است و در کوچینگ نیز نقشی بینظیر در ایجاد محیطی دارد که سرشار از اعتماد بین کوچ و مراجع است. ایجاد این اعتماد به مراجع کمک می کند تا راحتتر به خدمات و راهنمایی های کوچ عمل کنند.
6. برنامهریزی و تعیین هدف:
توانایی ایجاد و ادامه یک برنامه کامل در جهت اهداف از صلاحیت های ضروری در کوچینگ است. کوچ باید برنامهای ارائه دهد که نتایج آن دست یافتنی، فراوان و خاص بوده و تاریخ هایی برای دستیابی به اهداف در آنها تعیین شده باشد.
7. ایجاد آگاهی:
آگاهی، پلی برای دستیابی به تغییر و رشد است. این صلاحیت کوچینگ به کوچ ها این امکان را می دهد تا مراجع خود را به خودآگاهی زیادی برسانند. ترغیب مراجع به تجربه ها جدید، تشویق و ترغیب به انعطاف پذیری از مواردی است که می تواند به آگاهی مراجع کمک کند.
8. تسهیل رشد مراجع:
کوچینگ صرفا به حرف زدن و گفتگو کردن خلاصه نمی شود، بلکه رابطهای ارزشمند است که دستاورد کوچینگ از جنس «رشد و تغییر» است.
کوچ موفق به فرد کمک می کند از نقطهای که امروز در آن قرار دارد فراتر برود. الگوهای فکری و رفتاری خود را بهبود بخشد. و با بکارگیری بهینه منابع در دسترس خود در راستای اهدافی که برای خود مشخص کرده حرکت کند. همچنین کوچ بستری مناسب برای تسهیل رشد فرد فراهم می کند که بدون وابستگی به کوچ بتواند مسیر کار یا زندگی شخصی خود را طی کند. اگر فرد به کوچ وابسته شود می توان نتیجه گرفت که کوچ به اندازهی کافی حرفهای رفتار نکرده است.
9. آگاهی از تمایزها:
یک کوچ به تمایزهای بین کوچینگ، مشاوره، روان درمانی و سایر حرفه های حمایتی معتقد است. و مراجع خود را از این تمایزها آگاه می کند و در صورت لزوم آنها را به سایر متخصصان ارجاع می دهد.
10. یادگیری:
یک کوچ همواره مشغول یادگیری است و عملکرد و شناخت از خود را جهت ارتقا سطح کوچینگ، توسعه می دهد. از نظر ذهنی و احساسی برای جلسات خود را آماده می کند و در صورت نیاز از منابع بیرونی کمک می گیرد.
11. حضور و توجه کامل:
حضور یکی از واژه های کلیدی است که یک کوچ حرفه ای باید با آن آشنا باشد. حضور به جنبه های مختلفی اشاره دارد؛ از تمرکز کافی و توجه کامل در فضای جلسه تا کنجکاوی سازنده در هیجانات و تجربیات فرد مقابل و اعتماد به نفس و تشویق و ترغیب تسلط حضور کامل در جلسه دارد.
12. ایجاد نقاط قوت:
مربیگری یک رویکرد “مبتنی بر قوت” برای غلبه بر چالش ها است. نقاط قوت طبیعی شما چیست؟ چگونه می توانید از آنها برای دستیابی به موفقیت استفاده کنید؟ یک کوچ خوب به مراجع کمک می کند تا نقاط قوت خود را پیدا کرده و در جهت اهدافش از آنها استفاده کند.
13. تمرکز ذهنی:
کوچ باید در حین جلسات کوچینگ تمرکز ذهنی کامل خود را روی مراجع و محتوای جلسه داشته باشد. قبل از حضور کوچ در جلسه، باید عواملی که باعث حواس پرتی می شوند را کنار گذاشته. مانند تلفن همراه و … .
14. تشخیص نیازها و انتظارات:
کوچ ابتدا باید نیازها، هدف ها و انتظارات مراجع را به دقت شناسایی کرده تا بتواند یک مسیر رشد مناسب برای او ایجاد کند.
15. گوش دادن فعالانه:
کوچ باید تلاش کند تا در جلسه کوچینگ، با تمرکز، اشتیاق و بدون هیچ گونه قضاوتی به سخنان مراجع خود گوش کند. همچنین او باید به زبان بدن و احساس مراجع هنگام صحبت دقت کند تا بتواند بعضی پیام های پنهان در این موارد را شناسایی کند.
16. تطابق عمل با تفکر کوچینگی:
«تطابق عمل با تفکر کوچینگی» نیز به این می پردازد که کوچ باید تفکری باز، کاوشگر، انعطاف پذیر و مراجع محور داشته باشد. کوچ باید بتواند آگاهانه با موقعیت ها و احساسات مراجع هم راستا شده، اثرگذاری بیشتری را در جلسات کوچینگ رقم بزند.
17. ارائه بازخورد سازنده:
کوچ با استفاده از مهارت بازخورد در ارتباطات، مراجعین را در مسیر رشدشان تقویت و آنها را به بهبودهای مستمر ترغیب می کند.
18. پرسیدن سوالات موثر:
یکی از صلاحیت های مهم کوچینگ، توانایی پرسیدن سوالاتی است که اطلاعات مورد نیاز را جهت حداکثر استفاده مراجع از روند کوچینگ و ارتباط با کوچ فراهم می سازد. سوالاتی را بپرسید که نشان دهد فعالانه گوش می دهید و دیدگاه مراجع را درک کرده اید.
19. طراحی شیوه های عملکرد:
طراحی شیوه های عملکرد، مثل توانایی ایجاد فرصت هایی برای آموزش دائم مراجع در طول کوچینگ. و همچنین در محیط کار، زندگی و دست زدن به اقداماتی که به بهترین نحو منجر به دستیابی به نتایج مورد توافق در فرایند کوچینگ می گردد.
20. ارتباط قوی و بیواسطه:
توانایی برقراری ارتباط موثر در طول جلسات کوچینگ و به کارگیری زبانی که بیشترین تاثیر مثبت را بر مراجع داشته باشد.
مثلا در ارائه و به اشتراک گذاشتن بازخوردها، شفاف، ماهر و رک باشد. همچنین اهداف کوچینگ، دستور جلسه و دلایل به کارگیری شیوه ها و تمرینات را به وضوح بیان کند.
جمع بندی:
در این مقاله 20 صلاحیت ضروری در کوچینگ، که یک کوچ حرفه ایی باید از آنها آگاه باشد و به درستی استفاده کند را ارائه کردیم. با این ویژگی های یک کوچ صلاحیت این را دارد که کوچی را راهنمایی کند. فقدان هر کدام از این صلاحیت ها، کوچ را زیر سوال برده. زیرا یک کوچ بدون صلاحیت، چطور می تواند مربی افراد دیگری باشد. پس اگر کوچ هستید، ابتدا این ویژگی ها و صلاحیت ها را در خود تقویت کنید. و اگر کوچی (مراجع) هستید، با توجه به صلاحیت های گفته شده کوچ مناسب خود را انتخاب کنید.
برای بازگشت به نقشه راه کوچینگ (کلیک کنید)
برای دیدن سایر نقشه راه ها و راهنمای سایت (کلیک کنید)
برای اشتراک گذاری این صفحه کلیک کنید: واتساپ / تلگرام
اینستاگرام دکتر مرزبان (کلیک کنید) | کوچینگ فردی با دکتر مرزبان (کلیک کنید)
برای دریافت راهنمای در واتساپ (کلیک کنید) 09164052373
امانت داری خیلی مهمه
بعد کوچ نماها هی از مراجعینشون فیلم میزارن
خب نمیشه که!
آدم احساس راحتی نداره
یه کوچ داشتم، تو جلسه هرکاری می کرد جز توجه به من :)))))
اصلا نفهمیدم چجوری گذشت…
حتما قبل انتخاب رزوم کوچ رو همه جوره چک کنید
و حتی برید از خودش سوال بپرسید ببینید شخصیتش چجوریه
سلام
بنظر من جای یه مورد خالیه
من تو جلسات دکتر مرزبان همیشه چک لیست های خاصشون واسم خیلی جذابه
یجورایی انگار نقشه راه دارید
و بعد از جلسه چیزی رو از دست نمیدید و میدونید دقیقا چیکار کنید