خانه / هدف گذاری / 20 اشتباه در هدف گذاری
20 اشتباه در هدف گذاری
20 اشتباه در هدف گذاری

20 اشتباه در هدف گذاری

20 اشتباه در هدف گذاری

 

سلام به همراهان علم ما، در این مقاله به 20 اشتباه در هدف گذاری می پردازیم.

برای همه ما پیش آمده که بارها برای هدفی، برنامه ریزی کردیم ولی به هدف خود نرسیدیم و بدون اینکه دنبال دلیل آن باشیم، دلسرد شده و از آن صرف نظر می کنیم. ولی چرا؟ کجا اشتباه کردیم؟ مگر هدف ما مشکلی داشته؟ گاهی در هدف گذاری اشتباهاتی انجام می دهیم که باعث می شود از مسیر اصلی فاصله بگیریم و دلسرد شویم. در این مقاله می خواهیم اشتباهات هدف گذاری را بررسی کنیم. با این کار می فهمیم کجای کار را اشتباه انجام داده ایم و با اصلاح آن می توانیم به مسیر خود ادامه دهیم. پس با علم ما همراه باشید.

 

اشتباهات در هدف گذاری:

 

1. گنگ و مبهم بودن هدف:

اولین قدم این است که شما هدفی واضح و روشن برای خود داشته باشیم. مثلا اگر می خواهید درآمد خود را افزایش دهید، نمی توانید بگوید هدف من این است پول بیشتری داشته باشم، در حالی که هدف چیزی است که باید کاملا مشخص باشد، نوشته شده و خاص باشد، به همراه جزئیات.

باید بصورت دقیق و مشخص مبلغی مشخص کنید. مثلا من می خواهم در ماه 10 میلیون درآمد داشته باشم و براساس این هدف، برنامه خود را تنظیم می کنید.

 

2. اهداف غیر منطقی:

برای خود هدفی تعیین می کنید که با شرایط شما همخوانی ندارد. مثلا در یک ماه 15 کیلو وزن کم کنید. این هدفی غیر منطقی و غیر عقلانی است، شاید این هدف غیر ممکن نباشد ولی عاقلانه نیست، هم برای سلامتی شما خطر دارد و هم وقتی به این هدف نرسیدید ناامید می شود. پس اهداف معقول انتخاب کنید.

هدف قطعی شما باید طوری باشد که احتمال منطقی موفقیت در هنگام شروع، پنجاه پنجاه باشد. اگر قبلا به هدف خاصی نرسیده اید، هدفی را تنظیم کنید که هشتاد تا نود درصد احتمال موفقیت دارد. به خود سخت نگیرید. بعدا می توانید اهداف بزرگ تری برای خود در نظر بگیرید.

 

3. هدف باید مکتوب باشد:

شما نمی توانید به آرزوهای خود برچسب هدف بزنید. هدف باید مکتوب باشد. آن را هر روز بررسی کنید. هدفی که نوشته نشده باشد، فقط یک آرزو و رویا است.

پس بعد از مشخص کردن هدف خود، آن را بنویسید. خیلی از مردم می گویند در ذهن خودم هدف دارم و برنامه ریزی می کنم. ولی این بزرگترین اشتباه در هدف گذاری است، هدف باید مکتوب، دقیق و مشخص باشد.(20 اشتباه در هدف گذاری)

 

4. نقطه شروع خود را نمی دانید:

فرض کنیم شما قصد دارید به شهری سفر کنید، ولی نمی دانیم اکنون خودتان در کدام شهر هستید؟ اول مشخص کنید کجا هستید. نقطه شروع شما کجاست؟ درآمد بیشتر می خواهید؟ اکنون چقدر درآمد دارید؟ می خواهید وزن کم کنید؟ اکنون چند کیلو هستید؟ براساس نقطه شروع خود حرکت کنید و هدف خود را مشخص کنید.

برای افرادی که در مورد آینده شغلی و مسیر پیش رو دچار سردرگمی هستند و نمی دانند که از کجا باید شروع کنند، می توانید به دوره نقطه شروع مراجعه کنید. در دوره نقطه شروع ما هر آنچه که برای شروع مسیر هر فرد لازم است بصورت کامل  آموزش داده ایم!

 

 

5. مهلتی برای هدف خود مشخص نکردید:

هدفتان هر چه باشد، فهرستی از تمام کارهایی که باید در راه رسیدن به هدفتان انجام دهید، تهیه کنید. برای هر یک از این وظایف مهلت تعیین کنید.

خیلی از مردم هدف مشخص می کنند ولی مهلت آن را تعیین نمی کنند. درآمد بیشتر می خواهید؟ در مدت چه زمانی؟ مثلا مشخص کنید تا یک سال آینده می خواهم درآمد خود را دو برابر کنم.

اگر مهلت شما به پایان رسید و به هدف خود نرسیدید، هیچ اشکالی ندارد. مهلتی دیگر مشخص کنید و اگر باز هم هدف انجام نشد، باز هم مهلتی دیگر انتخاب کنید. مهم این است که اهداف و برنامه شما زمانبندی داشته باشد.(20 اشتباه در هدف گذاری)

 

6. ناامید هستید:

خیلی از مردم در ابتدای هدف خود دائم می گویند، “من که می دانم موفق نمی شوم” “من که می دانم نمی توانم” “من که می دانم کنکور قبول نمی شوم”.

از ابتدای کار با انرژی منفی شروع می کنید؟ یا هدف خود را شروع نکنید یا به خود اعتماد کنید و برای رسیدن به اهداف تلاش کنید. اعتماد بنفس داشته باشید، توانایی خود را باور کنید و خود را لایق هدفی که دارید بدانید.

شما خود را لایق 2 برابر درآمد کنونی می دانید؟ اگر پاسختان مثبت است پس دست به کار شوید. توانایی افراد موفق و ناموفق در همین است، خود را لایق بدانید و با اعتمادبنفس شروع کنید.(20 اشتباه در هدف گذاری)

 

7. تعیین تعداد زیادی از اهداف:

یکی از اشتباهات رایج هدف گذاری، انتخاب تعداد زیادی هدف اصلی است. شما نمی توانید نصف روز خود را در باشگاه ورزشی بگذرانید و توقع داشته باشید در شغل و درآمد خود پیشرفت کنید. اهداف اصلی شما باید در یک راستا باشند.

پس با دقت اهداف اصلی و جزئی خود را انتخاب کنید. اگر برای تعیین هدف سردردگم هستید، هدف ندارید و یا برای تعیین هدف به کمک احتیاج دارید، نگران نباشید. می توانید به دوره هدف گذاری مراجعه کنید. در این دوره، هدف گذاری را با مجموعه درس های مرتبط و مکمل بصورت کامل آموزش داده ایم!

 

 

8. موانع سر راه:

خیلی مواقع برای خود هدفی در نظر می گیریم ولی در وسط راه با پیدا شدن اولین مانع و مشکل آن را رها می کنیم. اکثر مردم حتی قبل از این که یک بار سعی کنند، دست از تلاش برمی دارند.

موانع و مشکلات برای همه هست. برای همین عده ایی در کاری موفق و عده ایی ناموفق هستند. افراد موفق مشکلات را حل می کنند، فرار نمی کنند. موانع را پشت سر می گذارند، به عقب بر نمی گردند. در راه خود ثابت قدم باشید.(20 اشتباه در هدف گذاری)

 

9. شکست خوردن:

شکست سخته، ولی پایان کار نیست. خیلی از ما بعد از شکست کلا هدف را رها می کنیم. تفاوت افراد موفق و ناموفق در همین است، که افراد موفق بیشتر از افراد ناموفق شکست می خورند. افراد موفق چیزهای بیشتری را امتحان می کنند، شکست می خورند، خودشان را جمع و جور می کنند و دوباره می کوشند و بارها و بارها این کار را انجام می دهند و سرانجام موفق می شوند.

شما باید قبل از دستیابی به اهدافتان چندین بار در انتظار شکست باشید. باید به شکست موقتی بعنوان بخشی از بهایی نگاه کرد که شما در مسیر خود به سوی موفقیت می پردازید. موفقیتی که سرانجام بدست می آورید. شکست بخشی از مسیر است، نه پایان مسیر.

 

10. نداشتن برنامه:

وقتی شما هر کاری را اصولی شروع کنید، موفقیت شما تضمین شده است. در هدف گذاری، بعد از انتخاب هدف، باید برنامه ریزی کنید، داشتن برنامه ریزی دقیق و منظم، تضمین اهداف شماست. شما نمی توانید بدون داشتن برنامه مشخص حرکت کنید و توقع داشته باشید به هدف خود برسید.

هدف از برنامه ریزی، تواناسازی شما است تا بتوانید هدف اصلی خود را به صورت یک طرح برنامه ریزی شده با مراحل و مهلت مشخص درآورید. تمام افراد موفق از روی برنامه های نوشته شده عمل می کنند.

هر دقیقه که صرف برنامه ریزی می شود، باعث صرفه جویی 10 دقیقه کاری می شود. هر دقیقه که شما قبل از شروع بکار صرف برنامه ریزی و تفکر می کنید، هنگام کسب نتیجه در وقت و انرژی صرفه جویی می کنید.

اگر برای برنامه ریزی دچار مشکل شده اید و برنامه های خود را در وسط راه رها می کنید، می توانید به دوره برنامه ریزی مراجعه کنید. در دوره برنامه ریزی ما هر آنچه که برای داشتن برنامه کامل و اصولی نیاز دارید را بصورت کامل آموزش داده ایم!

 

 

11. اهداف فردی یا دیگران:

هدفی را انتخاب کرده اید که دیگران دوست دارند و خودتان علاقه ایی به آن ندارید؟ این کار نه تنها اشتباه در هدف گذاری است، بلکه اشتباه بزرگی در زندگی می باشد.

اهدافی که انتخاب می کنید، باید اهدافی باشند که برای خود انتخاب کرده اید، نه هدفی که دیگری برای شما بخواهد یا برای جلب رضایت دیگران.

برای اینکه فرایند تنظیم هدف اثربخش باشد باید در مورد آن چه می خواهید خودخواه و مشتاق باشید، یعنی در تنظیم اهداف برای زندگی خود، خودتان دست به کار شوید.(20 اشتباه در هدف گذاری)

 

12. به موفقیت باور ندارید:

شاید یکی از مهمترین قوانین جهان، قانون باور است. طبق این قانون به هر چه باور داشته باشید، به واقعیت تبدیل می شود. باورهایی که درباره توانمندی های خود دارید از هر عامل دیگری بیشتر بر احساسات و رفتار شما تاثیر می گذارند.

دقت کنید که باورهای شما با آنچه که می خواهید به آن دسترسی پیدا کنید، مثبت و سازگار باشند. (20 اشتباه در هدف گذاری)

 

13. از منطقه امن خود خارج نمی شوید:

منطقه امن مانع اصلی بلندپروازی، اراده و موفقیت است. وقتی از وضعیت کنونی خود راضی هستید، در مورد شغل یا درآمدتان احساس راحتی می کنید، برای ایجاد تغییر تمایل ندارید. حتی اگر آن وضعیت بهتر باشد.

نگذارید این اتفاق برای شما رخ دهد. راحت طلبی اجازه نمی دهد از همه توانایی خود استفاده کنید. اجازه نمی دهد برای اهداف خود تلاش کنید. از منطقه امن خود خارج شوید. راهی که کمک می کند از منطقه امن خود خارج شوید، تنظیم اهداف بزرگ و مبارزه طلبانه است.

 

14. برای پیشرفت در کار و حرفه خود زمان نمی گذارید:

شما مهارت و دانش خود را به روز نمی کنید. واقعیت این است که دانش و مهارت شما هم اکنون با سرعتی بیشتر از قبل متروک می شود. وقتی شروع به افزایش دانش و مهارت می کنید، تبدیل به بهترین فرد در زمینه کاری خود می شوید.

 

15. ترس از شکست:

نرسیدن به هدف به خاطر ترس از شکست فلج‌ کننده است و عدم اطمینانی است که می‌تواند شما را به‌ شدت از پیشرفت در زندگی باز نگه دارد. هیچ‌کس نمی‌خواهد شکست بخورد و ترس از شکست اغلب از نیاز به کمال‌گرایی نشأت می‌گیرد.

اما اجتناب از خطر کردن به‌هیچ‌وجه راه مناسبی برای مواجهه با آن نیست. نکته خوب این است که با نگاه کردن به علت ترستان از شکست می‌توانید راه غلبه بر آن را یاد بگیرید و اجازه ندهید که این مسئله اهدافتان را خراب کند. (20 اشتباه در هدف گذاری)

 

16. همیشه بقیه را مقصر می دانید:

مسئولیت زندگی خود را بپذیرید و دست بردارید از شکایت کردن و سرزنش دیگران و مقصر دانستن بقیه. افراد بیشماری هستند که مدام شکایت می کنند، غر می زنند و بخاطر مشکلات خود، افراد و شرایط دیگری را سرزنش می کنند.

این افراد مدام احساس منفی را با خود حمل می کنند. احساسات منفی مانع حرکت شما می شود. شما را خسته می کند. مسئولیت زندگی خود را قبول کنید و برای بهتر شدن آن تلاش کنید.

 

17. اهداف خود را به دیگران می گویید:

وقتی اهداف خود را با بقیه در میان می گذارید، در صورت شکست و یا مانعی در رسیدن به هدف، دیگران شما را قضاوت و یا تمسخر می کنند.

برای همین باید اهداف خود را محرمانه نگه دارید و در سکوت پیش بروید. آن چه بقیه نمی دانند، نمی تواند به شما صدمه بزند. اگر می خواهید راجب اهداف خود با بقیه صحبت کنید، بهترین گزینه مشاوران هستند که کمک می کنند به اهداف خود برسید. (20 اشتباه در هدف گذاری)

 

18. با افراد ناموفق معاشرت می کنید:

اگر با افرادی معاشرت می کنید که برای خود هدف و برنامه ایی ندارند، یا افراد ناموفقی در زندگی خود هستند، شما هم شبیه آنها می شوید، بصورت ناخواسته از بقیه الگوبرداری می کنید. به اطراف خود نگاه کنید. با چه اشخاصی معاشرت می کنید؟ افراد موفق و شاد؟ یا افراد ناموفق و همیشه غمگین؟

 

19. خود را با دیگران مقایسه می کنید:

مقایسه کردن خودتان با دیگران شادی شما را از بین می‌برد. این کار موجب می‌شود انرژی که برای انجام کارها در سطح بهینه داشته‌اید از بین برود. از دیگران الهام بگیرید اما خودتان را با آن‌ها مقایسه نکنید.

شما باید تلاش، پیشرفت و دستاوردهای امروز و دیروز خودتان را با هم مقایسه کنید، نه با دیگران.(20 اشتباه در هدف گذاری)

 

20. شما انعطاف پذیر نیستید:

نقطه مقابل انعطاف پذیری، سختگیری است. یعنی عدم تمایل به تغییر در موقعیت های جدید. امروزه شاید مهمترین عاملی که بر زندگی شما اثر می گذارد، سرعت تغییر است.

ما در عصری زندگی می کنیم که تغییر با سرعتی بیشتر اتفاق می افتد. تغییر اجتناب ناپذیر است در نتیجه باید در تفکر و مسیر خود انعطاف پذیر باشیم.(20 اشتباه در هدف گذاری)

 

نتیجه گیری:

در این مقاله (20 اشتباه در هدف گذاری) به اشتباهات رایج در هدف گذاری اشاره کردیم. با اصلاح این اشتباهات، می توانید در مسیر اهداف خود، به درستی قدم بردارید.

اگر هدف و برنامه ریزی دقیق و روشنی نداشته باشید، نمی توانید به اهداف خود در زندگی برسید. برای رسیدن به خواسته ها و اهداف باید موانع و اشتباهات را رفع و اصلاح کرد و اصول هدف گذاری را رعایت کرد. سنجیده قدم بردارید تا به موفقیت برسید.

www.elmema.com

برای بازگشت به نقشه راه هدف گذاری (کلیک کنید)

برای دیدن سایر نقشه راه ها و راهنمای سایت (کلیک کنید)

برای دریافت راهنمای در واتس‌اپ (کلیک کنید)

برای اشتراک گذاری کلیک کنید:  واتس‌اپ تلگرام 

 

درباره ی شبنم مرزبان

Avatar photo
شبنم هستم، نویسنده کتاب سخت تر از سخت و سرپرست نویسندگان علم ما. مطالعه، آموزش دیدن و نوشتن رو خیلی دوست دارم و در علم ما مقالاتم رو با شما به اشتراک میزارم...

مطلب پیشنهادی

پادکست: هدف دارم وقت ندارم! | دکتر شهریار مرزبان

پادکست: هدف دارم وقت ندارم! | دکتر شهریار مرزبان

پادکست: هدف دارم وقت ندارم! از دکتر شهریار مرزبان   در پادکست (هدف دارم وقت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *