سرخط خبرها
خانه / برنامه ریزی / 8 ویژگی برنامه ریزی ایده‌آل
برنامه ریزی ایده آل چگونه است؟
برنامه ریزی ایده آل چگونه است؟

8 ویژگی برنامه ریزی ایده‌آل

8 ویژگی برنامه ریزی ایده‌آل

 

سلام به همراهان علم ما، در مقاله 8 ویژگی برنامه ریزی ایده‌آل با علم ما همراه باشید.

اگر در زندگی هدفی دارید که می خواهید به آن برسید، باید برنامه ریزی اصولی را یاد بگیرید. اگر برنامه ایی برای رسیدن به اهدافتان نداشته باشید، شک نداشته باشید که موفقیتی نصیب شما نمی شود. اگر بتوانید برنامه ریزی اصولی و ایده آل را یاد بگیرید، در زندگیتان بسیار جلو می افتید.

هدف از مدیریت کردن زمان و برنامه ریزی در زندگی این است که شما بتوانید در مدت زمان مشخصی به کارهای بیشتری رسیدگی کنید. برای این منظورم شما به یک برنامه ریزی ایده آل نیاز دارید. ولی برنامه ریزی ایده آل چگونه است؟

تا کنون راجب اهمیت برنامه ریزی و روش های مختلف آن صحبت کرده ایم. در این مقاله قصد داریم 8 ویژگی برنامه ریزی ایده‌آل را بررسی کنیم، برنامه ریزی که اجرای آن راحت باشد و باعث دلزدگی و خستگی نشود. با ما همراه باشید.

 

ویژگی های برنامه ریزی ایده آل:

 

1. برنامه ریزی مکتوب:

اولین قدم برای داشتن یک برنامه ریزی ایده آل، مکتوب کردن برنامه است. شما باید برنامه خود را بنویسید. برنامه ریزی وقتی مکتوب باشد می توانید آن را بررسی کنید، تغییر دهید و با تمرکز آن را اجرا کنید. برنامه ایی که در ذهن دارید، هیچ گاه عملی نمی شود. برنامه خود را مکتوب کنید، برای آن مهلت تعیین کنید و در جهت اجرای آن تلاش کنید.

 

2. استفاده از تقویم در برنامه ریزی روزانه:

تقویم برای همه‌ی کارهایی که به زمان و تاریخ احتیاج دارند، عالی است؛ به این ترتیب، می‌توانید کارهای خود را بهتر تنظیم کنید.

تقویمی که بتوانید تمام برنامه خود را در آن پیاده سازی کنید انتخاب خوبی است. مثلا کارهایی که در این هفته باید انجام دهید را یادداشت می کنید و کارهایی که لازم نیست به ‌زودی انجام شوند، در همان تاریخ یادداشت می شوند که فراموش نکنید؛ بنابراین، بعدا می‌توانید آن‌ها را حل‌وفصل کنید. اگر دوست ندارید از تقویمی که روی دیوار یا میز کارتان نگه  می دارید استفاده کنید، پس باید طور دیگری سازمان‌دهی کنید. شما می توانید از تقویم انگیزشی، معجزه برنامه ریزی استفاده کنید. تقویمی که این امکان را می دهد، برنامه های خود را بصورت روزانه، هفتگی، ماهیانه و سالیانه یادداشت کنید.

این تقویم شامل بیش از 120 صفحه جدول و چک لیست کاربردی و عالی:

  • جداول ماهیانه (برای 12 ماه)
  • جدول شروع ماه
  • چک لیست ماهیانه
  • جدول یادداشت 30 روزِ
  • جدول های هفتگی
  • چک لیست های هفتگی
  • چک لیست ارزیابی پایان ماه

 

 

3. مشخص کنید روزتان را چگونه می‌گذرانید:

قدم سوم این است که باید از کارهایی که طی روز انجام می‌دهید و نحوه‌ی تنظیم آنها آگاه باشید. برای روزهای خود برنامه ریزی کنید، برنامه شما باید هم جهت با اهداف شما باشد. مهم است که روز خود را چگونه می گذرانید، برای اینکه در زمان خود مدیریت داشته باشید، کارهای که در طول روز باید انجام بدهید را یادداشت کنید. حتی زمان استراحت و تفریح را یادداشت کنید.

 

4. اولویت‌بندی کنید:

کارهی مهم و ضروری و غیر مهم را از هم تفکیک کنید. اول به سراغ کارهای ضروری بروید. برنامه خود را با کارهای غیر ضروری و غیر مهم خراب نکنید. وقتی بدانید چه کاری باید اول انجام شود و چه کاری فعلا انجام آن ضرورت ندارد، این یعنی یک برنامه ریزی کار آمد و اصولی.

 

5. اصلاح عادات منفی و مخرب:

گاهی پیش می آید که برنامه ریزی خوبی انجام می دهیم، ولی عادات مخرب ما باعث می شوند نتوانیم برنامه را به خوبی اجرا کنیم. عادات مخرب اگر اصلاح نشوند، هر چقدر هم که تلاش کنیم، ما را از مسیر اصلی دور می کنند. مانند:

  • استفاده زیاد از موبایل و شبکه های اجتماعی
  • دیر خوابیدن
  • دیر بیدار شدن
  • تماس های تلفنی طولانی و غیر ضروری
  • عدم توجه به سلامتی
  • دیدن اخبار

عادات منفی خود را یادداشت کنید و برای ترک هر کدام راه حلی پیدا کنید و به آن پایبند باشید.

 

6. برنامه ریزی انعطاف پذیر:

یک برنامه ریزی ایده آل باید انعطاف پذیر باشد، یعنی در صورت وجود اتفاقی ناگهانی، بتوانیم برنامه خود را تغییر دهیم. قطعا برای همه ما اتفاقاتی افتاده که از قبل منتظر آن نبودیم، این کاملا عادی است، مثلا آمدن مهمان ناخوانده، سرماخوردگی، تصادف و حتی دعوت شدن به یک مهمانی مهم. نمی توانیم با کوچکترین تغییر برنامه خود را رها کنیم. برنامه ریزی باید قابلیت تغییر و اصلاح داشته باشد وگرنه با بروز اتفاقی ناگهانی، باعث استرس، نگرانی، تشویش و در نهایت کنار گذاشتن برنامه می شود.

 

7. تفریح و استراحت:

برنامه ریزی تنها برای رسیدن به خواسته‌های اجتماعی‌تان و بهره‌وری بیشتر نیست بلکه به حفظ سلامتی و شاد بودن کمک می‌کند. پژوهش‌ها نشان دادند دانشجویانی که در برنامه ریزی خود زمانی را به خودشان اختصاص می‌دهند بهتر بر اضطراب غلبه می‌کنند و موفق‌تر هستند.

تفریح باعث کاهش استرس و عملکرد بهتر ذهن می شود. برنامه ریزی ایده آل، برنامه ایی است که همه جنبه های زندگی را در بر بگیرید. برنامه ایی که در آن تفریح، استراحت و سلامت گنجانده شود، قطعا برنامه ایی مناسب و همه جانبه است و باعث عملکرد بهتری می شود.

 

8. به خودتان پاداش بدهید:

درحالی‌که مطابق با برنامه تان پیش می‌روید به خاطر تلاشی که می‌کنید به خودتان پاداش بدهید. پاداش هر چیزی می تواند باشد، خرید یک کتاب، خرید غذای مورد علاقه و یا رفتن به سینما برای فیلم.

این حس خوب و لذت‌بخش به شما در ایجاد تغییرات رفتاری کمک می‌کند.

 

نتیجه گیری:

وقتی صحبت از یک برنامه ریزی ایده آل برای زندگی ایده آل می شود، در واقع، این به معنای تسلط شما در هر استعدادی مانند بهره‌وری، مدیریت زمان و هدف گذاری است. پس هدف اصلی این است که زمانتان را مدیریت کنید و به زندگی ایده آل خود دست یابید.

 

 

 

www.elmema.com

برای بازگشت به نقشه راه برنامه ریزی (کلیک کنید)

برای دیدن سایر نقشه راه ها و راهنمای سایت (کلیک کنید)

برای دریافت راهنمای در واتس‌اپ (کلیک کنید)

برای اشتراک گذاری این صفحه کلیک کنید:  واتس‌اپ تلگرام 

 

درباره ی مدیر سایت علم ما

علمِ ما یک گروه کاملا تخصصی در زمینه کلیه فعالیت های پژوهشی، کسب و کار، بازاریابی و رشد فردی می باشد، که در اسفند ۱۳۹۴ راه اندازی شد. علم ما متشکل از اساتیدی است که علاوه بر دانش علمی عالی، بطور کامل با بازار کار در انواع کسب و کار و ابعاد رشد فردی در بهبود فردی در دنیای واقعی هم آشنا هستند. گروه علم ما درصدد است تا با استفاده از روش‌های نوین آموزشی و تاکید بر صد در صد کاربردی بودن، آموزش های سطح اول را در اختیار شما همراهان و دوستان عزیز ارایه دهد. پر متقاضی ترین آموزش های مجموعه علم ما: دوره کوچینگ، دوره های کسب و کار، کتاب تقویم انگیزشی و...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *