خانه / توسعه فردی / مهارت‌های رشد فردی / چگونه زمان مرده را زنده کنیم؟
چگونه زمان مرده را زنده کنیم؟ How do the time dead to life?
چگونه زمان مرده را زنده کنیم؟ How do the time dead to life?

چگونه زمان مرده را زنده کنیم؟

چگونه زمان مرده را زنده کنیم؟

 

آیا تا به حال شده به خاطر اینکه زمان کافی نداشته‌اید تا همه ی کارتان را جمع و جور کنید، با وجود اینکه از خستگیِ مفرط لت و پار شده‌اید، باز هم دنبال ۵ دقیقه وقت اضافه بگردید؟ معلوم است که حسابی از دست این مشکل شاکی هستید و دنبال ماشین زمان می‌گردید. برای اینکه بدانید چطور زمان مرده را زنده کنید، ادامه‌ی این مطلب را از دست ندهید.

یک راه حل خیلی مدرن برایتان دارم: قبل از اینکه لای هر کار یا پروژه‌ای که روی میز کارتان ریخته را باز کنید و شروع به کار کنید، از خودتان بپرسید آیا اگر این کار خاص انجام نشود، آیا کسی ککش می‌گزد؟

فکر کنم تعجب کنید اگر بگویم جواب این سؤال در اغلب موارد – به شرط روراستی – «نه» خواهد بود.

خیلی خب. حالا که جواب نه بود، آن پروژه را داخل سطل آشغالی بیندازید. جدی می‌گویم. پرتش کنید داخل سطل آشغال. و از توی لیست‌تان خطش بزنید.

باورتان نمی‌شود که با این کار چقدر از فشار کاری‌تان کم می‌شود، آن هم بدون اینکه هیچ عوارض جانبی منفی‌ای تهدیدتان کند. برای شروع، بهتر است چشمانتان را قشنگ باز کنید و عملکرد روزمره خودتان را زیر ذره‌بین ببرید.

من این کار را کردم و خیلی زود فهمیدم که چقدر از زمان مفیدم را به کارهای بیهوده‌‌ اختصاص داده بودم! این همه وقت پِرت داشتم و خبر نداشتم؟

من را بگو که فکر می‌‏کردم دارم روی ژاپنی‌ها را در کار کردن سفید می‌کنم.

حالا چطور می‌توان مُچ این کارهای بی‌خودی را گرفت؟ من که این کار را کردم: یک کاغذ A4 گذاشتم جلویم و هر ۵ دقیقه یکبار، خودکار را برمی‌داشتم و هر کاری که انجام می‌‏دادم را روی آن می‌نوشتم. درست مثل Task Manager ویندوز که دقیقا مشخص می‌کند الان CPU مشغول پردازش چه برنامه‌هایی است. به نظر می‌رسد کار سخت و طاقت‌فرسایی باشد، نه؟ در واقع خیلی کار کامپیوتروار و خسته‌کننده‌ای است اما بعد که درمی‌یابید وقت‌تان چطور سوخت می‌شده، تصدیق می‌کنید که ارزش میرزابنویسی‌اش را داشته است.

از آنجا که همه چیز با مثال بهتر فهمیده می‌شود بگذارید داستان آن همکارم را برایتان تعریف کنم که همیشه برای انجام دادن کارهایش زمان کم می‌آورد و شاکی بود. تا اینکه یک روز بهش گفتم بیا همین کاری که من کردم را انجام بده تا متوجه بشوی که وقتت چطور هدر می‌شود. خلاصه که مُخش را زدم تا در طی یک هفته، هر روز و هر ۵ دقیقه یکبار، هر کاری می‌‏کند را عینا یادداشت کند.

از لابه‌لای همه چیزهایی که درباره‌ی اوقات تلف شده همکارم کشف کردیم، به این نکته‌ی جالب رسیدیم که این بنده خدا، روزی ۶ فنجان قهوه سر می‌کشد.

وقتی که بهش گفتم «چه خبرته؟ مگه تانکری؟» بهم گفت که روزی ۶ تا فنجان قهوه نمی‌‏نوشد؛ در واقع ۶ بار قهوه داخل فنجان می‌ریزد، نصف هر کدام از این فنجان‌ها را هورت می‏‌کشد و تا بخواهد بقیه‌اش را بنوشد، سرد شده است. این می‏‌شود که دوباره هِلِک و هِلِک راه می‌افتد به سمت آشپزخانه، که در گوشه‌ی سالن واقع شده است، تا یک فنجان دیگر برای خودش پر کند.

ما هم این مسیر را رفتیم تا ببینیم چقدر طول می‌کشد. ۱۵ دقیقه برای هر فنجان وقت صرف می‌شد. در واقع، تا آشپزخانه یک دقیقه بیشتر راه نبود، اما در سر راه آشپزخانه، سایر همکاران این بنده خدا را گیر می‌آوردند و می‌ایستادند وسط راهرو و راجع به مسائل مختلف با او سر صحبت را باز می‌کردند. صحبت‌شان هم فقط راجع به جرزنی داورها در مسابقه‌ی خوانندگیِ دیشب تلویزیون نبود، اکثرش مسائل کاری و اینجور چیزها بود.

حالا حساب کنید هر روز ۶ تا از این ۱۵ دقیقه‌ها داشت. یعنی ۹۰ دقیقه از ۸ ساعت کار روزانه‌اش اینطوری می‌پرید.

خودتان قضاوت کنید: ۲۰ درصد از تایم روزانه‌اش به قهوه نوشیدن و گپ و گفت می‌گذشت – در حالی که وقت کافی نداشت تا به همه‌ی کارهایش برسد.

حالا گوشتان را بدهید به من: دور انداختن کارهای الکی بهترین ابزار مدیریت زمان است. پس بیکار نباشید، چوب جادویی‌تان را بردارید و زمان زنده کنید!

 

شاید بپرسید: اگه مسیر و زمان رفت و آمد من زیاد باشد ،

باید آن را چگونه مدیریت کنم…؟؟؟

اغلب مردم که ساعت کارشان ۸-۹ صبح تا ۵ بعد از ظهر است و چارۀ دیگری هم ندارند، روشهایی هست که با استفاده از آن می‌توان از این زمان سوخته بهترین بهره را برد.

 

اگر با ماشین خودتان سر کار می‌روید، چشمتان باید به خیابان باشد و دستتان به فرمان، و در نتیجه روشهای زیر به کارتان می‌آید:

 

کتاب صوتی

این روزها کتابهای بسیاری را از سایتهای گوناگون می‌توانید بخرید یا دانلود کنید.

 

پادکستها

اگر پادکست گوش نمی‌کنید، نصف عمرتان برفناست. با گوش کردن به پادکستهای مختلف می‌توانید به روز بمانید. همچنین می‌توانید به پادکستهای مرتبط با علاقمندی‌ها و سرگرمی‌هایتان گوش کنید و در آن حوزه متخصص شوید. هم برای گوشی‌های اندرویدی و هم برای آیفون، نرم‌افزارهای پادکستی مختلفی وجود دارند که می‌توانید به رایگان آنها را دانلود کنید.

 

موزیک گوش کند

رادیو گوش کردن در ماشین ریسکی است، چون ممکن است موزیکهایی پخش شود که شما به آن علاقه ندارید و اعصابتان را خرد کند. به جای اینکار، موزیکهایی که دوست دارید را یکجا روی سی دی یا فلش بریزید و از آنها لذت ببرید.

 

 

اگر با اتوبوس یا مترو به سر کار می‌روید، می‌توانید کارهای زیر را در مسیر انجام دهید :

 

مدیتیشن و انجام تمرینهای تنفسی

در همۀ انواع مدیتیشن نیازی نیست که چشمهایتان بسته باشد، اما اگر کس دیگری رانندگی را انجام دهد، حتی اگر لازم باشد می‌توانید چشمهایتان را هم ببندید. برنامه‌های موبایلی‌ای برای مدیتیشن وجود دارد که شما را در عمیق نفس کشیدن، آرام کردن افکارتان و پردازش احساساتتان راهنمایی می‌کنند. استفاده از این برنامه‌ها بعد از یک روز سخت کاری می‌تواند به شما کمک کند تا با اعصابی آرام به خانه بروید. از جملۀ این برنامه‌ها می‌توان به Relax Melodies، Omvana و Smiling Mind اشاره کرد.

 

خاطره بنویسید

خاطره نوشتن به مدیریت افسردگی، کاهش استرس و رسیدن به اهداف کمک می‌کند. اگر از دسته افرادی که خواندن و نوشتن در حال حرکت باعث احساس تهوع در آنها می‌شود نیستید، از فرصتتان در مترو و اتوبوس استفاده کنید و افکار جسته و گریختۀ خود را با نوشتن سامان دهید و از احساساتتان راجع به روزی که داشتید بنویسید یا برای کار یا آخر هفته برنامه‌ریزی کنید. از فضولی بغل دستی‌هایتان هم ناراحت نشوید!

 

چرت بزنید

این یکی برای متروسواران و اتوبوس‌سوارانی است که زمان زیادی را باید در مسیر باشند. اگر قطارتان به طور متوسط در مدت ٣۵ دقیقه به ایستگاه مورد نظرتان می‌رسد، گوشیتان را برای ٢۵ دقیقه بعد کوک کنید. اما حواستان باشد که خواب نمانید، چون باید دوباره برگردید و توی ذوقتان می‌خورد.

 

پیاده روی (ورزش)

اگر پیاده به محل کار رفت و آمد می‌کنید، خوش به حالتان! چون نه تنها اغلب کارهایی را که ماشین‌سواران و وسائل حمل و نقل عمومی‌سواران می‌توانند انجام دهند، می‌توانید انجام دهید، تازه کمی هم می‌توانید ورزش کنید.

در پیاده روی این نکته مهم را رعایت کنید: تحقیقات نشان می‌دهند که تغییر سرعت در حین راه رفتن، راهی سریع برای سوزاندن چربی و افزایش مقاومت در اختیارتان می‌گذارد.

 

منبع: گروه آموزشی علم ما

برای دیدن بقیه مقالات گروه موفقیت اینجا کلیک کنید.

 

درباره ی مدیر سایت علم ما

Avatar photo
علمِ ما یک گروه کاملا تخصصی در زمینه کلیه فعالیت های پژوهشی، کسب و کار، بازاریابی و رشد فردی می باشد، که در اسفند ۱۳۹۴ راه اندازی شد. علم ما متشکل از اساتیدی است که علاوه بر دانش علمی عالی، بطور کامل با بازار کار در انواع کسب و کار و ابعاد رشد فردی در بهبود فردی در دنیای واقعی هم آشنا هستند. گروه علم ما درصدد است تا با استفاده از روش‌های نوین آموزشی و تاکید بر صد در صد کاربردی بودن، آموزش های سطح اول را در اختیار شما همراهان و دوستان عزیز ارایه دهد. پر متقاضی ترین آموزش های مجموعه علم ما: دوره کوچینگ، دوره های کسب و کار، کتاب تقویم انگیزشی و...

مطلب پیشنهادی

https://elmema.com/category/book/biography-of-successful-people

بیل گیتس (زندگی نامه افراد موفق)

بیل گیتس (زندگی نامه افراد موفق)     ویلیام هنری گیتس سوم مشهور به بیل …

6 دیدگاه

  1. ممنون از کانال تلگرام و وب سایت آموزندتون

  2. سلام
    من چجوری میتونم با شما همکاری کنم؟؟؟

  3. عالییی و مفید بود.ممنون

  4. لطفا مقالات مدیریت زمان بیشتر بزارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *