خانه / کتاب و مطالعه / معرفی و خلاصه کتاب / معرفی و خلاصه کتاب شرمنده نباش دختر از ریچل هالیس
معرفی و خلاصه کتاب
معرفی و خلاصه کتاب

معرفی و خلاصه کتاب شرمنده نباش دختر از ریچل هالیس

معرفی و خلاصه کتاب شرمنده نباش دختر از ریچل هالیس

(Girl stop apologizing)

خلاصه و معرفی از: آزاده جوانبخت

 

 

معرفی ریچل هالیس

خانم ریچل هالیس (Rachel Hollis) متولد 1983، نویسنده، سخنران انگیزشی و وبلاگ نویس آمریکایی است که اولین اثر خود با عنوان “خودت باش دختر” را سال 2018 منتشر کرده است. این کتاب توانست به مدت هفت ماه جایگاه خود را در فهرست ده کتاب پر فروش آمریکا حفظ کند.

خانم هالیس موسس و مدیر عامل شرکت Chic Media می باشد، او در شبکه های اجتماعی بسیار فعال است و بسیاری از اوقات تصاویر جالبی از خود واقعی اش منتشر می کند که مورد علاقه بسیاری از طرفدارانش قرار دارد.

وبسایت او به اشخاص در جهت ایجاد تغییرات مثبت، کمک می‌کند. با ارائه موضوعات و محصولات خود سعی می‌کند تا طرفدارانش به نسخه بهتری از خودشان برسند. سبک زندگی و لحن ساده و خودمانی هالیس موجب شده تا الهام‌بخش اشخاص بسیاری در سراسر دنیا باشد. او در جهت توانمندسازی زنان فعالیت‌های زیادی انجام می‌دهد و همچنین نامش در بین لیست 30 کارآفرین زیر 30 سال منتشر شده است.

 

 

مترجمین کتاب شرمنده نباش دختر

 

مترجمعنوان کتابانتشارات
هدیه جامعیشرمنده نباش دخترکوله‌پشتی
معصومه تاجمیرییوشیتا
کتایون امیراحمدیخجالت نکش دخترمیلکان

 

 

درباره کتاب شرمنده نباش دختر

این کتاب دومین کتاب ریچل هالیس است و مانند کتاب خودت باش دختر مجموعه‌ای از خاطرات و تجربیات اوست که از زبان خودش روی کاغذ آمده است. شرمنده نباش دختر در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک تایمز قرار گرفت و استقبال زیادی از آن شد.

ریچل هالیس درباره‌ی نام کتاب گفته است:‌«وقتی شروع کردم به نوشتن این کتاب برنامه‌ریزی کرده بودم که نامش را «تأسف بی تأسف» بگذارم؛ و بله در واقع این اسم را با الهام از یکی از آهنگهای «دمی لواتو» انتخاب کرده بودم. این را گفتم تا بدانید که این آهنگ به من انگیزه نوشتن این کتاب را داد. زمان زیادی را صرف فکر کردن به این موضوع کردم که دقیقاً می‌خواهم چه مطلبی را در این کتاب بیان کنم.»

ریچل هالیس در این کتاب در ابتدا به بهانه‌هایی که مانع موفقیت می‌شوند پرداخته و در ادامه رفتارها و مهارت‌هایی که همه‌ی زنان باید برای رسیدن به موفقیت یاد بگیرند را بیان کرده است. او می‌خواهد مخاطبان کتابش کلیشه‌ّها را دور بریزند، تنبلی را کنار بگذارند و در مسیر اهدافشان گام بردارند. خلاصه‌ی کتاب شرمنده نباش دختر این است هیچ‌چیز نباید مانع این شود که اهدافت را در زندگی دنبال کنی. ریچل هالیس معتقد است نیازی به شرمساری نیست، بلند شو و انجام بده.

کتاب شرمنده نباش دختر مخاطبان زیادی را به خود جلب کرده و تاکنون به چندین زبان مختلف برگردانده شده است.

کتاب شرمنده نباش دختر با مقدمه‌ی ریچل هالیس آغازشده است و او در آن از دلایلش برای نگارش این کتاب حرف زده است. در ادامه او کتاب را به سه بخش تقسیم کرده و در هر بخش فصل‌های مختلفی را به بهانه‌ها، رفتارها و مهارت‌های لازم اختصاص داده است. عنوان فصل‌های کتاب شرمنده نباش دختر به شرح زیر است:

‌بخش اول: بهونه‌هایی که باید کنار بگذارید

بهانه‌ اول: زنان دیگه این کار رو نمی‌کنن

بهانه دوم:‌ قبلاً دندون‌هام مثل دندون‌های کوسه بود

بهانه سوم: فرصت ندارم

بهانه چهارم: اونقدری که باید موفق نیستم

بهانه پنجم: نمی‌تونم رویام رو دنبال کنم و هم‌زمان مامان، دختر و کارمند خوب باشم

بهانه ششم: از شکست می‌ترسم

بهانه هفتم: این کار قبلاً انجام‌شده

بهانه هشتم: مردم چه فکری می‌کنن؟

بهانه نهم: دختران خوب هیاهو به راه نمی‌اندازند

بخش دوم: رفتارهایی که باید یاد بگیرید

رفتار اول: اجازه گرفتن رو فراموش کنید

رفتار دوم: یه رویا انتخاب کنید و دودستی بهش بچسبید

رفتار سوم: جاه‌طلب باشید

رفتار چهارم: کمک بخواید

رفتار پنجم: برای موفقیت زیربنا بسازید

رفتار ششم: نذارید دیگران منصرفتون کنن

رفتار هفتم: نه گفتن رو یاد بگیرید

بخش سوم: مهارت‌ّهایی که باید کسب کنید

مهارت اول: برنامه‌ریزی

مهارت دوم: اعتمادبه‌نفس

مهارت سوم: پشتکار

مهارت چهارم: اثربخشی

مهارت پنجم: مثبت فکر کردن

مهارت ششم: مدیریت

 

 

با خواندن این کتاب چه چیزهایی را یاد می‌گیریم؟

رؤیا چیزی است که آرزویش را دارید، امیدی برای زندگی. رؤیا چیزی است که در حین گذراندن زندگی سراغ‌تان می‌آید. مواردی مثل:

ای کاش در طول روز این همه احساس خستگی نمی‌کردم.

اگر اندام خوبی داشتم عالی می‌شد. دوست دارم تمام قرض‌هایم تمام شوند.

کاش می‌توانستم تابستان امسال یک تعطیلات درست‌وحسابی داشته باشم.

ای کاش زندگی‌مان با قسط و چک نمی‌گذشت.

شاید بتوانم شغل دومی هم داشته باشم.

از آنجا‌ که هر کدام از ما از مکان‌های مختلف و خانواده‌های مختلفی می‌آییم، رؤیاهایمان به اندازۀ مدل موهایمان متفاوت و متنوع است. هرکس برای خودش رؤیایی دارد – همه رؤیا دارند، اما همه دربارۀ آن‌ها حتی با خودشان هم صحبت نمی‌کنند و باور ندارند که می‌توانند به آن‌ها دست پیدا کنند.

تک‌تک کسانی که این کتاب را می‌خوانند خواسته‌هایی دارند. خواسته‌هایی که دارید، همان رؤیاهای شما هستند، اما رؤیاها و اهداف دو مقولۀ کاملاً متفاوت از هم هستند. هدف ریچل هالیس در کتاب حاضر که جزء پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز در سال 2019 نیز هست، بیان این موضوع است که زندگی شما به خودتان بستگی دارد؛ اما تا وقتی دروغ‌هایی که بر سر راه رسیدن به این حقیقت قرار دارند را نشناسید این حقیقت قابل‌ باور نخواهد بود.

امید به بهتر شدن زندگی، امید به بهتر شدن خودتان، امید برای انگیزه گرفتن و متمرکز شدن برای رسیدن به هدف، به‌ تنهایی هیچ ارزشی ندارد. باید برای رسیدن به موفقیت برنامه‌ریزی کنید. باید آگاه باشید و همین الان تصمیم بگیرید که دوست دارید چه کسی باشید و هرآنچه می‌خواهید را به دست بیاورید.

کارهای بسیاری هست که باید انجام دهید که هیچ‌کدام راحت نیستند، اما ساده‌اند. ساده‌ترین و سریع‌ترین راه برای رسیدن به جایی که دوست دارید در آن باشید این است که از خودتان ناامید نشوید.

وقتی در نقطۀ آغاز یک مسابقۀ طولانی ایستاده‌اید، احساس بسیار خوبی دارد. فکر طی کردن راه و رسیدن به خط پایان – بدون جازدن و ناامید شدن – بسیار هیجان‌انگیز است، اما اگر به خودتان باور داشته باشید می‌توانید این کار را به سرانجام برسانید. آن جملۀ معروف درباره تردید را حتماً شنیده‌اید، نه؟

تردید نسبت به شکست، رؤیاهای بیشتری را از بین می‌برد. اما باور داشتن ‌به خود باعث می‌شود قدرت دوباره‌ و دوباره برخاستن را پیدا کنید. باید این را هر روز این جمله را تکرار و به خودتان یادآوری کنید؛ من همینی‌ام که هستم.

روح شما خیلی خوب می‌داند که شما چه کسی هستید، به همین خاطر است که مدام درِ خانۀ قلب‌تان را می‌زند و خواهش می‌کند به حرفش گوش کنید. روح همان جایی است که چه می‌شود اگرهایتان از آن برمی‌خیزد. روح همان چیزی ا‌ست که وقتی به نتیجه نمی‌رسید ناراحت می‌شود، چون عمیقاً باور دارد که نسخۀ بهترِ شما – نسخه‌ای بهتر از این زندگی – آن سوی چه می‌شود اگرهایتان وجود دارد.

خودِ واقعی‌تان برای رسیدن به بیش‌ از این مصمم است؛ نسخۀ بیش‌ از اینِ خودتان… این همان کسی است که مقدر شده باشید و اولین قدم برای به ‌حقیقت رساندن این نسخه این است که شرمندگی به خاطر رؤیا داشتن را کنار بگذارید؛ درست مثل همان چیزی که لیدی گاگا خوانده است:

«عزیزم تو اینگونه متولد شده‌ای.»

وظیفۀ شما این نیست که خودتان را به‌ شکل انتظارات دیگران درآورید، وظیفۀ شما این است که به خودتان و توانایی‌هایتان باور داشته باشید. وقت آن رسیده که بدونِ ‌شرمندگی خودتان باشید و به دنیا نشان دهید که وقتی یک زن بخواهد برای رسیدن به خواسته‌اش خودش را به چالش بکشد چه اتفاقی رخ می‌دهد.

وقت آن رسیده که عذرخواهی و شرمندگی را به خاطر کسی ‌که هستید کنار بگذارید. وقت آن رسیده تا تبدیل به همان کسی شوید که واقعاً هستید.

ریچل هالیس در کتاب حاضر بیان می‌کند:

من کارشناس نیستم. من دوست شما ریچل هستم و می‌خواهم برایتان بگویم که چه چیزی باعث موفقیتم شد. من تقریباً تمام راه‌ها را امتحان کردم و درنهایت برای رسیدن به موفقیت‌های شخصی و کاری سه مورد زیر را انجام دادم:

  • بهانه‌هایی را که مانع پیشرفتم بودند دور ریختم؛
  • عادت‌ها و رفتارهای مناسبی که مرا به سمت موفقیت پیش می‌بردند پذیرفتم؛
  • مهارت‌هایی را برای پیشرفت کردن کسب کردم.

 

صادقانه بگویم، من قبلاً آن‌قدر خودآگاهی نداشتم که بتوانم این مراحل را تشخیص دهم، اما حالا می‌توانم به گذشته نگاه کنم و ببینم که این مراحل فاکتورهای اصلی‌ای بودند که مرا به سمت موفقیت سوق دادند.

من آدم‌های مبارزی را که هیاهو به پا می‌کنند دوست دارم. من عاشق کسی هستم که به خاطر خواسته‌هایش شرمنده نیست و اجازه نمی‌دهد دیگران ناامید و منصرفش کنند.

منظورم این نیست که این افراد هرگز نترسیده‌اند، منظورم این نیست که هرگز در دام نظرات دیگران گرفتار نشده‌اند؛ نه، آن‌ها هم انسان هستند و مثل همۀ ما گاه دچار نبودِ ‌اعتمادبه‌نفس شده‌اند، اما وقتی نوبت عمل فرا رسیده است، شک به دلشان راه نداده و دو دل نشده‌اند، فقط سرشان را پایین انداخته و بدون توجه به دیگران به کارشان ادامه داده‌اند. مبارز بی‌پروا از نظر من یعنی این؛ یعنی حاضرید برای رسیدن به خواسته‌تان – هر چیزی که هست – تلاش کنید، و منتظر نمانده‌اید تا کسی آن را دو دستی تقدیم‌تان کند و می‌دانید که این خواسته متعلق به شماست و به آن دست خواهید یافت.

جامعه به ما یاد داده که باید پسرها را طوری بزرگ کنیم که دنبال خواسته‌هایشان بروند و دختران را طوری بزرگ کنیم که دنبال پسرها بروند. من اینجا هستم تا به شما بگویم مهم نیست جامعه دربارۀ شما و رؤیاهایتان چه فکری می‌کند؛ به جهنم، حتی مهم نیست خانواده‌تان، دوستان‌تان یا شریک زندگی‌تان درمورد رؤیاهایتان چه فکری می‌کنند. تنها چیزی که اهمیت دارد این است که شما تا چه ‌حد خواهان رؤیاهایتان هستید و برای به دست آوردنشان حاضرید چه کارهایی انجام دهید.

لارل تاچر اولریچ می‌گوید: «زنان آرام و حرف‌گوش کن به ندرت تاریخ‌ساز می‌شوند.» و صدها سال مدرک برای اثبات این حرف وجود دارد.

سوجورنر تروث، سوزان بی. آنتونی، زنان سافرجت، ماری کوری، ملاله یوسفزی، اپرا، بیانسه – هیچ‌کدام از این زنان به انتظاراتی که جامعه یا دوره‌ای که در آن زندگی می‌کردند از آن‌ها داشت اهمیت ندادند. هیچ‌کدام از آن‌ها استعدادها، آگاهی و توانایی‌هایی را که در اختیار داشتند دستِ کم نگرفتند. این زنان و بسیاری زنان دیگر بدون ‌توجه به افکار دیگران با استعدادها و توانایی‌های خدادادی‌شان زندگی کردند، حتی گاهی‌اوقات بدون توجه به غیرممکن‌ها و پیام‌های تهدیدآمیز.

اکثر زنانی که کتاب شرمنده نباش دختر را برای خواندن انتخاب می‌کنند جست‌وجوگر هدف هستند؛ جست‌وجوگر طلا نه، جست‌وجوگر هدف.

یعنی شما یک هدف یا یک رؤیا دارید که همیشه در قلبتان بوده و دنبال انگیزه و توصیه‌هایی هستید که کمک‌تان کند تا رو به جلو حرکت کنید، اما ممکن است زنانی باشند که ندانند این ماجرای هدف و به دنبال هدف رفتن چیست و چطور عمل می‌کند، چون آن‌ها از آن مدل آدم‌ هایی نیستند که خیلی به دنبال اهدافشان باشند. آن‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که این خصوصیت در ذاتشان نیست؛ عده‌ای تحت تأثیر محیط و فرهنگی که در آن بزرگ شده‌اند چنین فکری می‌کنند و عده‌ای به دلایلی دیگر. حتی عده‌ای هستند که آرزو می‌کنند کاش هدفمند باشند، اما امید چندانی ندارند…

بخش اول : بهانه هایی که باید کنار بگذارید

بهانه ها به شکل های مختلف درآمده اند. بعضی از آدم ها با تمام وجود به آن ها باور دارند. آنها واقعاً فکر می کنند کافی نیستند یا زمان کافی ندارند یا اینکه از آن مدل آدم هایی نیستند که به دنبال اهدافشان بروند. آن ها نمی دانند هربار که این باورها را تکرار می کنند، نه تنها  انگیزه را از خودشان می گیرند که حتی پیش از آن که کاری را شروع کنند تسلیم می شوند. بیایید دست از این کار برداریم. شما به چه بهانه هایی باور داشته اید؟ احتمالاً یک یا چند تا از این بهانه ها در سر شما هم بوده اند و فکر می کردید به خاطر آن هاست که نمی توانید رؤیاها و اهدافتان را دنبال کنید. امیدوارم با بررسی دقیق  بهانه های رایج و مطرح کردن این دلیل که چرا نباید به آن ها بها بدهیم، بتوانید زنجیری را که عقبتان نگاه داشته و اجازه نمی دهد به جلو حرکت کنید بشکنید.

هالیس درباره بهانه‌هایی صحبت می‌کند که بیشتر مردم آن‌ها را باور کرده‌اند. در حدی که دیگر شاید به چشم یک بهانه به آن نگاه نمی‌کنند. اشکال مختلف این بهانه‌ها بررسی می‌شود و در نهایت با دیدی جدید تلاش می‌کند شما را از شر آن‌ها خلاص کند.

بهانه اول : زنان دیگر این کار را نمی کنند.

بهانه دوم: من آدمی نیستم که خیلی به دنبال اهدافش باشد

بهانه سوم : زمان کافی ندارم

بهانه چهارم : من برای موفق شدن کافی نیستم

بهانه پنجم : نمی توانم رؤیایم را دنبال کنم و هم زمان مادر/دختر/ کارمند خوبی هم باشم

بهانه ششم : از شکست خوردن می ترسم

بهانه هفتم : این کار قبلاً انجام شده است.

بهانه هشتم : دیگران چه فکری خواهند کرد؟

بهانه نهم : دختران خوب هیاهو به پا نمی کنند.

بخش دوم : رفتارهایی که باید یاد بگیرید

رفتارهایتان شیوه ای ست که هرروز و به طور مداوم از خودتان بروز می دهید. رفتارهایتان ، عادت های شما هستند؛ کارهایی که می کنید، حرف هایی که می زنید و طوری که زندگی تان را می گذرانید. آنچه باید در مورد رفتارهایتان بدانید این است که همه یک نوع انتخاب هستند، اما به این خاطر حس یک انتخاب را ندارند که اکثراً آن ها را بدون اراده و بی اختیار بدست آورده اید. آن ها عادت هایی هستند که در زندگی تان ریشه دوانیده اند، اما خواسته یا ناخواسته خودمان انتخابشان کرده ایم؛ یعنی خودتان انتخاب کرده اید که این شکلی باشید… انتخاب کرده اید که چه باورهایی داشته باشید و چه چیزهایی را بپذیرید. این رفتارها یا کمکتان می کنند یا بدون آنکه متوجه باشید به شما آسیب می رسانند.

حالا که بسیاری از بهانه هایی که ما را از دنبال کردن اهدافمان دور می کنند شناختیم باید قدم های بعدی را برداریم. این بخش به رفتارهایی اختصاص دارد که من برای رسیدن به اهدافم آن ها را پذیرفتم؛ رفتارهایی که کمکم کردند تا به اهدافم دست پیدا کنم و امیدوارم که به شما هم در این راه کمک کنند.

پس از اینکه بهانه‌ها را کنار گذاشتیم باید سراغ رفتارهای جدید رفت تا بتوانیم به اهداف دست پیدا کنیم. تمرکز این بخش روی رفتارهایی است که خواسته یا ناخواسته شیوه‌ای از زندگی ما شده‌اند و یا به عبارت دیگر تبدیل به عادت شده‌اند. حال باید عادت‌های بد را شناسایی کنیم و با شیوه‌های مفید جدید جایگزین کنیم.

در قسمتی از این بخش می‌خوانیم: رفتارهایتان شیوه‌ای است که هر روز و به طور مداوم از خودتان بروز می‌دهید. رفتارهایتان عادت‌های شما هستند؛ کارهایی که می‌کنید، حرف‌هایی که می‌زنید و طوری که زندگی‌تان را می‌گذرانید. آنچه باید در مورد رفتارهایتان بدانید این است که همه یک نوع انتخاب هستند

 

رفتار اول : اجازه گرفتن را کنار بگذارید

رفتار دوم : یک رؤیا انتخاب کنید و با تمام وجود دنبالش بروید

رفتار سوم : جاه طلب باشید

رفتار چهارم : درخواست کمک کنید!

رفتار پنجم : برای موفقیت پایه ریزی کنید

رفتار ششم :  به دیگران اجازه ندهید منصرفتان کنند

رفتار هفتم : نه گفتن را یاد بگیرید

بخش سوم : مهارت هایی که باید کسب کنید

صحبت این بخش درباره مهارت است که طبیعتا هر فردی می‌تواند با تمرین آن‌ها را کسب کند. این بخش درباره استعداد صحبت نمی‌کند. هالیس در این مورد می‌گوید: «مهارت‌ها توانایی‌هایی نیستند که با آنها به دنیا آمده باشید، آنها توانایی‌هایی هستند که یاد می‌گیرید.»

لطفاً دقت کنید که در این بخش قرار است درباره مهارت ها صحبت کنیم، نه استعداد ها . مهارت ها توانایی هایی نیستند که با آن ها به دنیا آمده باشید، آنها توانایی هایی هستند که یاد می گیرید. یادگرفتن یک مهارت جدید یا پیشرفت در بخشی مشخص، چیزی ست که به مرور زمان و با تمرکز و تلاش به دست می آید.

بنابراین خبر خوب این است که اگر مهارتی را هم اکنون ندارید، می توانید آن را کسب کنید. بهانه بی بهانه !

مهارت اول : برنامه ریزی

مهارت دوم : اعتماد به نفس

مهارت سوم : استقامت

مهارت چهارم : اثر بخشی

مهارت پنجم : مثبت اندیشی

مهارت ششم : مدیریت

اولین نکته قابل توجه در مورد این کتاب این است که نویسنده کتاب را خطاب به زنان نوشته است. البته به شکلی مثبت این کار را انجام داده است و در واقع قصد دارد به توانایی‌های زنان تاکید کند. در قسمت‌های مختلف کتاب می‌توانید ببینید که ریچل هالیس جملات را چنین شروع کرده است: دخترها… – خواهران من… – خانم‌ها… البته طبیعی است هرکسی که به دنبال دست‌یابی به اهداف، آن هم بدون شرمساری است، می‌تواند از این کتاب استفاده کند.

کتاب در زمینه موفقیت کم نیست و استادان بزرگ کتاب‌های زیادی در این زمینه نوشته‌اند که هنوز هم پس از گذشت سال‌های سال کتاب‌های خوب و پرفروشی هستند اما کتاب شرمنده نباش دختر را می‌توان یک کتاب جدید و به روز شده در زمینه موفقیت دانست. کتابی که به مسائل جدید هم توجه دارد و مثلا به شما می‌گوید اگر در اینستاگرام با رفتار نامناسبی مواجه شدید که باعث ناامیدی شما در مورد اهدافتان شد چگونه واکنش نشان دهید.

علاوه بر به‌روز بودن، نکته مثبت دیگر کتاب این است که با صداقت کامل درباره زندگی خودش نیز صحبت می‌کند و مواردی را به شما پیشنهاد می‌کند که خودش هم در زندگی انجام داده است. برخورد طنزآمیز نویسنده با خطاهایی که در زندگی داشته و مطرح کردن آن بدون احساس شرمساری شاید قوی‌ترین جنبه کتاب باشد.

البته کتاب ممکن است برای هرکسی مفید و یا جذاب نباشد. اگر این کتاب را در زمان نامناسب مطالعه کنید و یا اگر قبل از آن، کتاب‌های مختلفی در زمینه موفقیت مطالعه کرده باشید، تقریبا می‌توان گفت استفاده زیادی از این کتاب نخواهید برد. در کل می‌توان گفت شرمنده نباش دختر کتاب خوبی است اما شگفت‌انگیز نیست همان‌طور که هیچ‌کدام از کتاب‌های موفقیت و خودیاری شگفت‌انگیز نیستند چون در نهایت همه‌چیز به خود شما برمی‌گردد. اگر قصد دارید زندگی بهتر داشته باشید و به اهدافتان در زندگی برسید این کتاب‌ها می‌توانند مسیر را برای شما مشخص کنند ولی در نهایت خود شما باید در این مسیر قدم بردارید.

 

 

جملاتی ناب از کتاب شرمنده نباش دختر:

چه می‌شود اگر به راهتان ادامه دهید؟ چه می‌شود اگر به خودتان باور داشته باشید؟ و نه فقط شما، اگر تمام زنان در سرتاسر دنیا تصمیم بگیرند تصورات خود را از کسی که هستند جایگزین انتظارات دیگران کنند، چه می‌شود؟

بگذارید صادقانه بگویم، باید خیلی پوست‌کلفت باشید که بتوانید به توهین‌ها و حرف‌های نامربوطی که مردم در اینترنت می‌زنند بی‌توجه باشید و اهمیت ندهید؛ برای من چند سال طول کشید تا جرئت صحبت در مورد رویاهایم را پیدا کنم. (

اکثر زنان بدون در نظر گرفتن محیطی که در آن بزرگ می‌شوند، یاد می‌گیرند که برای یک زن خوب بودن باید به چشم بقیه خود به نظر برسند. مشکل ماجرا اینجاست که با این کار اجازه می‌دهید دیگران ارزش شما را تعیین کنند. تعجبی ندارد که نصف زنانی که من می‌شناسم از اضطراب و افسردگی رنج می‌برند. آنها زیر فشار موج انتظارات و نظرات دیگران غرق شده‌اند. به ما یاد داده‌اند که اگر دیگران از ما راضی نباشند هیچ ارزشی نداریم، اما من مخالفم.

پیشرفت شخصی برای همه به یک شکل نیست، باید با شخصیت شما جور باشد و به شیوه‌ای انجام بگیرد که مناسبتان است. در غیر این صورت جواب نمی‌دهد و اثربخش نخواهد بود. در مورد هدفتان جدی و در مورد راه رسیدن به آن انعطاف‌پذیر باشید.

من دوست شما ریچل هستم و می‌گویم که من دوران سخت و دردناکی را پشت سر گذاشته‌ام؛ می‌گویم با من بدرفتاری شده، احساس زشت‌بودن و بی‌ارزش بودن و کافی نبودن داشته‌ام، آن هم به هزاران شکل مختلف، اما تصمیم گرفتم زندگی‌ام را اصلاح کنم. من زندگی‌ام را اصلاح کردم و بارها و بارها علیه دروغ‌ها و باورهای اشتباه جنگیدم. با نگاه به حقیقت، چنین قدرتی را به دست آوردم، نه با توجه کردن به نظرات دیگران. شما هم می‌توانید این کار را بکنید.

اگر آگاهانه تصمیم بگیرید که بدون اهمیت دادن به نظرات و افکار دیگران زندگی کنید، بهترین و رهایی‌بخش‌ترین تصمیم زندگی‌تان را گرفته‌اید.

آیا تا به حال لحظه‌ای را تجربه کرده‌اید که در آن با انگیزه و پرانرژی آماده حرکت به سوی هدفتان باشید؟ شاید می‌خواستید وارد مسیر کاهش وزن شوید، شاید می‌خواستید ادامه تحصیل بدهید، شاید داشتید برای شرکت در نیمه‌ماراتن تمرین می‌کردید. هرچه بود آماده انجام دادنش بودید و ناگهان… ناگهان یک نفر سر راهتان قرار گرفت.

خواهران من! بین شما و مقصدی که می‌خواهید به آن برسید تنها یک چیز وجود دارد و آن هم میل و خواسته خود شماست.

باید انتخاب کنید که مثبت باشید و فرصت‌ها و برکت‌های روزانه زندگی را ببینید. شما خودتان افکارتان را انتخاب می‌کنید و هیچ‌فکری وجود ندارد که بدون اجازه شما در ذهنتان ماندگار شده باشد، بنابراین هرگاه شروع کردید به منفی‌نگری، دست نگه دارید. حرف‌های نفرت‌انگیز را از خودتان دور کنید، صدایشان را ساکت کنید، سپس آنها را با افکار خوب جایگزین کنید. نکته امیدوارکننده این کار این است که چه در دوره‌ای خوب از زندگی‌تان قرار داشته باشید چه در دوره‌ای سخت، متوجه می‌شوید که توانایی کنترل دیدگاهتان را نسبت به ماجرا دارید.

 

 

 پیام اصلی ریچل هالیس 

شرمنده نباش دختر یک دستورالعمل کامل برای رسیدن به اهداف است. دستورالعملی که ریچل هالیس بر اساس تجربیات خودش نوشته و آن را در اختیار همگان قرار داده تا از آن استفاده کنند. او تمام بهانه‌هایی که افراد برای متوقف شدن به کار گرفته‌اند را بیان کرده و سپس ابزارهای مبارزه را به میان آورده است. این کتاب را همه به‌خصوص تمام زنان و دختران باید بخوانند و به آن فکر کنند. بسیاری از جملات کتاب شرمنده نباش دختر بازتاب رفتارهای خود ماست. این کتاب می‌تواند هدیه‌ی خوبی برای تمام زنان و دختران به‌خصوص دختران جوانی که در آغاز مسیر زندگی مستقل خود هستند باشد.

کتاب شرمنده نباش دختر در دسته‌ی کتاب‌های روانشناسی– خودسازی زنان قرار دارد.

کتاب شرمنده نباش دختر مناسب برای گروه سنی بزرگ‌سال است.

 

 

سایر آثار ریچل هالیس:

 

www.elmema.com

www.elmema.com

این صفحه را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:

تلگرام telegram

اشتراک گذاری در تلگرام (کلیک کنید)

اشتراک گذاری در واتس آپ (کلیک کنید)

 

animated-down-arrow

از مشاوره رایگان استفاده کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو تست های آنلاین دیدن کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو مقالات بهبود فردی دیدن کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو داستان های کوتاه دیدن کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو مقالات موفقیت دیدن کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو مقالات مدیریتی دیدن کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو مقالات شاد زیستن دیدن کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو مقالات امید به زندگی دیدن کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو مقالات یک دقیقه مطالعه دیدن کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو کل مقالات دیدن کنید، بهترین ها برای شما… (کلیک کنید)

تلگرام علم ما

تلگرام علم ما (کلیک کنید)

Medium_20160928095241745_1111111111

اینستاگرام علم ما (کلیک کنید)

این محتوا چقدر براتون مفید بود؟

لطفا به محتوای ما با ستاره امتیاز دهید

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تاکنون کسی به این محتوا رای نداده! اولین کسی باشید که این محتوا را ارزیابی می کند...

درباره ی شیوا مرزبان

Avatar photo
شیوا هستم، نویسنده سایت علم ما و ادمین اینستاگرام علم ما. به مطالب انگیزشی و سبک زندگی علاقه دارم و در علم ما مقالاتم رو با شما به اشتراک میزارم...

مطلب پیشنهادی

معرفی و خلاصه کتاب

معرفی و خلاصه کتاب قدرت من هستم از جول اوستین

معرفی کتاب قدرت من هستم (The Power of I Am) نوشته جول اوستین خلاصه و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *