معرفی و خلاصه کتاب شفای کودک درون از لوسیا کاپاچیونه
(Recovery of Your Inner Child)
خلاصه و معرفی از: آزاده جوانبخت
معرفی لوسیا کاپاچیونه
لوسیا کاپاچیونه (Lucia Capacchione)، نویسنده آمریکایی ، متولد ۱۹۷۷ میلادی است. او تاکنون ۱۸ کتاب اثربخش و کاربردی به چاپ رسانده که به زبانهای بسیاری ترجمه شدهاند. فعالیتهای لوسیا کاپاچیونه در زمینه بهبود کیفیت زندگی و افزایش نشاط و رضایت از زندگی است.
او در زمینۀ هنرهای تجسمی مهارت بسیار بالایی دارد. کاپاچیونه با یکی از دوستان صمیمیاش به نام ماری کوریتا (Mary Corita) در مقطع کارشناسی از دانشگاه (Immacualate Heart Collge) فارغالتحصیل شدند. سپس برای طراحان بنامی مانند (Ray Eames) و (Charles) مشغول به طراحی شدند.
او در این دوران با شرکت در کلاسهای آموزشی «تربیت و آموزش کودک» به یکی از اولین مدیران این حوزه تبدیل شد و مسیر زندگیاش را بهسوی تألیف کتابهای حوزۀ کودک و آموزش هدایت کرد.
در بیشتر کتابهای این نویسنده، جملات کوتاه و اثربخشی دیده میشود که برخی از آنها به جملههای بسیار معروفی تبدیل شدهاند.
تمامی آثار و کارهای لوسیا کاپاچیونه از سوی مدیران در زمینه مراقبتهای بهداشتی مانند نرمان کازینز، دکتر جرالد جمپولسکی، دکتر برنی سیگل بسیار مورد توجه و ستایش قرار گرفته شده است.
مترجمین کتاب شفای کودک درون
این کتاب توسط خانم گیتی خوشدل ترجمه شده و انتشارات پیکان آن را به چاپ رسانده است.
درباره کتاب شفای کودک درون
کودک درون گمشدۀ بیشتر انسانهاست. بسیاری از آدمها در تلاش هستند تا خلأ ناشی از پنهانبودن کودک درون خود را با آدمهای دیگر، سرگرمی های متفاوت و یا تغییر روتین زندگیشان پر کنند. در واقع، تا زمانی که کودک درون خود را بازیابی نکنیم و با او آشتی نکنیم، این خلأ پر نخواهد شد. در ادامه، با معرفی کتاب شفای کودک درون نوشته «لوسیا کاپاچیونه» شما را با منبعی آشنا میکنیم که دوستی با کودک درون را آموزش میدهد. همراه ما باشید.
هرچه سن بالاتر میرود، روحیات آدمی متفاوتتر میشود. از یک جایی به بعد، همزمان با گذر از دوران نوجوانی، احساس دلتنگی انسان بیشتر میشود و نوعی حس ناآرامی درونی در فرد رخ میدهد که پیدا کردن منشأ آن سخت است. در چنین شرایطی، آدمها سعی میکنند با معاشرت بیشتر و ساخت روابط گستردهتر یا گردش و تفریح بیشتر، آرامش خود را بازیابی کنند؛ اما چنین اتفاقی رخ نمیدهد. رفع این احساس ناخوشایند درونی نیازمند تغییر نگرش فرد است. جستوجو درباره منشأ این احساس باید درونی باشد. در واقع، باید با یافتن کودک درون به این احساس پاسخ دهیم.
کتاب شفای کودک درون ۳ بخش اصلی دارد. هر بخش از کتاب دارای ۳ تا ۴ فصل است. مطالبی که در هر بخش آورده شدهاند، در همان بخش هم جمعبندی شدهاند. این تعیین ساختار باعث میشود بخشهای مختلف کتاب از یکدیگر مجزا باشند. از طرفی، همبستگی بین بخشها بهوسیلۀ همبستگی مفهومی بین سرفصلها شکل گرفته است. عنوانهای این ۳ بخش کتاب را در ادامه میخوانید:
بخش ۱: کشف کودک درون خود
یک: کودکی خردسال آنها را هدایت خواهد کرد
دو: ملاقات با کودک درون
سه: حمایت از کودک آسیبپذیر درون
چهار: پذیرش کودک خشمگین درون
بخش ۲: کشف والد درون
پنج: یافتن والد مهرآمیز درون
شش: بیدارکردن والد حمایتگر درون
هفت: رویارویی با والد نکوهشگر درون
هشت: شفای زخمهای کودکی
بخش ۳: زایش کودک جادویی
نُه: بگذارید کودک درونتان بازی کند
دَه: قدردانی از کودک خلاق درون
یازده: کشف کودک معنوی درون
سیر داستانی کتاب به گونهای است که ابتدا خواننده را به احساس پذیرش میرساند و سپس به بیان مطالب تأثیرگذارتری اشاره میکند؛ در پایان، با تلاش برای حفظ یکپارچگی مفاهیم بیانشده، زایش کودک درون را بررسی میکند. در واقع، هدف نهایی نویسنده از نگارش کتاب، انتقال همین اصل به خواننده است.
نگارش این کتاب ساده و بهدور از زبان ادبی پیچیده و سنگین است. هر بخش دارای تمریناتی ساده است تا به مخاطب کمک کند و راحتتر بتواند کودک درونش را پیدا کند. تمریناتی مانند کشیدن یک نقاشی ساده، نوشتن چند جمله کوتاه، بازی با خمیر و یا ساخت کاردستیهای ساده.
در هر قسمت، برای انجام درستتر تمرینات، راهنماهایی نیز آورده شده است. نویسنده در هر بخش به گونهای خاص با مخاطب سخن میگوید و یکپارچگی مناسب بین مباحث احساس میشود. زمانی که کتاب را میخوانید، احساس میکنید وارد یک قیف شدهاید که هرچه پیش بروید، بیشتر به لمس کودک درونتان نزدیکتر میشوید. شما در هیچ لحظهای احساس تنهایی نمیکنید. در واقع، نویسنده با آوردن نظرات و دستنوشتههای کاربران مختلف، احساس تنهایی را از مخاطب میگیرد.
در هنگام خواندن این کتاب، بارها با نوشتههای کوتاهی روبهرو میشویم که هم جمعبندی محتوای بیانشده هستند و هم مانند تلنگری برای یادآوری مجدد وجود روح لطیف درون آدمی عمل میکنند. یادداشت برداری از این جملههای کوتاه و ایجاد آرشیوی کوچک از آنها برای یادآوریشان خالی از لطف نخواهد بود.
درون هر فرد بالغ، کودکی فریاد میزند: «بگذار نمایان شوم.»
با خواندن این کتاب چه چیزهایی را یاد میگیریم؟
همه ما انسانها در درونمان کودکی داریم که بخش احساسی و عاطفی وجود ما را تشکیل میدهد. کلید تمامی حالات و عواطف ما مانند تندرستی، شادابی، انس و الفت، دوست داشتن و …. همگی در دست کودک درونمان بوده و به نوعی کنترلگر تمامی حالات ما میباشد.
مطالعه کتاب شفای کودک درون این امکان را برای ما فراهم خواهد کرد تا هر چه را در گذشته وجود داشته و شیاید باعث آزار و ناراحتی شما بوده با شادمانی رها کرده و با هوشیاری و آگاهی کامل در لحظه حضور داشته باشید.
این روزها موارد متعددی وجود دارد که علم روان شناسی به آنها پرداخته و توضیحاتی درباره آن موضوعات برای علاقمندان بیان میکند. یکی از این مباحث و موارد مهم و قابل تأمل کودک درون یا کودک خردسال میباشد که این کودک تعبیری از افکار درونی ماست.
این کودک درون است که به زندگی شور هیجان بخشیده و به عبارت دیگر احساسات و غرایز ما با کودک درونمان پیوند خورده است. هر گاه که کودک درونمان مورد بی توجهی و ظلم قرار گیرد با واکنشهایی مانند لج بازی و بیماری بروز میکند و اگر با آن دوست بوده و به او محبت کنید خواستههای خود را به صورت واضح و روشن بیان کرده و به شما کمک میکند تا بر ترسهایتان غلبه کرده و پلههای موفقیت را یکی بعد از دیگری طی کنید. شخصی که با کودک درون خود ارتباط زنده و عمیقی دارد نسبت به احساسات خود شناخت و آگاهی کاملی خواهد داشت، نسبت به کشف محیط پیرامون خود کنجکاوی و شور و نشاط نشان میدهد، کمتر دچار خطا و اشتباه در ارتباطات خود با دیگران شده و در نهایت حضوری قدرتمند در کانون هستی خواهد داشت.
در ابتدای کتاب با کمک بازیها و تمرینها با کودک درون خود ملاقات خواهید کرد و با او آشنا خواهید شد. در ادامه احساسات و نظرات او را پیرامون وقایع و اتفاقات که در زندگی در حال رخ دادن است پرسیده و کاراکتر (خودخواهی، خشم، آسیب پذیری و …) کودک درون خود را شناسایی خواهیم کرد.
در سایر بخشهای کتاب نیز در خصوص مسائل مختلف مانند دوران ماتم، تولد دلخواه، اوقات خوش و نامه به والدین مطالب مفید و مهمی خواهیم خواند و با انجام تمرینات این بخشها با کودک درون خود همراه خواهیم شد. در انتها کودک درون را به حرفه و شغل خور فرا خوانده و با او در رابطه با مسائل معنوی و گذشتهمان صحبت خواهیم کرد.
شاید با خواندن این سر تیتر دچار تعجب شوید. خواندن این کتاب نیازمند یک سری از ملزومات میباشد و پیش از شروع کردن به خواندن کتاب شفای کودک درون باید این لوازم و شرایط را مهیا کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا جوابی برای تمامی سوالات شما در رابطه با چگونگی مطالعه این کتاب و لوازم مورد نیاز آن داشته باشیم.
در کتاب شفای کودک درون لازم است که شما تمرین ها و بازی هایی را انجام دهید که در هر بخش لوازم مورد نیاز برای بازیها ذکر شده است. اما برای انجام تمرینها شما به کاغذ سفید و کاغذ باطله نیاز دارید. یک مداد یا خودکار یکی دیگر از اصلیترین ملزومات برای برای انجام تمرینهای شما میباشد:
در قسمت تمرینهای این کتاب لازم است که شما با دست مسلط خود با کودک درونتان صحبت کنید و سوال هایی که در بخشهای مختلف آمده را از او پرسیده و سپس با دست غیر مسلط و با رجوع به درون خود به سوالات پاسخ دهید. این تمرینها را باید در یکی از محیطهایی که در آن احساس امنیت و آرامش میکنید انجام دهید. برای انجام بازیهایی که در کتاب شفای کودک درون طراحی شده به لوازمی مانند مداد شمعی، چسب، قیچی، مداد رنگی و مجلات رنگی نیاز پیدا خواهید کرد. و خوب است قبل از شروع به مطالعه کتاب شفای کودک درون تمامی این لوازم را مهیا کنید تا وقفهای در انجام بازیها برایتان پیش نیاید.
تمرین های کتاب شفای کودک درون
1- با دست غیر مسلط بنویسیم:
به خودم اجازه میدهم که کودک درونم نمایان شود و می گذارم که احساسهایم را احساس کنم و بگویم که من خوبم
تصویر کودک درونمان را با دست غیر مسلط بکشیم
2- با دست مسلط حال کودک درون را بپرسیم و با دست غیر مسلط از جانب کودک درون صحبت کنیم.
از حالش و از کارهایی که دوست دارد بکند بپرسیم.
هنر , زبان مشترک تمام آحاد بشر است و هر کودکی از هر نژاد و هر طبقه قبل از فراگیری خواندن و نوشتن نقاشی می کند.
بازیهای خلاقانه
1- لوازم:
یک دسته کاغذ سفید
یک دسته کاغذ کاهی
ماژیکهای رنگی
مداد شمعی یا مداد رنگی
گل مجسمه سازی
قیچی
تقویم یا سررسید نامه شخصی
مجلات عکس دار
چسب
پلاستیک های سر انگشتی برای فرو کردن انگشت در جوهر
مقوا برای نقاب درست کردن
نوار موسیقی و پخش صوت, نوار خام و ضبط صوت
یک دفتر برای گردآوری تمرینها
می توان در هر زمان تمرینها را تکرار کرد. هرچه بیشتر, بهتر و در فضایی امن و آرام .
بازیهایمان را در دسترس کسانی که نسبت به ما آکنده از داوری اند و می کوشند احساسها, اندیشه ها و رفتارمان را کنترل کنند, قرار ندهیم چون بسیار مخرب است
1- در یک محیط امن بنشینیم
2- جایی زیبا و مورد علاقه مان را برای ملاقات با کودک درونمان در نظر بگیریم و سعی کنیم کودک درونمان را آنجا ببینیم
3- با دست غیر مسلط او را بکشیم
4- بعد از کشیدنش چه احساسی داشتیم؟
این کودک چه چیز بما میگوید؟
5- در برگ دیگر با دست مسلط نظرمان را درباره اش بنویسیم.
به تصویرکودک درونمان بنگریم و با استفاده از هر دودست با او مکالمه کنیم نامش را بپرسیم
سن و سالش را بپرسیم
چه چیز را با ما میخواهد در میان بگذارد
آنچه را دوست دارد
آنچه را دوست ندارد
آنچه را که از ما میخواهد
آنچه را که از ما نمیخواهد
بخواهیم که تصویر آنچه را که در این زمان بیش از هر چیز دیگر میخواهد بکشد.
تصویر ها را در جایی بگذاریم که بتوانیم ببینیم.
ملاقات با کودک آسیب پذیر درون
در محلی امن و به دور از کسانی که آزارنده اند, با کودک آسیب پذیر درونمان ملاقات کرده و ار او احساسش را بپرسیم
بپرسیم چه کاری برایش می توانیم انجام دهیم
بخواهیم واضح و روشن به ما بگوید که چه میخواهد
وقتی بیمار هستیم و یا درد داریم کودک آسیب پذیردرونمان نیاز به گفتگو دارد. با عضو دردناک و بیمارمان گفتگو کنیم و به آن مهر بدهیم و از آن تشکر کنیم.
با دست غیر مسلط تصویر عضو دردناک را بکشیم و با آن صحبت کنیم و به درد دلش گوش کنیم.
از آن بپرسیم که چه کنیم تا احساس بهتری داشته باشند.
نگرانی از عدم توانایی تامین معاش, کودک درونمان را مضطرب می کند.
حتی ممکن است متمکن باشیم ولی کودک درونمان آسیب پذیر درونمان احساس امنیت معاش نکند و این اضطراب در او باشد.
کودک خشمگین درون
1- با دست مسلط بپرسیم از چه عصبانی است
2- با دست غیر مسلط پاسخ دهیم
3- با دست مسلط بپرسیم به هنگام خشم او چه کنیم؟
4- با دست مسلط بپرسیم به هنگام خشم او چه احساسی داشته باشیم؟
5- با خمیر بازی خشمش را عیان کند: آنرا بکوبد, ضربه بزند, صاف کند, له و لورده کند, گل بازی کند, به بالش و کوسن مشت بزند.
6- خشممان را به صورت نقاب درست کنیم و جلوی آینه صداهای وحشتناک در آوریم و به کودک درونمان احترام بگذاریم.
7- فعالیت جسمانی, رقص خودانگیخته و فی البداهه راههایی برای ابراز خشم است.
کودک خودخواه درون
بچه لوس درون ما که هرچه می خواهد همان لحظه می خواهد.
شیطنت, باریگوشی , حساسیت عاطفی و تخیلی پرورش یافته خصائص مثبت کودک خودخواه درون و باعث نبوغ و خلاقیت می شود.
– حکمرانی این کودک به سرتاسرعمر و زندگیمان جنبه منفی آنست.
– گوش سپردن به آن جنبه مثبت و سازنده، و سرسپردن به آن جنبه مخرب و بر باد دهنده زندگیمان است.
والدین این کودک: نکوهشگر
خویشتن دار
بروز ندادن عواطف خود(مثبت یا منفی)
انتظار بالا و غیرواقع بینانه از فرزند
تحسین و تشویق نکردن فرزند به خاطر کار خوبش
هیچگاه هیچ چیر به اندازه کافی برایشان خوب نبوده
تمرین:
به کودک خودخواه درونمان اجاره دهیم که خواسته ها , احساسات و عواطفش را بیرون بریزد و به هرکه و هرچه می خواهد اعتراض کند.
والد مهرآمیز درون
پوزش نامه: با دست مسلط پوزش نامه ای به کودک درون بنویسیم و بگوییم که داریم یاد میگیریم از او بهتر مراقبت کرده و از اینکه نیاز ها و خواسته هایش را با ما درمیان گذاشته تشکر کنیم و قول دهیم که به خواسته هایش عمل کنیم.
لوازم مورد نیاز:
قلم , کاغذ و ماژیکهای رنگی
1- نامه ای عاشقانه به کودک درونتان بنویسید. همه ویژگیهای یکتا و منحصر بفرد کودک درونتان را مورد تحسین قرار دهید و به او بگوئید که تا چه اندازه دوستش دارید .
به او بگوئید برای مراقبت بهتر از او چه میکنید و قصد دارید در آینده چه کارهایی برایش بکنید.
2- اگر درزندگی شخصی را می شناسید که با او و در کنارش احساس ایمنی می کنید, از او بخواهید که نامه مهرآمیز درونتان را به صدای بلند برای کودک درونتان بخواند تا احساس خوب آنرا تجربه کند.
3- تصویر والد مهرآمیز درونتان را در حال توجه و مراقبت از کودک درونتان بکشید و آنرا جایی بگذارید که اغلب ببینید.
مراقبت از کودک درون
1- از کودک درونمان بپرسیم در این زمان از زندگیمان چه نوع مراقبت نیاز دارد.
2- برای خواسته هایی که پاسخ می دهد برنامه ریزی کنید.
شخص مهرآمیز
1- به شخصی بیندیشیم که در زمانی از زندگیمان احساس کرده بودیم که مورد محبت و مراقبت او قرار گرفته بودیم.
2- تصویر خودمان و او را بکشیم.
3- با دست غیر مسلط اجازه دهیم که کودک درونمان احساسش را از محبت آن شخص بنویسد.
4- اجازه دهیم کودک درونمان در مورد آنچه که ناراحتش میکند مطلب بنویسد.
کودک خشمگین درون
به کودک خشمگین درونمان محبت کنیم.
والد حمایتگر
1- با دست غیر مسلط والد حمایتگر خود را بکشید که از کودک درونتان در مقابل آزار و فشار دنیای خارج حمایت می کند.
2- گفتگویی را بنویسیم که کودک درونمان به والد حمایتگر می گوید که در کدام زمینه ها نیاز به حمایت دارد.
3- به روش گشتالت درمانی هم نقش خود و هم نقش سایر افراد یا ارکان زندگیمان را بازی کنیم.(می توان این کار را در حضور یک فرد امین انجام داد.
4- تصویر یک نماد برای حمایت را با دست غیر مسلط بکشیم. بعلاوه نوع حمایتی که از او انتظار داریم.
5- حمایت الهی با مراقبه و دعا – یگانگی با همه موجودات, آگاهی وحدت یا ضمیر درون, خویشتن خویش, ضمیر برتر
والد نکوهشگر درون
1- با دست غیر مسلط تصویر والد نکوهشگر درون را بکشید.
2- با دست مسلط دستورات والد نکوهشگرتان را بنویسید.
3- با صدای بلند دستوراتش را بخوانید.
4- با دست غیر مسلط واکنشهای کودک درونمان نسبت به والد نکوهشگررا بنویسید.
مراد دل
1- با دست غیر مسلط مراد دل کودک درونمان را بنویسیم.
2- با دست مسلط عقاید و نظریات والد نکوهشگرمان را در مورد مراد دلمان بنویسیم.
3- با دست غیر مسلط گامها و اقداماتی را که در پیش می گیریم تا کودک درونمان به مراد دلش برسد را می نویسیم.
به پا خواستن جهت منافع کودک درون
1- به یکی از افراد زندگیمان که ما را می هراساند یا خوارو خفیف می کند بیندیشیم.
2- تصویر او را در حال هراساندن و یا تحقیر خود بکشیم. در حبابهایی که از دهانش می کشیم حرفهایش را بنویسیم. احساس خودمان را هم در حبابهائی که بالای سرمان می کشیم بنویسیم.
3- گفتگوی میان والد حمایتگرمان و او را به تصویر بکشیم(با دست مسلط)
4- با دست غیر مسلط تصویر خودمان و او را بکشیم طوری که نمایانگر احساسمان در آن لحظه خاص باشد.
5- در صورت لزوم از والد حمایتگرمان کمک بگیریم.
تولد من
1- با دست غیر مسلط در مورد تولدمان و آنچه راجع به آن شنیده ایم بنویسیم.
2- با دست غیر مسلط تولدی را که دوست داریم بنویسیم.
مشاوره با کودک گذشته ها
1- تصویر زمانی از کودکیمان را که احساس آزردگی , غم , اندوه, طرد شدن کرده ایم را با دست غیر مسلط بکشیم.
2- با دست مسلط از کودک درونمان بخواهیم آنچه را که اتفاق افتاده و احساسی را که داشته بنویسد.
3- از او بپرسیم برای بهبود حالش به چه چیزی نیاز دارد؟
4- بخواهیم تصویرخودش را سرشار از احساس ایمنی, آسایش و غوطه ور در عشق و محبت بکشد.
5- بخواهیم هر چیز دیگری را که میخواهد با ما درمیان بگذارد.
دوران ماتم
با دست غیر مسلط خاطرات تلخ گذشته را که تجربه کرده اید بکشید.
وداع
کسی يا چیزی را که از دست داده اید بکشید و برایش زار زار گریه کنید.
شخص مهر آمیز
شخص مهرآمیز دوران کودکیتان را به خاطر آورده و روی او تمرکز کنید.
در مورد چیزی که اکنون ناراحتتان می کند با او گفتگو کنید.
اوقات خوش
با دست غیر مسلط همه تجربه های خوش گذشته را بنویسیم.
نامه به والدین
با دست غیر مسلط به والدینمان در دوران کودکی نامه بنویسیم. نامه ای حقیقی و از دل برآمده.
زایش کودک جادویی
سعي كنيم كه گفتگوی ما با کودک درونمان بیشتر هرچه باشد. با او که وجودش جوهر عشق است, نوزادی مقدس و فرزند تقدس و ما را بسوی جوهر الهی , خدای درونمان , ضمیر برتر, ضمیر درون هدایت می کند هرچه بيشتر محشور شويم.
کودک بازیگوش درون
1- با دست غیر مسلط کودک بازیگوش درونمان را بکشیم.(در حال بازی)
2- بپرسیم چگونه می خواهد بازی کند.
3- بخواهیم تصویر کارهایی را که در این لحظه می خواهد بکند را بنویسد.
4- تصاویر را در جایی که مرتب می بینید نصب کنید.
کودک بازیگوش گذشته ها
1- با دست غیر مسلط در باره بازیگوشی هاو نشاط دوران کودکی بنویسیم.
2- تصویر این تجربه را بکشیم.
خندیدن
1- از کودک درون بخواهیم همه راههایی که از آن طریق می توانیم فضای خنده و بازی در زندگیمان ایجاد کنیم را بنویسد.
2- بازی , رقص, حرکات موزون, قایم باشک, گرگم به هوا و موسیقی به کودک بازیگوش درونمان اجازه حضور و ظهور میدهد.
کودک خلاق درون
برای کودک خلاق درون اشتباه معنی ندارد. همه چیز یک تجربه است.
رویاهایمان در این حیطه زائیده می شوند.
حد و مرزی نمی شناسد تا ستاره ها پر میکشد.
به اعماق روح انسان پی میبرد.
سوختش از خزانه بی انتهای شور و شوق و تخیل است.
کودک خلاق گذشته ها
1- همه خلاقیتهای دوران کودکی را بیاد بیاوریم و بنویسیم.
2- تصویر خودمان را در حال انجام کاری خلاق بکشیم.
3- بگذاریم کودک خلاق درونمان تجربه اش را بنویسد.
4- بخواهیم شعری درباره خودش بنویسد.
5- از کودک خلاق درونمان بپرسیم در این لحظه چه احساسی دارد. آیا فعال است یا پنهان شده؟ دوست دارد چه کند و چه احساسی داشته باشد.
چه کنیم تا به خواسته اش برسد؟
6- بخواهیم کاری را که می خواهد انجام دهد یا چیزی را که میحواهد، بیان و عیان و یا تجربه کند.
فرا خواندن کودک خلاق درون به کار و حرفه مان
1- از او بپرسیم چگونه خودش را در کار و حرفه مان نمایان کند؟
2- در کدام زمینه کارمان به او جائی داده نشده است؟
3- دوست دارد چگونه در زندگی حرفه ای مان ظاهر شود؟
4- او را در اوضاع و شرایط حرفه ای بصورت بسیار خلاق بکشیم.
5- با دست چپ نقاشی های کج و معوج بکشیم.
6- با چشم بسته با خمیر بازی چیزهایی را که دوست داریم بسازیم.
کودک معنوی درون
1- کودکی را که در رویایمان مشاهده کردیم بکشیم و پیامش را درک کنیم.
2- پیش از خوابیدن نامه ای بنویسیم و رویایی بطلبیم تا نشانمان دهد که چگونه برای خودمان نقش پدر و مادری بیافرینیم.
کودک معنوی گذشته ها
1- با دست غیر مسلط تجربه های معنوی دوران کودکیمان را بنویسیم.
2- بخواهیم با دست غیر مسلط تصویر خودش را بکشد.
3- از او سوالاتی را که دوست داریم بپرسیم
4- تصویر بخشهایی از این ملاقاتها را بکشید.
5- تصویر کودک معنویمان را بکشیم.
6- شخصی را که هدایتگری معنوی يا موجودی خردمند و دارای روح عشق و شفقت و تعهد است بكشيم.
پیام اصلی لوسیا کاپاچیونه
این کتاب برای هر فرد بالغی مفید است. کتاب شفای کودک درون بیشتر برای کسانی پیشنهاد میشود که با خود در جنگ درونی هستند.
اگر نیاز است بیشتر خودتان را دوست داشته باشید، اگر به صلح و آرامش درونی نیاز دارید، اگر دوست دارید به دنیای کودکیتان برگردید و اگر دلتنگی شدیدی در خودتان احساس میکنید، این کتاب برای شما به نگارش درآمده است.
اگر کسی را در اطرافتان میشناسید که احساس میکنید به آرامش درونی نیاز دارد، حتما این کتاب را به او معرفی کنید. همچنین کتاب شفای کودک درون میتواند هدیه ارزشمندی به پدران و مادران باشد: برای آن دسته از عزیزانمان که پا به سن گذاشتهاند و شاید آشتیدادن آنها با کودک درونشان بتواند جانی دوباره به کیفیت زندگی آنها بدهد.
سایر آثار لوسیا کاپاچیونه :
- مجلۀ خلاق هنر یافتن خود
- هنر بهبودی عاطفی
- قدرت دست دیگر شما
- رشد خلاقیت با بهکارگیری سمت راست مغز و بینایی
- ده قدم برای طراحی رؤیاهای شما
این صفحه را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:
اشتراک گذاری در تلگرام (کلیک کنید)
اشتراک گذاری در واتس آپ (کلیک کنید)