خانه / کوچینگ / معرفی 17 نوع کوچینگ
معرفی 17 نوع کوچینگ
معرفی 17 نوع کوچینگ

معرفی 17 نوع کوچینگ

معرفی 17 نوع کوچینگ

 

سلام به همراهان خوب علم ما. در مقاله های قبل با کوچینگ، هدف کوچینگ و مزایای آن آشنا شدیم. در این مقاله به معرفی 17 نوع کوچینگ می پردازیم. با علم ما همراه باشید.

کوچینگ چیست؟

قبل از اینکه 17 نوع کوچینگ را بررسی کنیم، اول به مفهوم کوچینگ می پردازیم.

کوچینگ فرآیندی است که هدف آن بهبود عملکرد افراد است. کوچینگ به جای گذشته یا آینده دور بر «اینجا» و «اکنون» تمرکز دارد. اگر چه مدل ‌های مختلفی از کوچینگ وجود دارد، اما تقریبا در همه این مدل ‌ها «مربی» (Coach) به عنوان «متخصص» در نظر گرفته نمی ‌شود. بلکه کوچ نقش تسهیل ‌کننده فرآیند یادگیری را دارد.

در واقع یک کوچ یا مربی تمام تلاش خود را بر این می‌ گذارد که با کشف مهارت‌ ها و استعدادهای فرد و همچنین اتکا بر دانش او، راه موفقیت فرد را نمایان سازد. برخلاف جلسات مشاوره و روانشناسی، در جلسات کوچینگ تلاش می‌ شود تا فرد به درک درستی از زندگی رسیده و بتواند خودش بهترین تصمیمات را برای زندگی اخذ کند.

 

 

انواع کوچینگ:

1. بیزینس کوچینگ:

بیزینس کوچینگ (کوچینگ کسب و کار) شاخه‌ای از علم کوچینگ است که به شما در رابطه با کسب و کارتان کمک می ‌کند. اولین اقدام بیزینس کوچ‌ ها این است که آنچه را که در حال حاضر انجام می ‌دهید، مسیری که در آن هستید و اینکه چرا نتایج مورد نظر شما حاصل نمی ‌شود را روشن کنند. و کمک کنند تا تصمیمات آگاهانه‌ای برای پیشرفت بگیرید.

2. لایف کوچینگ:

لایف کوچینگ به افراد کمک می‌ کند که در زندگی فردی خود سریع‌تر به موفقیت برسند. لایف کوچینگ کمک می ‌کند تا بفهمند چه می ‌خواهند و چطور می ‌توانند به خواسته‌ هایشان دست پیدا کنند.

کوچینگ زندگی به فرد کمک می ‌کند تا عملکرد خود در هر جنبه‌ای از زندگی را بهبود بخشیده، و استعدادهای خود را شکوفا کند. کوچینگ زندگی به فرد توانایی این را می ‌دهد که راه‌ حل مشکلات زندگی خویش را بیابد و خود با تکیه‌ بر توان خود به رفع آنها اقدام کند.

3. کوچینگ مالی:

یک کوچ مالی به مردم کمک می کند تا وضعیت مالی مثل: استفاده از پول به شیوه درست، سرمایه گذاری بهتر، کسب درآمد بیشتر خود را بهبود ببخشند.

4. کوچینگ رهبری:

هدف از کوچینگ رهبری کمک به رهبران برای بهبود توانایی ‌های رهبری است. کوچینگ رهبری به‌ عنوان یکی از انواع کوچینگ برای رهبران سازمان کاربرد دارد. هدف از کوچینگ رهبری شفاف‌ سازی درباره‌ی مولفه‌ های کلیدی رهبری، مهمترین مسئولیت‌ های نقش جدید او، اهدافی که باید در ماه اول بعد از انتصاب به آنها دست یابد، و روش‌ های یکپارچه‌ سازی و هماهنگی تیم‌ های تحت رهبری با کل سازمان است. تمرکز اصلی این نوع کوچینگ کمک به رهبر جدید برای برقراری ارتباط با اهداف کسب و کار و دستیابی به آنهاست.

5. کوچینگ تیمی:

کوچینگ تیمی شاخه‌ای از کوچینگ است که تلاش می‌ کند تا بیشترین حد از سازماندهی و هماهنگی را بین اعضای یک تیم فراهم آورد تا بتوانند بیشترین استفاده را از منابع موجود، در راستای دست‌ یابی به اهداف تعیین شده ببرند. تعامل، نقشی اساسی در کوچینگ تیمی دارد. این یک نکته اساسی در هر تیم است که همه اعضای آن، در نهایت به دنبال دستیابی تیم به یک هدف مشترک هستند

6. کوچینگ سیستماتیک:

نوعی کوچینگ است که با استفاده از مکالمه سازنده، با هدف حل مشکلات انسانی انجام می ‌شود. کوچینگ سیستماتیک تشخیص می ‌دهد که برای تعامل موثر دو یا چند نفر در یک سیستم اجتماعی، هر فرد یا گروهی از افراد درون آن سیستم، به عنوان عنصری از کل ممکن است با هدف برقراری تعادل یا ایجاد تعادل به کوچینگ نیاز داشته باشد یا از آن بهرمند شود.

7. کوچینگ سلامت:

کوچینگ سلامت به تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی افراد جهت دستیابی به یک زندگی سالم‌تر کمک می‌ کند. کوچ سلامت، ذهن و بدن و روح افراد را به‌ صورت یک کل واحد در نظر می ‌گیرد و تصویر بزرگتری از زندگی مراجع را بررسی می‌ کند تا تمام حوزه‌ هایی را شناسایی کند که نیاز به خودسازی دارند. در کوچینگ سلامت، مربی در کنار شاگرد قرار می گیرد و با هم اهداف شاگرد را شفاف می کنند.

در ادامه مربی با تمام ظرفیت های شاگرد از جمله وضعیت خانوادگی و… آشنا می شود. در نهایت تلاش می کند که با توجه به اهداف و شرایط مراجع برای او یک برنامه در نظر بگیرد.

8. کوچینگ رشد معنوی:

در جلسات کوچینگ رشد معنوی هدف اصلی مراجع باید رسیدن به وحدت و یکپارچگی وجود و شناخت و کشف روحیات اخلاقی خود باشد. به عبارتی می توان گفت در انتهای جلسات کوچینگ رشد معنوی، مراجع احساس می کند که همه انسان‌ ها بخشی از یک انرژی کل هستند. در نهایت اقداماتی که برای زندگی شخصی خود در نظر می گیرد به این موضوع توجه ویژه ای می شود.

9. کوچینگ روابط:

در کوچینگ روابط شما برای ساختن رابطه‌ای جذاب در آینده برنامه ریزی می کنید. کوچینگ رابطه به ما کمک می کند تا مشکلات و پیچیدگی هایی را که در روابط روزمره، عاشقانه، کاری و دوستانه داریم کشف کنیم. آنها را به روش هایی که با ما و شرایطمان سازگار است حل کنیم و بتوانیم زندگی شاد و لذت بخشی برای خود بسازیم.

10. کوچینگ انتخاب شغل:

کوچینگ انتخاب شغل به فرد کمک می ‌کند تا بتواند نیازها و توقعات شغلی خود را روشن و شفاف کرده و اهداف شغلی خود را پیدا کند. کوچینگ انتخاب شغل کمک می ‌کند فرد با تکیه‌ بر تجربیات کاری خود، بتواند شرایط شغلی بهتری را تجربه کرده و یا به‌ روشنی دریابد که چه شغلی مناسب اوست.

11. کوچینگ سازمانی:

کوچینگ سازمانی نیز مفهومی بسیار نزدیک به بیزینس کوچینگ است و خدمات کوچینگ را برای رشد یک سازمان اجرا می‌ کند. کوچینگ سازمانی به سازمان و کسب و کار کمک می‌ کند تا مشکلات خود را شناسایی و راه‌ حل‌ های آنها را بیابد و در عین‌ حال اهداف خود را روشن کند. و راه دستیابی به آنها را بیابد.

12. کوچینگ فردی:

کوچینگ فردی ممکن است با نام های دیگری مثل کوچینگ تحول فردی، کوچینگ توسعه فردی و کوچینگ رشد فردی هم شناخته شود.

تمرکز این شاخه از کوچینگ بر روی توسعه و رشد فردی بوده و به افراد مختلف کمک می کند که اهداف زندگی شخصی خود را پیدا کرده و برای رسیدن به آن تلاش کنند. با وجود شباهت هایی که ممکن است میان لایف کوچینگ و کوچینگ توسعه فردی وجود داشته باشد، اما گفته می شود که کوچینگ فردی روی اهداف شخصی و درونی تمرکز داشته و کمتر به مسائل بیرونی فرد توجه می کند.

13. کوچینگ تحصیلی:

کوچینگ تحصیلی نوعی از کوچ است که به دانش آموزان کمک می کند با خودشناسی و پی بردن به استعداد های درونی خود نسبت به انتخاب اهداف آینده زندگی شغلی و تحصیلی خود اقدام کرده و مناسب ترین رشته تحصیلی و راه زندگی را که می تواند فرد را بدون اتلاف وقت به هدف برساند انتخاب کنند.

14. کوچینگ موفقیت:

کوچینگ موفقیت شباهت های عجیبی با کوچینگ فردی و کوچینگ کسب و کار داشته و به نوعی می توانند مکمل هم باشند.

ولی کوچینگ موفقیت تفاوتی اساسی با انواع دیگر کوچینگ داشته و آن مشخص بودن هدف اولیه فرد است. یعنی فرد هدف مشخصی دارد یا یک هدف مشخص را در نظر گرفته است و با کمک کوچینگ موفقیت می خواهد در اسرع وقت به هدف خود رسیده و در حیطه مورد نظر موفق شود.

15. کوچینگ فروش:

فروش نیروی محرکه هر صنعت و شرکتی است. اگر می ‌خواهید نحوه عملکرد یک صنعت خاص را بسنجید، فقط فروش آنها را بررسی ‌کنید. بنابراین، با توجه به این نکته، واقعا جای تعجب نیست که بسیاری از شرکت‌ها و فروشندگان بزرگ در جستجوی کوچ در این زمینه خاص باشند. کوچ فروش که یکی از انواع کوچینگ است در این مورد به کار برده می ‌شود. این نوع کوچینگ در زمینه کوچینگ سازمانی است، زیرا به افزایش فروش یک سازمان یا شرکت کمک می ‌کند.

16. کوچینگ گروهی:

کوچ‌ گروهی با افراد به صورت گروهی کار می‌ کند. تمرکز موضوعی کوچینگ گروهی می ‌تواند از توسعه رهبری تا پیشرفت شغلی، مدیریت استرس یا تیم سازی باشد. کوچینگ گروهی مزایای کوچینگ فردی را با منابع گروهی ترکیب می ‌کند. به این ترتیب، افراد از یکدیگر یاد می ‌گیرند و تعاملات در چارچوب گروه شکل می‌ گیرد.

17. کوچینگ عملکرد:

در این نوع کوچینگ افراد می‌توانند عملکرد شغلی خود را تقویت نموده و اثربخشی‌ آن را افزایش دهند. در‌ واقع، کوچینگ عملکرد همان افزایش بهره‌وری در محیط کاری می‌ باشد که به فرد کمک می‌ کند بهترین عملکرد را در کوتاه‌ترین زمان ممکن داشته باشد.

 

 

جمع بندی:

کوچینگ به افراد کمک می کند تا در زندگی خود پیشرفت کرده و موفقیت بیشتری کسب کنند. هدف کوچینگ چه در کسب و کار، چه در رشد فردی، روابط، تحصیل و … یک چیز است، پیشرفت، موفقیت و رضایت درونی.

شما برای موفقیت از کدام نوع کوچینگ استفاده کرده اید؟

 

 

www.elmema.com

برای بازگشت به نقشه کوچینگ (کلیک کنید)

برای دیدن سایر نقشه راه ها و راهنمای سایت (کلیک کنید)

برای اشتراک گذاری این صفحه کلیک کنید:  واتس‌اپ تلگرام 

 

اینستاگرام دکتر مرزبان (کلیک کنید) | کوچینگ فردی با دکتر مرزبان (کلیک کنید)

برای دریافت راهنمای در واتس‌اپ (کلیک کنید) 09164052373

 

 

درباره ی شبنم مرزبان

Avatar photo
شبنم هستم، نویسنده کتاب سخت تر از سخت و سرپرست نویسندگان علم ما. مطالعه، آموزش دیدن و نوشتن رو خیلی دوست دارم و در علم ما مقالاتم رو با شما به اشتراک میزارم...

مطلب پیشنهادی

استارتاپ محکوم به شکست

ویدیو: استارتاپ محکوم به شکست | دکتر شهریار مرزبان

استارتاپ محکوم به شکست دکتر شهریار مرزبان   در این ویدیو کوتاه دکتر شهریار مرزبان …

5 دیدگاه

  1. عالی و کامل
    دمتون گرم

  2. چقدر کوچینگ داریم
    فقط کوچینگ موسیقی نداریم! :/

  3. درود
    من کوچ فردی میخوام هم برای سبک زندگیم
    هم برای رشد کارم
    چجوری می تونید کمکم کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *