خانه / کتاب و مطالعه / معرفی و خلاصه کتاب / معرفی و خلاصه  کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید از جفری یانگ و جنت کلوسکو
معرفی و خلاصه کتاب
معرفی و خلاصه کتاب

معرفی و خلاصه  کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید از جفری یانگ و جنت کلوسکو

معرفی و خلاصه  کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید از جفری یانگ و جنت کلوسکو

(Reinventing Your Life)

خلاصه و معرفی از: آزاده جوانبخت

 

 

معرفی دکتر جفری یانگ

دکتر جفری یانگ (Jeffrey Young)  متولد ۹ مارس ۱۹۵۰ روان‌شناس، روان درمانگر، و استاد دانشگاه اهل ایالات متحده آمریکا است. جفری یانگ فردی است که طرحواره درمانی را بنیان گذاری کرده و توسعه داده است. وی مولف چندین کتاب مهم در زمینه نظریه شناختی رفتاری و طرحواره درمانی است.

او  بنیانگذار و رییس موسسه‌ی شناخت درمانی نیویورک و موسسه طرحواره درمانی است. دکتر یانگ تحصیلات ابتدایی خود را در دانشگاه یِیل آمریکا آغاز کرد و پس از آن مدرک دکترای خود را از دانشگاه پنسیلوانیا دریافت کرد. مدرک پسا دکترای خود را نیز در مرکز شناخت درمانی دانشگاه پنسیلوانیا به همراه دکتر بِک تکمیل کرد و پس از آن به عنوان مدیر بخش آموزش و پژوهش شروع به فعالیت کرد. دکتر یانگ بیش از  24 سال سابقه سخنرانی‌های بین‌المللی در زمینه‌های شناخت درمانی (cognitive teraphy) و طرحواره درمانی دارد.

دکتر یانگ بنیانگذار روش طرحواره درمانی، درمانی منسجم با جست و جو در ریشه‌های مشکلات ذهنی مبتنی بر احساسات و روابط افراد، در روانشناسی است. او مقالات بسیار زیادی در شاخه‌های شناخت و طرحواره‌ درمانی دارد. علاوه بر این دکتر یانگ به عنوان راهنما و مشاور با بسیاری از موسسات و پژوهشکده‌های طرحواره و شناخت درمانی همکاری می‌کند. همچنین دکتر یانگ در نوشتن کتاب «مقایسه اثر بخشی شناخت درمانی در مقایسه با داروهای ضد افسردگی» نیز همکاری کرده است.

 

 

مترجمین کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید

مترجمعنوان کتابانتشارات
حسن حميدپور – الناز پيرمرادي – ناهيد گلي‌زادهزندگی خود را دوباره بیافرینید

 

ارجمند
ساره حسینی عطارشمشاد

 

 

درباره کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید

در کتاب “زندگی خود را دوباره بیافرینید” می آموزید که چگونه به رفتارهای مخرب خود پایان دهید. رفتارهایی که شما را از زندگی بهینه و موفقیت آمیز باز می دارد. روابط نامناسب، عدم اعتماد به نفس غیر منطقی، احساس عدم موفقیت – اینها همه مشکلاتی هستند که با تغییر انواع پیام هایی درونی قابل حل هستند. این الگوی رفتاری مخرب، “تله های زندگی” نامیده می شوند، و جفری ای.یانگ در کتاب “زندگی خود را دوباره بیافرینید” به شما نشان می دهد که چگونه می توانید چرخه ای را که شما را از رسیدن به خوشبختی باز می دارد، متوقف کنید.

آیا گرفتار «تله زندگی» هستید؟

آیا به سمت رابطه با افرادی کشیده شده اید که مغرور یا بی عاطفه هستند؟

آیا به دلیل ترس طردشدن از سوی دیگران، از نشان دادن شخصیت واقعی خود واهمه دارید؟

آیا در برابر اشخاص اطراف خود احساس کمبود می کنید؟

آیا همیشه آسودگی و فراغت خود را در جهت تلاش برای بهترین بودن قربانی می کنید؟

دو روانشناس پیشگام آمریکا به شما نشان خواهند داد که که چگونه می توانید به وسیله روش های کاربردی و هیجان انگیزی که زندگی شما را دگرگون می کنند، خود را از این «تله» های مخرب رها سازید.

«زندگی خود را دوباره بیافرینید»، معنا و ارزش منحصر به فردی دارد. این کتاب نمایشگر بالاترین میزان از سال ها رشد فردی و شغلی برای هریک از ماست. «زندگی خود را دوباره بیافرینید»، به یازده نکته مهم از این الگوهای شخصیتی تکرارشونده و نابودگر که در این کتاب از آن ها تحت عنوان تله های زندگی یاد می شود، اشاره می کند. این کتاب، عوامل پیچیده را نفی کرده و عوامل ساده و قابل فهم را جایگزین آن ها می کند. خواننده به راحتی می تواند معنای تله های زندگی را درک کند و به سرعت تله های زندگی خود را شناسایی کند. به کمک مجموعه ای غنی از پرونده های مختلف که از دل تجربه های حقیقی درمانگاهی بیرون کشیده شده، به خواننده کمک می شود تا از دیدگاه شخصی به تله های زندگی نگاه کند. علاوه بر این، تکنیک هایی که نویسندگان این کتاب به ارمغان می آورند، تکنیک هایی قدرتمند در جهت ایجاد تغییر نیز هستند. رویکرد آن ها رویکردی تکاملی است: همین طور که رویکرد تجربی و راهگشای شناخت درمانی را حفظ می کنند، سعی بر رسیدن به روش های درمانی شناختی، رفتاری، روانکاوی و تجربی را نیز دارند.

«زندگی خود را دوباره بیافرینید»، تکنیک های کاربردی را برای غلبه بر دردناک ترین مشکلات تمام زندگی ما ارائه می دهد. این کتاب نمایانگر نگرش ژرف و دلسوزانه و بینش درمانی نویسندگان آن است.

نویسندگان تا فصل هفتم کتاب، به طرح مفهوم تله و اهمیت توجه به تله و روش‌های عمومی رویارویی با تله‌ها می‌پردازند. اما از فصل هشتم به بعد، هر فصل به یک تله اختصاص یافته است.

ساختار فصل‌ها بسیار مشابه است.

هر فصل با یک «داستان یا Case» آغاز می‌شود. سپس یک پرسشنامه‌ی کوچک برای سنجش قدرت آن تله در زندگی‌ شما، در اختیارتان قرار می‌گیرد.

بعد کمی به ریشه‌های شکل‌گیری تله پرداخته شده و در نهایت، به روش ایجاد تغییر و رهایی از تله پرداخته می‌شود.

فهرست کتاب به شرح ذیل می باشد:

قدردانی
1. مقدمه‌ای از آرون بِک
2. پیشگفتار
3. تله‌های زندگی
4. شما گرفتار کدام تلۀ زندگی شده‌‌اید؟
5. درکِ تله‌های زندگی
6. تسلیم، فرار و ضد حمله
7. تله‌های زندگی چگونه تغییر می‌کنند؟
8. لطفاً مرا تنها نگذار
9. نمی‌توانم به تو اعتماد کنم
10. هرگز به محبتی که می‌خواهم نمی‌رسم
11. من با دیگران سازگار نمی‌شوم
12. به تنهایی از عهدۀ این کار برنمی آیم
13. به زودی فاجعه رخ می‌دهد
14. من بی ارزش هستم
15. احساس شکست می‌کنم
16. همیشه کارها را به شیوه‌ای که تو می‌خواهی انجام می‌دهم
17. تلۀ زندگی: تعیین معیارهای پرتوقعانه
18. می‌توانم هرآنچه می‌خواهم داشته باشم
19. فلسفۀ تغییر

 

 

با خواندن این کتاب چه چیزهایی را یاد می‌گیریم؟

آیا مدام به سمت رابطه با افرادی کشیده می‌شوید که با شما سرد برخورد می‌کنند؟
آیا حس می‌کنید که نزدیک‌ترین افراد به شما به اندازه‌ی کافی به شما اهمیت نمی‌دهند یا درک‌تان نمی‌کنند؟

آیا حس می‌کنید که ذاتاً فردی دچار کمبود هستید که هیچ‌کس نمی‌تواند شما را بپذیرد یا دوست بدارد؟

آیا از آن‌جا که نیازهای دیگران را بر نیازهای خود ترجیح می‌دهید، به آن‌چه که می‌خواهید نمی‌رسید؟ یا واقعاً نمی‌دانید نیازهای شما چه هستند؟

فارغ از هر اندازه تحسین عمومی و تأیید اجتماعی که از دیگران دریافت می‌کنید، آیا هم‌چنان احساس نارضایتی، ناکامی و حق‌نشناسی دارید؟

کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید به قلم جفری. ای‌. یانگ و جانت ای. کلوسکو با سوالات بالا آغاز می‌شود و از آن‌ها به عنوان تله یاد می‌کند. در کتاب با 11 تله رایج در زندگی که ریشه بسیاری از مشکلات عاطفی و کاری ما هستند آشنا می‌شویم. تله زندگی: «الگویی است که از کودکی آغاز و تاثیرات آن در تمام طول زندگی منعکس می‌شود.». الگو‌ها با خانواده به عنوان آغازگر شکل دهی شخصیت کودک آغاز می‌شوند. بعد از آن تمام آسیب‌هایی که هرکس در کودکی خود می‌بیند جزیی از شخصیت او می‌شود. متاسفانه این تله‌های زندگی هستند که مشخص می‌کنند ما چطور فکر کنیم، احساس کنیم، عمل کنیم و عملکرد و احساسمان را منتقل کنیم. آن‌ها باعث بروز احساساتی مثل خشم، ناراحتی و اضطراب می‌شوند و به همین دلیل است که بعضی  افراد در موقعیتی که انگار همه‌چیز دارند باز هم لذت زندگی را نمی‌چشند و نسبت به موفقیت‌هایی که کسب کرده‌اند باوری ندارند.

جفري يانگ به عنوان بنیانگذار طرحواره‌ی درمانی (Schema Teraphy) به همراه همکارش ژانت كلوسكو در این کتاب آموزش می‌دهند که چگونه می‌شود تله‌های زندگی را، همین‌طور که در زندگی نمایان می‌شوند، دنبال کرد و چگونه تا زمانی‌که این الگو‌های غلط از زندگی محو نشد‌ه‌اند، با آن‌ها مقابله کرد.

تله‌ها به بخشی از مدل ذهنی ما تبدیل می‌شوند و ما از آن‌ها برای درک و تفسیر واقعیت و انتخاب پاسخ‌ها و عکس‌العمل‌های خود بهره می‌گیریم.

بنابراین تله‌ها عملاً بر «چگونگی اندیشیدن، احساسات و اعمال ما» تأثیر می‌گذارند.

یانگ و کلوسکو در این کتاب می‌کوشند به مخاطب خود کمک کنند تا این نوع الگوهای تلخ، سخت، مخرب و تکرارشونده را در زندگی خود کمرنگ کرده و نهایتاً حذف کند.

 

آن‌ها به عنوان روان‌درمان‌گرهایی مجرّب، به نتیجه رسیده‌اند که بخش عمده‌ی مشکلات مراجعان‌شان را می‌توانند در قالب یازده تله خلاصه کنند:

  • تله ترک شدن (لطفاً مرا تنها نگذار)
  • تله سوء‌ظن (نمی‌توانم به تو اعتماد کنم)
  • تله محرومیت عاطفی (هرگز به محبتی که می‌خواهم نمی‌رسم)
  • تله طرد اجتماعی (من با دیگران سازگار نمی‌شوم)
  • تله وابستگی (به تنهایی از عهده‌ی این کار بر نمی‌آیم)
  • تله آسیب‌پذیری (به زودی فاجعه رخ می‌دهد)
  • تله نقص داشتن (من بی‌ارزش هستم)
  • تله شکست (احساس شکست می‌کنم)
  • تله اطاعت (همیشه کارها را آن‌چنان‌که تو می‌خواهی انجام خواهم داد)
  • تله استانداردهای بالا و غیرواقع‌بینانه (هیچ‌وقت هیچ‌چیز آن‌قدر که باید خوب نمی‌شود)

 

این تله‌ها از کجا می‌آیند؟ روش تحلیل جفری یانگ چیست؟

بخشی از نگرش یانگ و کلوسکو در این کتاب، بر پایه‌ی دیدگاه‌های روانکاوانه‌ی فروید و پیروان اوست. بنابراین، همان‌طور که حدس می‌زنید آن‌ها ریشه‌های تله‌ها را به دوران کودکی انسان‌ها برمی‌گردانند: «هر تله‌ی زندگی سرچشمه‌ای قابل درک در کودکی دارد.»

مثلاً نویسندگان وقتی درباره‌ی «استانداردهای بسیار بالا و غیر واقع‌بینانه در زندگی» صحبت می‌کنند، بلافاصله همه چیز را به زندگی دوران کودکی نسبت می‌دهند: «اگر چه افرادی که دارای توقعات بالا هستند در بزرگسالی‌شان افرادی به شدت موفقند، اما در خاطرات کودکی آن‌ها، اثری از موفقیت دیده نمی‌شود. در اصل بیشتر احتمال دارد که آن‌ها از کودکی‌شان فقط نقایص، طرد شدن و تنهایی‌شان را به یاد آورند. آن‌ها بر خلاف تمام تلاش‌هایی که می‌کردند؛ احترام، تحسین، توجه یا عشقی را که می‌خواستند دریافت نمی‌کردند.»

مدافعان سرسخت روش علمی، قاعدتاً این نوع نگرش را بیشتر شبیه «فال‌گیری» می‌دانند و به سادگی با آن کنار نمی‌آیند. اما حتی اگر کنار آمدن با این نوع تحلیل‌ها برایتان ساده نیست، می‌توانید از کنار آن‌ها عبور کنید و سایر بخش‌های کتاب را بخوانید.

خوش‌بختانه کتاب چگونه زندگی خود را دوباره بیافرینید صرفاً بر پایه‌ی نظریات روانکاوانه‌ی فرویدی بنا نشده و نویسندگان، از کارهای دانشمندان و متخصصان دیگر نیز در کتاب بهره برده‌اند.

از جمله‌ی این افراد می‌توان به آرون بک – از بنیان‌گذاران درمان شناختی رفتاری – اشاره کرد که اتفاقاً مقدمه‌ای هم بر کتاب نوشته است (جفری یانگ شاگرد آرون بک بوده است).

یانگ ابتدای کتاب، به خوبی روش خود را در ترکیب نظریه‌ها و مدل‌های گوناگون توصیف کرده‌ و شرح داده‌ است:

بسیاری از متخصصان باور دارند که باید تنها یک راه برای درمان انتخاب کنند و با فداکاریِ تمام همیشه پیرو همان راه باشند؛ به همین دلیل با انواع مختلفی از روانشناسی‌ها مانند روانشناسی فرویدی، روانشناسی خانوادگی و روانشناسی رفتاری سر و کار داریم.

من به این باور رسیده‌ام که تلفیقِ بهترین اجزا از چندین روش درمانی مختلف، بسیار موثرتر از استفاده از یک روش درمانی است.

موارد بسیار ارزشمندی در روانکاوی، علوم تجربی، شناختی، داروشناسی و رویکردهای رفتاری وجود دارد، اما هر کدام از آن‌ها در صورتی که به تنهایی مورد استفاده قرار بگیرند، با محدودیت‌های بزرگی مواجه خواهند شد.

 

ما با تله های زندگی خود چه می‌کنیم؟

جفری یانگ در کتاب خود توضیح می‌دهد که بسیاری از ما انسان‌ها، در مواجهه با تله‌های زندگی خود، سه گزینه را انتخاب می‌کنیم که هر سه نادرست هستند:

  • تسلیم (Surrender)
  • فرار‌ (Escape)
  • ضد حمله (Counter-attack)

 

هنگام تسلیم شدن، ما تله‌ی خود را به عنوان یک واقعیت انکار‌ناپذیر می‌پذیریم. مثلاً کسی که در تله‌ی احساس نقصان گرفتار است، «در هنگام ملاقات به چشمان شما نگاه نمی‌کند. سرش را پایین نگه می‌دارد. هنگام حرف زدن به سختی می‌توان صدایش را شنید. از خجالت سرخ می‌شود و به لکنت می‌افتد. خودش را در برابر دیگران کوچک کرده و مدام عذرخواهی می‌کند. همیشه مسئولیت اشتباهات، حتی آن‌هایی را که مقصر نبوده است، می‌پذیرد.»

اما همه، تسلیم تله‌های خود نمی‌شوند. بعضی انسان‌ها از تله فرار می‌کنند. یعنی می‌کوشند در شرایطی قرار نگیرند که تله، خودش را نشان بدهد.

مثلاً کسی که می‌خواهد از تله‌ی احساس نقصان فرار کند، «از روابط صمیمانه می‌گریزد. اغلب اوقاتِ خود را در کافه‌های محلی صرف گپ زدن و خوش‌گذرانی با دوستانش می‌کند. او روابط دوستانه‌ی پیش‌پا‌افتاده‌ای را ترجیح می‌دهد که در آن اصلاً در مورد مسائل شخصی صحبت نشود.»

در چنین شرایطی، احساس نقصان نمی‌تواند فشار چندانی به فرد وارد کند. اما فرد این دستاورد را به قیمت گزافی کسب می‌کند. در مثال مورد بحث ما، فرد تمام راه‌های دوستی صمیمی را با خودش می‌بندد و فرصت‌های رابطه‌ی عمیق را از دست می‌دهد، تا بتواند با احساس نقصان و کمبود خود روبرو نشود.

سومین عکس‌العملی که جفری یانگ به آن اشاره می‌کند، ضد حمله است. به این معنا که فرد، چهره‌ای غیرواقعی و افراطی از خودش را به نمایش می‌گذارد. او با وانمود کردن این‌که فردی کامل و بی‌عیب است، می‌کوشد احساس نقص خود را پنهان کند. چنین فردی بیش از حد از دیگران انتقاد می‌کند، آن‌قدر که دیگران فرصت نداشته باشند از او انتقاد کنند. هم‌چنین در ساده‌ترین رویدادهای نامطلوب هم، حاضر نمی‌شود مسئولیت اشتباهاتش را بر گردن بگیرد.

زمانی که ضد حمله می‌کنیم، به گونه‌ای فکر احساس و عمل می‌کنیم که گویا خاص، برتر، بی‌نقص یا عاری از خطا هستیم. ما به شکلی نومیدانه پشت این نقاب‌ها پنهان می‌شویم.

ضد حمله گسترش می‌یابد،‌چرا که چاره‌ای برای غلبه بر بی‌ارزشی، مورد انتقاد وارد شدن و تحقیر شدن ارائه می‌دهد. ضد حمله راهی برای فرار از این آسیب‌پذیری سهمگین است.

ضد حمله‌ها در «ظاهر» درست هستند. در حقیقت، بسیاری از افرادی که ما در جامعه آن‌ها را ستایش می‌کنیم، افرادی هستند که به ضد حمله می‌پردازند؛ افرادی هم‌چون بازیگران سینما، نوازنده‌ها و رهبران سیاسی، اما اگر چه در جامعه جا افتاده‌اند و در چشم دیگران به عنوان افرادی موفق دیده می‌شوند، هرگز پیش خودشان احساس آرامش نمی‌کنند. آن‌ها همواره از درون احساس نقص دارند.

آن‌ها از طریق قرار دادن خودشان در موقعیت‌هایی که ستایش دیگران را به همراه دارد، بر این احساسِ ناکارآمدی غلبه می‌کنند. به دست آوردن چنین ستایشی، در واقع تلاش برای جبران احساس بی‌ارزشی است.

آن‌ها می‌توانند پیش از این‌که دست‌شان رو شود و سرکوب شوند، از طریق روی آوردن به ضد حمله، بر ایرادهای خود، نقاب بگذارند.

ضد حمله‌های ما، ما را به انزوا می‌کشانند. آن‌چنان سرگرم بی‌نقص جلوه دادن خودمان می‌شویم که اصلاً توجه نمی‌کنیم که در این مسیر، ممکن است چه افرادی را برنجانیم؟

ضد حمله‌های ما هم‌چنین ما را از داشتن روابط صمیمانه باز می‌دارند. حس اطمینان خود را از دست می‌دهیم و آسیب‌پذیر می‌شویم.

افرادی که استراتژی ضد حمله را انتخاب می‌کنند، هیچ‌وقت حقیقتاً یاد نمی‌گیرند تا بر نقص‌های خود غلبه کنند. آن‌ها مسئولیت شکست‌های خودشان را نمی‌پذیرند یا هرگز به محدودیت‌های خود اعتراف نمی‌کنند.

 

 

 پیام اصلی دکتر جفری یانگ

کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید، اثری مشترک از دکتر جِفری ای. یانگ و جانت اس. کلوسکو، کتابی درباره‌ی شناخت اختلالات شخصیتی است و راهکارهایی برای نجات از وضعیتی که در آن گرفتار شده‌ایم، دارد.

اختلالات شخصیتی نابودگر شخصیت شما هستند؛ الگوهایی در تمام طول زندگی شما که حس نارضایتی عمیقی را برای افراد به وجود می‌آورند. افرادی که دچار اختلالات شخصیتی هستند، علاوه بر علائمی خاص همچون افسردگی و اضطراب که گریبان‌گیرِ آنهاست، از مشکلات طولانی‌مدت در زندگی خود نیز رنج می‌برند.

اغلب در روابط شخصی خود ناراضی و همواره در کار خود ناموفق هستند. کیفیت کلی زندگیِ آنها معمولاً پایین‌تر از حد انتظار آنهاست. گسترشِ شناخت‌درمانی نیز به منظور رسیدگی به همین الگوهای دشوار و تکرارشونده بوده‌است. در مواجهه با مشکلات شخصیتی، در کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید، نه تنها علائم بسیاری همچون افسردگی، اضطراب، سراسیمگی، اعتیاد، اختلالات غذایی، مشکلات جنسی و بی‌خوابی را معرفی می‌کنیم، بلکه با الگوها و باورهای مدیریتی که نویسندگان این کتاب از آنها تحت عنوانِ الگو یا «تله» یاد می‌کنند نیز آشنا خواهیم شد.

متخصصین شناخت‌درمانی دریافته‌اند که نشانه‌های خاصی هستند که به احتمال وجودِ مشکلِ در سطحِ الگو اشاره می‌کنند. زندگی خود را دوباره بیافرینید، به یازده نکته مهم از این الگوهای شخصیتیِ تکرارشونده و نابودگر اشاره می‌کند. کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید، عوامل پیچیده را نفی کرده و عوامل ساده و قابل فهم را جایگزین آنها می‌کند. خواننده به راحتی می‌تواند معنای تله‌های زندگی را درک کند و به سرعت تله‌های زندگی خود را شناسایی کند. علاوه بر این، تکنیک‌هایی که نویسندگان این کتاب به ارمغان می‌آورند، تکنیک‌هایی قدرتمند در جهت ایجاد تغییر نیز هستند. زندگی خود را دوباره بیافرینید، تکنیک‌های کاربردی را برای غلبه بر دردناکترین مشکلات تمام زندگی ما ارائه می‌دهد.

زندگی خود را دوباره بیافرینید برای همه افرادی است که دوست دارند با شناخت بهتر خودشان، موانع و مشکلات زندگی را از میان بردارند. اگر دلتان می‌خواهد کیفیت زندگی‌تان را بالاتر ببرید، کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید را از دست ندهید.

 

 

سایر آثار جفری یانگ:

 

www.elmema.com

www.elmema.com

این صفحه را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:

تلگرام telegram

اشتراک گذاری در تلگرام (کلیک کنید)

اشتراک گذاری در واتس آپ (کلیک کنید)

 

animated-down-arrow

از مشاوره رایگان استفاده کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو تست های آنلاین دیدن کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو مقالات بهبود فردی دیدن کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو داستان های کوتاه دیدن کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو مقالات موفقیت دیدن کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو مقالات مدیریتی دیدن کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو مقالات شاد زیستن دیدن کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو مقالات امید به زندگی دیدن کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو مقالات یک دقیقه مطالعه دیدن کنید. (کلیک کنید)

از آرشیو کل مقالات دیدن کنید، بهترین ها برای شما… (کلیک کنید)

تلگرام علم ما

تلگرام علم ما (کلیک کنید)

Medium_20160928095241745_1111111111

اینستاگرام علم ما (کلیک کنید)

این محتوا چقدر براتون مفید بود؟

لطفا به محتوای ما با ستاره امتیاز دهید

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تاکنون کسی به این محتوا رای نداده! اولین کسی باشید که این محتوا را ارزیابی می کند...

درباره ی شیوا مرزبان

Avatar photo
شیوا هستم، نویسنده سایت علم ما و ادمین اینستاگرام علم ما. به مطالب انگیزشی و سبک زندگی علاقه دارم و در علم ما مقالاتم رو با شما به اشتراک میزارم...

مطلب پیشنهادی

معرفی و خلاصه کتاب

معرفی و خلاصه کتاب قدرت من هستم از جول اوستین

معرفی کتاب قدرت من هستم (The Power of I Am) نوشته جول اوستین خلاصه و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *