سرخط خبرها
خانه / کسب و کار / بازاریابی و فروش / انواع روش های تبلیغات

www.elmema.com سال 1403 را هدفمند و با برنامه ریزی آغاز کن! | دوره رایگان کلیک کنید www.elmema.com

انواع روش های تبلیغات
انواع روش های تبلیغات

انواع روش های تبلیغات

انواع روش های تبلیغات

 

سلام به همراهان علم ما، با پیشرفت تکنولوژی و تغییر روش زندگی، شاهد وجود تغییرات در نحوه آشنایی مصرف کنندگان با یک سرویس یا محصول هستیم. انواع روش‌ های تبلیغات امروزی به وسیله اینترنت و فضای مجازی، باعث شده است، دست افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، به‌شدت باز شود و از روش ها و تکنیک های جدید و مختلفی برای آشنایی و فروش محصولات خود استفاده کنند.

در کنار روش های تبلیغات آنلاین، روش های سنتی همچنان پابرجا هستند و مورد استفاده قرار می گیرند.

در این مقاله قصد داریم به مفهوم تبلیغات و در ادامه آن به انواع روش های تبلیغات بپردازیم. با ما همراه باشید.

 

تبلیغات چیست؟

تبلیغات ریشه در زندگی اجتماعی انسان‌ها دارد. و عملی است که در آن فروشنده یا تولیدکننده با انجام امری سعی دارد که خریدار بالقوه را از تولید محصول مورد نظر آگاه کند.

به بیانی دیگر تبلیغات عبارت است از ایجاد پیام و استفاده از تکنیک‌های مختلف روانشناسی برای ترغیب افراد به خرید محصولات و خدمات.

شاید بتوان گفت یکی از بهترین راه‌هایی که می‌توانید از طریق آن مخاطب را به خودتان جذب کنید، تبلیغات است.

تبلیغات در مارکتینگ، به شرکت‌ها و صاحبان کسب و کار این امکان را می‌دهد که به خوبی ویژگی‌ها و کاربردهای محصولاتشان را به دیگران معرفی کنند.

در واقع از این طریق قادر‌ هستند مخاطبان را به خودشان جذب کنند و در نهایت محصولشان را به فروش برسانند.

 

 روش های تبلیغات:

امروزه روش های زیاد و متفاوتی برای تبلیغات وجود دارد. کسب و کارها برای دیده شدن باید از این روش ها استفاده کنند وگرنه احتمال فراموش شدن از طریق خریدار به علت زیاد شدن رقیب در بازار وجود دارد.

در ادامه انواع روش های تبلیغات را بررسی می کنیم.

  1. تبلیغات آنلاین:

تبلیغات آنلاین یعنی هر فعالیتی که از اینترنت برای ایجاد آگاهی، علاقه یا انجام فعالیتی درباره محصولات و خدمات مشخصی استفاده می‌­کند.

  • تبلیغات شبکه های اجتماعی:

این روزها وقتی صحبت از تبلیغات آنلاین می شود، ذهن ها به سمت شبکه های اجتماعی سوق داده می شوند.

همانطور که می دانید تبلیغات در شبکه های اجتماعی بازار داغی دارد و علت آن درگیرسازی بالای کاربران شبکه‌­های اجتماعی است.

نکته مهم در این نوع تبلیغات آن است که باید متناسب با فرهنگ رفتار کاربران شبکه­‌های اجتماعی در هر کشور، تبلیغات، طراحی و اجرا شود.

رسانه‌های اجتماعی مهم‌ترین بستر برای تبلیغات به شمار می‌روند؛ چرا که حجم بسیار زیادی از افراد در این شبکه‌ها حضور فعال دارند و می‌توانند در مدت زمان کوتاهی به مخاطبان فعال و مشتریان وفادار شما تبدیل شوند.

در ایران همان­طور که می‌­دانید شبکه‌­های اجتماعی و پیام‌­رسان‌­های محبو­ب‌­ موارد زیر هستند که شما می‌­توانید با آن­ها ارتباط قوی با مشتریان برقرار کنید.

شبکه­‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، لینکدین، توییتر، فیسبوک، یوتیوب، آپارات، پینترست، گوگل پلاس و پیام‌رسان‌­هایی مانند تلگرام، واتس‌­آپ.

  • تبلیغات ویدیویی:

در این نوع تبلیغات محتوایی ویدیویی آماده شده را در رسانه‌­های فارسی ارائه می‌­دهید. طول این ویدیوها معمولا کوتاه است و حاوی پیامی برای دعوت از مشتری به انجام فعالیت می باشد.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید کاربران اینترنت، به مقدار بسیار بیشتری به جست‌وجوی ویدیو در شبکه هایی مانند یوتیوب می‌پردازند. ساخت و انتشار ویدیوهای مرتبط با محصول و خدماتتان در کانال‌های ارتباطی تصویری، مانند یوتیوب می‌تواند راه مهمی برای تاثیرگذاری تبلیغات باشد.

  • تبلیغات اپلیکیشنی:

در این نوع، تبلیغات توسط اپلیکیشن موبایل به کاربران نمایش داده می‌شود. تبلیغ‌کنندگان به ناشران که همان صاحبان اپلیکیشن هستند، هزینه پرداخت می‌کنند تا تبلیغات خود را به مخاطبان آن اپلیکیشن نمایش دهند.

برنامه‌های بازی، سرگرمی و شبکه‌های اجتماعی به شدت به تبلیغات درون برنامه‌ای متکی هستند.

  • اینفلوئنسرها:

اینفلوئنسر مارکتینگ یعنی تبلیغ محصول یا خدمات به وسیله یک فرد اثرگذار در جامعه.

از آنجایی که اینفلوئنسرها افرادی تاثیرگذار و معروف در جامعه هستند و عده بسیار زیادی آنان را دنبال می‌کنند، اخیر تاثیر قابل توجهی در تبلیغ محصولات داشته اند.

زمانی که محصول شما از طریق یک اینفلوئنسر تبلیغ می‌شود، اعتماد مخاطب را با خودش همراه می‌کند و در نهایت به خرید و تهیه کالا و خدمات از سوی او منجر می‌شود.

  • بازاریابی محتوایی:

تبلیغ از راه بازاریابی محتوا یک روش عالی برای معرفی غیرمستقیم محصولات و خدمات شما به مشتریان است. زمانی که مخاطب، تبلیغات شما را از راه اطلاعات و متن دریافت می‌کند، برند شما را به خوبی به خاطر می‌سپارد و ارتباط موثری برای انتخاب شما شکل می‌گیرد.

بازاریابی محتوایی اگر به درستی انجام شود، شما را در میدان رقابت تبلیغاتی به پیروزی می‌رساند.

  • تبلیغات نمایشی:

با سابقه‌­ترین نوع تبلیغات آنلاین، تبلیغات نمایشی است. مصداق این نوع از تبلیغات را معمولا در بنرهایی دیده‌­اید که اطراف سایت‌­ها در صفحات اصلی یا داخلی یک سایت­، در سایدبار یا میان یک مطلب به صورت بنرهای ثابت یا بنرهای متحرک می­‌بینید.

در این نوع از تبلیغات نمایشی، تبلیغ­‌دهنده می‌­تواند در ازای تعداد نمایشی که توسط کاربران انجام شده پول آن را پرداخت کند.

 

  1. تبلیغات رادیو و تلویزیون:

تبلیغات تلویزیونی و رادیویی از مهم‌ترین نوع تبلیغات در دهه‌های گذشته بوده. اما به‌ مرور زمان و با توسعه‌ی فناوری‌های مختلف در سطح اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، به‌ تدریج از اهمیت و اثربخشی آنها کاسته شده است.

ولی هنوز هم بخش قابل توجهی از افراد جامعه بسته به علایق و روحیات خود، برخی از برنامه‌های تلویزیون را مشاهده می‌کنند. این موضوع باعث شده تبلیغات تلویزیونی به عنوان رسانه‌ای با بازدید بالا، نقش پررنگی در کمپین‌های تبلیغاتی داشته باشند. انواع تبلیغات تلویزیونی:

  • تبلیغات بین برنامه ها:

تبلیغاتی که بصورت مستقیم به نام پیام های بازرگانی بین برنامه های تلوزیونی و بصورت صوتی در بین برنامه های رادیویی پخش می شوند.

  • تبلیغات نامشهود:

در این روش، تبلیغاتی هستند که به طور غیرمستقیم در فیلم‌ها و برنامه‌ها صورت می‌گیرند. مثلا اگر در فیلمی شاهد استفاده‌ی چشمگیر شخصیت‌ها از یک برند خاص نوشیدنی بودید، باید متوجه بشوید که این فیلم در حال تبلیغ این برند بصورت غیر مستقیم می باشد.

این روش از تبلیغات نیز اثرگذاری خوبی دارد و به تبلیغ‌کننده اجازه می‌دهد تا بر اساس اطلاعات و خواسته‌های جمعیت‌شناختی مخاطبان را هدف بگیرد.

 

  1. تبلیغات محیطی:

هر گونه تبلیغاتی که مخاطب در بیرون از منزل خود با آن روبه‌رو بشود، در زمره‌ی تبلیغات محیطی قرار می‌گیرد. مانند بیلبوردها و …

شما بارها در طول روز در مکان های مختلف شهر، انواع تبلیغات محیطی را مشاهده می کنید که ممکن است بسیاری از آن ها شما را به خود جذب نماید.

در واقع استفاده از تبلیغات محیطی در دنیای امروزه به عنوان یکی از مهم ترین استراتژی های کسب و کار کاربرد یافته است و می تواند انتخاب اول بسیاری از مدیران برای معرفی محصول خود به مشتری باشد.

اما استفاده از تبلیغات محیطی یک تفاوت عمده با برخی از روش های دیگر دارد و آن تفاوت این است که در تبلیغات محیطی، قبل از اینکه مشتری به مرکز خرید و یا بازار مراجعه کند، نام محصول در ذهن او حک شده است.

همین موضوع می تواند اهمیت این نوع از تبلیغات را بسیار بالا ببرد. در واقع زمانی که تبلیغات محیطی خلاقیت ویژه ای به همراه داشته باشد می تواند در کم ترین زمان ممکن ذهن مشتری را به تصرف خود در بیاورد.

با من همراه باشید تا در ادامه با برخی تبلیغات محیطی آشنا شوید:

  • بیلبوردها:

همان طور که پیش تر گفتیم، بیلبوردها یکی از روش های تبلیغات محیطی می باشد. بیلبورد های تبلیغاتی در صورتی که دارای طرح های خلاقانه باشند و در مکان مناسبی استفاده شود، همچنین در طراحی آن ها تفکر و ایده های مناسبی استفاده شود، می توانند تاثیرگذاری بیشتری نسبت به روش های دیگر داشته باشند.

  • تبلیغات محیطی بر روی عرشه پل ها:

عرشه پل ها جایگاه بسیار مناسبی برای تبلیغات محیطی محلی می باشد. تبلیغاتی که جامعه هدفش ساکنان یک منطقه خاص هستند می توانند با تبلیغات بر روی عرشه پل های عابر پیاده ی آن منطقه به اهداف خود برسند.

  • بدنه اتوبوس ها:

یکی دیگر از تبلیغات محیطی، بدنه اتوبوس ها می باشد که مانند بیلبوردها اگر از خلاقیت خوبی برخوردار باشند می توانند تاثیر خوبی روی مخاطبین داشته باشند.

  • تبلیغات محیطی ترانزیتی:

تبلیغاتی که با توجه به جامعه هدف توریست ها در ایستگاه های مترو و یا پایانه های مسافربری قرار می گیرند. این مدل تبلیغات محیطی برای کسب و کارهای محلی بسیار به صرفه تر و تاثیر گذارتر است.

 

  1. تبلیغات چاپی:

یکی از قدیمی ترین روش ها برای تبلیغات استفاده از انواع روش های چاپی است. شاید با به وجود آمدن شیوه های نوین تبلیغاتی و گسترش اینترنت، تصور کنید که روش های تبلیغاتی چاپی دیگر کارآمد نباشد، اما این تصور شما کاملا اشتباه است.

هنوز هم شیوه های قدیمی برای تبلیغات مورد استفاده بسیاری از افراد بوده و نتایج خوبی دارد. در ادامه به برخی از روش های تبلیغات چاپی اشاره می کنیم.

  • تبلیغات در مطبوعات:

یکی از قدیمی ترین شیوه های تبلیغات در جهان، مطبوعات است که شامل روزنامه ها و مجلات می باشد.

بخش آگهی مطبوعات سال هاست که به عنوان یکی از انواع تبلیغات چاپی مورد استفاده قرار دارد. مخاطبان این آگهی ها، همان خوانندگان و مخاطبان آن روزنامه یا نشریه ای می باشند که تبلیغ در آن چاپ شده.

از جمله مزایای چاپ آگهی در مطبوعات نسبت به سایر رسانه ها، این است که مخاطب مطبوعات معمولا با آرامش بیشتری به خواندن آگهی می پردازد و به نوعی مخاطب خاص آن تبلیغ محسوب می شود.

  • کاتالوگ:

کاتالوگ یعنی مجموعه ای گردآوری شده از محصولات یا خدمات مورد ارائه توسط یک شرکت با ذکر اطلاعات.

در واقع برای معرفی محصولات و خدمات می توان از کاتالوگ به عنوان یکی از انواع تبلیغات چاپی استفاده کرد.

این روش بسیار پرکاربرد است و می توان اطلاعات دقیق و مختصر، به همراه تصویر واضح در اختیار مخاطب قرار دهد تا در صورت نیاز بتواند به شما دسترسی داشته باشد. می توانید با توجه به نیاز و سلیقه خود، در اندازه و طرح های مختلف اقدام به چاپ کاتالوگ کرده و از این روش تبلیغات چاپی بهره مند شوید.

  • کارت ویزیت:

از دیگر روش های تبلیغات چاپی می توان به کارت ویزیت اشاره کرد. کارت ویزیت یکی از مهمترین ابزارهای برندسازی و تبلیغات در همه کسب و کارها محسوب می شود.

کارت ویزیت ها علی رغم اینکه ابزاری کوچک در صنعت چاپ به حساب می آید ولی هر کارآفرین در هر حرفه و کسب و کاری می تواند از کارت ویزیت تاثیر بسزایی در موفقیت شغلی یا حرفه خود حتی در عصر دیجیتال بدست بیاورد.

استفاده از کارت ویزیت برای معرفی اشخاص و شرکت ها بسیار موثر است. انتخاب جنس و طرح مناسب در طراحی کارت ویزیت به شما کمک می کند تا اطلاعات مربوط به کسب و کارتان را در اختیار مخاطب قرار دهید.

  • بروشور:

بروشور برگه ای شامل مجموعه اطلاعات جزئی و خاص در مورد ویژگی ها و فواید یک محصول، عملکردهای آن، نحوه مصرف، قیمت و … و مجموعا شامل اطلاعاتی است که برای مصرف کننده مفید بوده و برای انتخاب محصول توسط او در برگه درج می شود.

این نوع  تبلیغات چاپی از نظر اقتصادی به صرفه است و می توان بروشورها را در اندازه و طرح های مختلفی چاپ و در اختیار افراد بسیاری از جامعه قرار داد.

  • بنر تبلیغاتی:

یکی دیگر از انواع تبلیغات چاپی، استفاده از بنر و پوستر می باشد که با ادغادم خلاقیت گرافیک و هنر تبلیغات می توانند مخاطب را به خود جذب کنند.

شما می توانید بنر تبلیغاتی خود را در محلی نصب کنید که روزانه هزاران نفر از آن جا گذر می کنند و تبلیغ شما را مشاهده می کنند. هر چه طرح، گرافیک و متن مورد استفاده شما جذاب تر باشد مخاطب را به خودش بیشتر نزدیک می کند.

  • تراکت:

تراکت ها کاغذ های کوچک تا نشده ای هستند که پیام کوتاه و ساده ای به صورت چاپ روی آن ها نوشته شده است. اگر تراکت شرایط یک تبلیغ خوب را از لحاظ رنگ، سایز و محتوا داشته باشد بیش ترین تاثیر را در ذهن مخاطب خواهد گذاشت.

تراکت ها به دلیل سبکی و سادگی نسبت به سایر روش های تبلیغاتی بسیار مقرون به صرفه هستند و هزینه ها در آن ها به شدت کاهش یافته است. تراکت ها می‌توانند در تبلیغات محلی نقشی عمده و چشمگیری داشته باشند.

از مزایای تراکت می‌توان به قدرت اطلاع رسانی سریع و در عین حال ساده آن اشاره کرد. شما با چاپ یک تراکت به مخاطب، آدرس و شماره تماس خود را می‌رسانید.

 

  1. تبلیغات چریکی:

تبلیغات چریکی که نام دیگر آن بازاریابی پارتیزانی است، به دنبال راهکارهای نوین و نوآورانه و خلق ایده های جذاب یک استراتژی تبلیغاتی نامتعارف است که سعی می‌کند با حداقل هزینه مالی، بیشترین بازخورد را داشته باشد.

در واقع این نوع تبلیغات سعی دارد که با کاهش هزینه ها و افزایش جذابیت تبلیغ، به طوری که از تکرار و تقلید بپرهیزد و پیامی ماندگار را در ذهن مخاطب هدف تداعی نماید و با پیگیری مکرر و استفاده از برنامه ها و راهبردهای جدید موجب توسعه یک کسب و کار شود.

اساس تبلیغات چریکی، همانگونه که از نام آن پیداست، مشابه تاکتیک جنگ چریکی است. سربازها در جنگ‌های چریکی یا نامنظم، از حرکات غیرقابل‌ پیش بینی و غافلگیرکننده برای شکست دشمن استفاده می‌کنند.

تبلیغات چریکی یک روش غیر معمول است و به راحتی قابل پیاده‌سازی بوده و هزینه مالی آن بسیار پایین است. با اینحال، می‌تواند یک تاثیر قابل توجه در مخاطب داشته باشد و برند را به شکلی جذاب و خلاقانه به مشتری معرفی نماید.

استراتژی بازاریابی چریکی بیشترین کاربرد را برای جلب توجه و ایجاد غافلگیری دارد، به همین دلیل برای شرکت‌های کوچکی که چندان نام و آوازه‌ای ندارند خیلی مناسب است.

بنابراین شرکت‌ها و کسب و کارهای مختلف در صورتی که شناخت کافی نسبت به جامعه هدف خود داشته باشند، می‌توانند با خلاقیت و ابتکار فردی و صرف کمترین هزینه یک کمپین تبلیغاتی راه‌اندازی کنند و نظاره‌گر بازخورد حاصل از تبلیغات به سبک بازاریابی چریکی باشند.

در ادامه به انواع روش های تبلیغات چریکی می پردازیم.

  • تبلیغات چریکی محیطی:

این شیوه از بازاریابی چریکی شاید محبوب‌ترین شیوه در بحث انواع بازاریابی چریکی باشد. در این شیوه از بازاریابی شرکت موردنظر با نصب یک تصویر در یک منطقه پر تردد موجب جذب مخاطب می‌شود. این تصویر یا بیلبورد هر چقدر خلاقانه‌تر باشد، جذابیت بیشتری دارد.

ما هر روز این شیوه از بازاریابی چریکی را به وفوور در خیابان‌ها مشاهده می‌کنیم. به خاطر داشته باشید اگر در این شیوه از بازاریابی، هدفمند و تاثیرگذار تبلیغ کنید، به طور حتم بر ذهن مخاطب تاثیر خواهید گذاشت.

  • تبلیغات چریکی ویروسی:

این نوع بازاریابی، یکی از بهترین نمونه‌های تبلیغ محصول به صورت چریکی است. در بازاریابی ویروسی، یک تبلیغ موفق می‌تواند دهان به دهان بین مردم گشته و بخش زیادی از جامعه را درگیر کند.

اگر این استراتژی به روش درستی انجام شود، در موفقیت کسب و کار ما، تاثیر شایانی خواهد داشت.

  • تبلیغات چریکی پوستری و دیواری:

از قدیمی‌ترین انواع بازاریابی چریکی، می‌توان به بازاریابی پوستری یا دیواری اشاره کرد، که از کوچه‌ها و خیابان‌های شهر به‌عنوان بوم‌های نقاشی عظیم استفاده می‌کند.

در این روش، به وسیله‌ی پوسترهای بزرگ و نقاشی‌های دیواری به تبلیغ محصول و یا برند خود می‌پردازیم.

این روش در ایران بسیار متداول است؛ مثلا پل‌های عابر پیاده و یا بیلبوردها و تابلوهای بزرگی که در بزرگراه‌ها نصب هستند، می‌توانند نمونه‌ای آشکار از بازاریابی پوستری به حساب بیایند.

  • تبلیغات چریکی از نوع پنهانی:

این روش یکی از بحث برانگیزترین انواع تبلیغات چریکی است، در این نوع از تبلیغات نیاز به تاکتیک مشخص بسیار موثر است و با ارائه ویژگی‌های یک محصول موجب فروش آن می‌شوید.

در این روش، مشتری حتی تا چند لحظه قبل از شناخت و خرید محصول، از اصل موضوع آگاهی ندارد. به طور مثال، در جمعی صحبت از محصولی خاص می‌شود و یک یا چندین نفر، به طور ویژه از آن محصول تعریف کرده و تجربه‌ی خوبشان از استفاده از محصول را با دیگران در میان می‌گذارد.

بعد از مدتی، متوجه خواهید شد که آن فرد، در حقیقت نماینده‌ی برند همان محصول بوده و قصدش نیز تبلیغ محصول است.

 

نتیجه گیری:

در این مقاله با انواع روش های تبلیغات و مفهوم تبلیغات آشنا شدید و ضرورت وجود تبلیغات چه بصورت آنلاین و یا بصورت سنتی را درک کرده اید، اگر تا الان برای تبلیغات اقدام نکرده اید، باید برای گسترش کسب و کار خود تبلیغات را شروع کنید.

می‌توانید ایده‌های خوبی برای اهداف خود داشته باشید، لازم است بدانید از چه روش‌های تبلیغاتی برای دستیابی به آن‌ها استفاده کنید.

با برنامه‌ریزی در مورد هر نوع تبلیغات، مشخص کنید که کدام یک از آن‌ها آورده بیشتری برای شما دارند و درصد بالایی از بودجه خود را به آن اختصاص دهید.

از ابزار تحلیلی دقیق استفاده کنید و با استفاده از نتایج آن، راه درست تبلیغات را مشخص کنید. برای مشاوره کسب و کار در زمینه تبلیغات (کلیک) کنید.

 

 

www.elmema.com

برای دیدن دسته بندی مقالات کسب و کار (کلیک کنید)

برای دیدن سایر نقشه راه ها و راهنمای سایت (کلیک کنید)

برای دریافت راهنمای در واتس‌اپ (کلیک کنید)

برای اشتراک گذاری این صفحه کلیک کنید:  واتس‌اپ تلگرام 

 

درباره ی شبنم مرزبان

Avatar photo
شبنم هستم، نویسنده کتاب سخت تر از سخت و سرپرست نویسندگان علم ما. مطالعه، آموزش دیدن و نوشتن رو خیلی دوست دارم و در علم ما مقالاتم رو با شما به اشتراک میزارم...

مطلب پیشنهادی

اهمیت ظاهر محصول

ویدیو: اهمیت ظاهر محصول | دکتر شهریار مرزبان

اهمیت ظاهر محصول دکتر شهریار مرزبان   سلام به همراهان خوب علم ما. آیا به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *