معرفی و خلاصه کتاب هنر ظریف بیخیالی از مارک منسن
سلام به همراهان علم ما، در این مقاله با معرفی و خلاصه کتاب هنر ظریف بیخیالی از مارک منسن آشنا می شوید. با علم ما همراه باشید.
معرفی مارک منسن
مارک منسن متولد ۹ مارس ۱۹۸۴ نویسنده و بلاگر اهل ایالات متحده آمریکا است. این نویسنده در ایالت تگزاس بزرگ شده است. او تحصیلات دانشگاهی خود را در بوستون گذرانده است و کار نوشتن را با وبلاگ نویسی آغاز کرده است. وبلاگ او دربارهی راهکارهای قرار گذاشتن دختران و پسران و توصیه هایی برای چنین قراری بود و در نتیجه طرفداران زیادی داشت.
مارک منسن بیشتر شهرتش را مدیون کتاب هنر ظریف بیخیالی است. تا سال 2019 حدود 3 میلیون نسخه از کتاب هنر ظریف بی خیالی به فروش رسید. جالب است بدانید که این کتاب به بیش از 25 زبان زنده جهان ترجمه شده و یکی از کتاب هایی است که در سریع ترین زمان ممکن جهانی شد. در ادامه این مقاله با مهمترین درس ها و آموزه های کتاب هنر ظریف بیخیالی روبرو خواهیم شد.
مترجمین کتاب:
انتشارات: یوشیتا
مترجم: منصوره خمکده
درباره کتاب هنر ظریف بیخیالی:
مارک منسون در این کتاب رویکردی متفاوت به موضوع موفقیت دارد. او می گوید که تمرکز بر روی چیزهای عالیتر، فقط این موضوع را به ما یادآوری می کند که در زندگی چه چیزهایی را نداریم و چه چیزهایی نیستیم. در نتیجه شادی را از خود می گیریم.
او معتقد است که اهمیت دادن به همه چیز برای سلامت روان انسان ها مضر است، زیرا باعث می شود که به چیزهای ظاهری و سطحی دل ببندیم و دائم برای رسیدن به بهترین ها تلاش داشته باشیم، اما سیری ناپذیر باشیم، ولی حقیقت این است که کلید خوشبختی و رضایتمندی تنها در اهمیت دادن به چیزهای مهم، ضروری و واقعی خلاصه می شود.
کتاب هنر ظریف بی خیالی به ما می گوید که رنج در زندگی اجتناب ناپذیر است و چارهای جز مواجهه با این رنج ها نداریم ولی لازم است که رنج هایی را بر خودمان تحمیل کنیم که ارزش تحمل کردن را داشته باشند. بنابراین در زندگی کارهایی را دنبال کنید که عاشق آنها باشید و از انجام دادن آنها لذت ببرید. همچنین اهدافی را برای خودتان مشخص کنید که کاملا از پیامدهای آنها آگاهی داشته باشید و حاضر باشید که این پیامدها را تحمل کنید.
فهرست کتاب:
مقدمه
تلاش نکنید
فصل اول: چرخه بازخورد جهنمی
هنر ظریف بیخیالی
فصل دوم: خوشبختی، یک مشکل است
خراب کاری های پاندای نومید
خوشبختی، با حل مشکلات ایجاد می شود
احساسات، بیش از حد مورد توجه قرار گرفتهاند
نبرد خود را تغییر دهید
فصل سوم: شما خاص نیستید
همه چیز فرو می پاشد
استبداد خاص گرایی
اگر قرار نیست استثنایی یا خاص باشم، پس هدف چیست؟
فصل چهارم: ارزش رنج کشیدن
پیاز خود آگاهی
مشکلات ستاره راک
ارزش های بد
تعریف ارزش های خوب و بد
فصل پنجم: شما همیشه در حال انتخاب هستید
انتخاب
تفاوت مسئولیت و تقصیر
واکنش تراژدی
ژنتیک و تقدیر
مد شدن نقش قربانی
هیچ جوابی برای «چگونه» وجود ندارد
فصل ششم: شما در مورد همه چیز اشتباه می کنید
معماری باورهای ما
مراقب باشید که چه چیزهایی را باور می کنید؟
خطرات قطعیت کامل
قانون اجتناب منسون
خود را بکشید
چگونه نسبت به خود-کنترلی، احساس اطمینان کنیم
فصل هفتم: شکست، راهی به جلو است
پارادوکس شکست / موفقیت
درد، بخشی از مسیر است
اصل «کاری کنید»
فصل هشتم: اهمیت نه گفتن
جواب رد دادن، زندگی شما را بهتر می کند
مرزبندی
چگونه اعتماد کنیم
آزادی از طریق تعهد
فصل نهم: و آنگاه خواهید مرد
چیزی فراتر از خودمان
روی خوش مرگ
در بخشی از کتاب هنر ظریف بیخیالی می خوانیم:
همهی آدم ها و تبلیغات تلویزیونیشان می خواهند این مفهوم را به شما بقبولانند که رمز یک زندگی خوب، داشتن شغل بهتر، ماشین لوکستر، نامزد خوشگلتر یا یک وان آب گرم برای بچه هاست. جهان اطراف دائما در گوش شما می خواند که مسیر به سوی زندگی بهتر، بیشتر و بیشتر و بیشتر داشتن است: بیشتر بخرید، صاحب چیزهای بیشتری باشید، بیشتر پول در بیاورید و در همه چیز بیشتر باشید.
شما دائما با پیام های این چنینی بمباران می شوید که یک انسان دغدغهمند باشید و دائم نگران چیزهایی باشید که ندارید. دغدغهی خرید تلویزیون جدید، دغدغهی مسافرت و تفریحی بهتر از مسافرت و تفریح همکارانتان، دغدغهی خرید چمن تزئینی جدید برای جلوی منزلتان، دغدغهی خرید یک مونوپاد عالی برای گرفتن سلفی های بهتر
چرا؟ حدس من این است: دغدغهی داشتن چیزهای بیشتر، برای کسب و کار بسیار مفید است.
با وجود این، اگر چه این امر برای کسب و کار دیگران و رونق خرید و فروش بسیار عالی است، ولیکن مشکل اینجاست که داشتن دغدغهی بیش از اندازه، برای سلامت روان انسان ها مضر است. این دغدغه های دائمی باعث می شود که به چیزهای ساختگی و سطحی وابسته شوید و زندگیتان را صرف دنبال کردن سراب خوشحالی و رضایت کنید.
رمز داشتن یک زندگی خوب، داشتن دغدغه های بیشتر نیست، بلکه در حقیقت داشتن دغدغه های کمتر ولی مهمتر، حقیقیتر و ضروریتر است … .
با خواندن این کتاب چه چیزهایی یاد می گیریم؟
کتاب هنر ظریف بی خیالی به ما نمی گوید که بیخیال همه چیز شویم و زندگی را با بیخیالی طی کنیم. این کتاب از ما می خواهد دنبال مسائلی باشیم که واقعا اهمیت دارند و در کنترل ما هستند.
به عنوان مثال کسی که نگران محبوبیت و شهرت خودش است، باید بداند که این مسائل اصلا در کنترل او نیست و به همین خاطر باید با بیخیالی از کنار آنها رد شود و تمرکز خودش را روی مسائلی مثل صداقت و مهربان بودن بگذارد.
او از مخاطب خود می خواهد که مدام در اندیشه به جا گذاشتن میراث برای فرزندان و نسل های بعدی نباشد و تمرکز خود را روی خلق شادی و خوشحالی برای خود و اطرافیان بگذارد. اگر کسی یاد بگیرد که بیخیال مسائل فرعی و بی اهمیت زندگی شود، پس از مدتی کیفیت زندگیش بالاتر می رود؛ چون می فهمد که چیزهایی خیلی مهمتری در زندگی هست که باید تمرکز خود را روی آنها بگذاریم.
پیام اصلی نویسنده:
درون مایه کتاب هنر ظریف بیخیالی همان چیزی است که عنوان کتاب می گوید. شاد زندگی کردن و اهمیت ندادن به چیزهایی که می توانند فشار روانی ایجاد کنند.
این نویسنده از این سخن می گوید که شاد بودن از موفق بودن مهمتر است. لحن کتاب بسیار ساده و محتوای آن بسیار رک و واضح است. مارک منسن با لحنی کتابش را نوشته است که گاهی انتظارش را ندارید؛ اما باعث شده است اثر گذاری بیشتری داشته باشد.
هنر ظریف بیخیالی از آن دسته کتاب هایی است که اگر خواندنش را شروع کنید به این سادگی آن را زمین نخواهید گذاشت.
سایر آثار مارک منسن:
- اوضاع خیلی خراب است
- عشق کافی نیست
این صفحه را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:
اشتراک گذاری در تلگرام (کلیک کنید)
اشتراک گذاری در واتس آپ (کلیک کنید)